PGO Nieuwsbrief 2017 - 29 september

Dienst zondag 1 oktober - aanvang 10:00 uur
Voorganger is ds. J.M. Wilschut, Marco ’t Hart is de organist

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar De Herbergier, Noordweg 10 in Oostvoorne.
De Herbergier bestaat vijf jaar. Een bloemetje voor in de huiskamer voor onze gemeenteleden, andere bewoners echtpaar Brands en iedereen van het (zorg)team.
Onze gemeenteleden die in de Herbergier wonen zijn:
Mw. D. Dieleman-'t Hart, Mw. A.E. Priester-van Liere, en Mw. N. van der Ploeg.

1e collecte bestemd voor Aleh
ALEH is een Israëlische organisatie die de zorg draagt voor kinderen met een ernstige- meervoudige handicap en die zowel cognitief (verstandelijk) als fysiek (lichamelijk) zeer beperkt zijn. Meer dan 700 baby’s, kinderen, jongvolwassenen en adolescenten, worden in al hun behoeften voorzien in de vier afdelingen van ALEH, 24 uur per dag, 7 dagen per week. ln Jeruzalem, Gedera, Bnei Brak en in het rehabilitatieve zorgdorp in de Negev, is een toegewijd team van therapeuten, artsen, verpleegsters, verzorgsters, educatieve- en administratieve medewerkers en een groep vrijwilligers continu in de weer om de kinderen te voorzien in al hun fysieke, medische, paramedische, sociale - én emotionele behoeften.
Bij ALEH kijken we verder dan de beperking, het gaat om het kind. Door het werken aan de ontwikkeling en verrijking van de kwaliteit van leven en hiervoor alle mogelijke middelen, therapieën en zorg in te zetten, stellen we elk kind in staat zijn of haar volle potentieel te bereiken. ALEH koestert het leven en overlaadt deze bijzondere kinderen met liefde, levensvreugde en de warmte van een thuis.
a)         Omdat ALEH het leven koestert en kwetsbaar leven beschermt!
b)         Omdat bij ALEH voor iedereen wordt gezorgd, Jood, Moslim en Christen!
c)         Omdat ALEH een plek is van verzoening tussen verschillende bevolkingsgroepen in Israël die samen voor meervoudig gehandicapte kinderen zorgen!
d)         Omdat ALEH uw hulp nodig heeft de benodigde zorg te bieden die de kinderen nodig hebben!
e)         Omdat ALEH ook denkt aan andere organisaties die in moeilijke omstandigheden verkeren en assisteert deze met haar eigen kennis en ervaring in de zorg, w.o. organisaties in de Palestijnse Gebieden en Oost-Europa.
U bent van harte welkom om meer over ons te lezen op onze website: ALEH.nl Ook kunt u hier meer lezen over de vele christelijke vrijwilligers uit Nederland die bij ons vrijwilligerswerk deden en doen: https://aleh.nl/ervaringen-van-vrijwilligers/.

Uitgangscollecte: Israëlzondag
Onze kerk is ‘geworteld in het Joodse geloof’. In haar kerkorde belijdt de Protestantse Kerk dat de verbondenheid met het Joodse geloof het hart van ons geloof raakt. Als Kerk geven we in vieren, dienen en leren gestalte aan de liefde voor het volk Israël, bezinnen we ons op de relatie van de Kerk met Israël en bidden we voor het Joodse volk.
Om plaatselijke gemeenten te inspireren de verbondenheid met Israël concreet te maken en deel te nemen aan het gesprek met en over Israël, ontwikkelt de Protestantse Kerk toerustingsmaterialen, vinden er landelijke ontmoetingsdagen plaats en verschijnt elk kwartaal het tijdschrift Kerk & Israël Onderweg, dat theologische bezinning en informatie over activiteiten rond dit onderwerp combineert. Uw steun via de collecte maakt al deze activiteiten mogelijk.

Dienst zondag 8 oktober – aanvang 10:00 uur
Voorganger is mw. A. Klavers (Spijkenisse)
Organist is Jolanda Zwoferink

Lezing donderdag 5 oktober
Thema "Bijbel lezen met Joodse oren en ogen.
Ds. Leendert Jan Lingen verzorgt een boeiende avond over dit thema.
Plaats: consistorie
Tijd: aanvang 20.00 uur (inloop 19.45 uur)

Meer informatie over bovenstaande avonden kunt u lezen in het winterwerkboekje of bij één van de leden van het pastorale team.

Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood.
Zaterdag 7 oktober vindt weer de jaarlijkse kledinginzameling plaats.
Sam's kledingactie is blij met uw goede, nog draagbare kleding, schoenen en huishoudtextiel, graag verpakt in gesloten plastic zakken.

De Dorpskerk is het inleverpunt en zal van 10.00 uur tot 12.00 uur geopend zijn.

Dit najaar gaat de opbrengst van de ingezamelde kleding naar een bijzonder project waarmee de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan geholpen worden.
In samenwerking met Hulporganisatie Cordaid zullen bijna 4000 gezinnen een hulppakket ontvangen. Zo'n pakket bevat vissersmateriaal, gereedschappen en zaden, zodat gezinnen zelf weer voor hun voedselvoorziening kunnen zorgen.
De verwachting is dat op termijn meer dan 11000 mensen profiteren van deze vorm van hulp.  Bij voorbaat dank voor uw bijdrage.
Commissie Kerk in Actie

Orgelconcert in Dorpskerk
Op zaterdag 7 oktober geeft Jolanda Zwoferink een orgelconcert in De Dorpskerk van Oostvoorne.
Op het programma staan werken van o.a. Sweelinck,  Scheidemann en Bach.
"Het pas gerestaureerde Bätz-orgel in de Dorpskerk is een prachtig instrument en leent zich uitermate goed voor concertspel.
Het concert is gratis toegankelijk. Aan het einde is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.
Zaterdag 7 oktober, aanvang 15.00 uur.

Nieuwe ambtsdragers
Gelukkig zijn er ook een aantal mensen bereid gevonden om een aantal openvallende plekken als ambtsdrager in te vullen dat zijn:
Els v.d. Berg – van Hazel als diaken
Joke Kruik – van Roon als diaken
Bart van der Reijden als ouderling/kerkrentmeester
De bevestigingsdienst staat gepland in de dienst van zondag 15 oktober 2017.

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur

mw. A. Klavers