PGO Nieuwsbrief 2017 - 1 september
Dienst zondag 3 september – dienst van Schrift & Tafel
Voorganger is ds. Harry Doornbos, Ron van Halen is de organist.
De dienst begint om 9:30 uur

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar
mw. Joke Kruik, v.d. Meerweg 14

Collecte tijdens het avondmaal : Kerk Antiochië (Syrië)
De opbrengst van het avondmaalsproject dit jaar is bestemd voor het werk van de oudste kerkgemeenschap ter wereld, n.l. de Kerk van Antiochië in het zo verscheurde Syrië.
Veel steden liggen daar in puin door de oorlog. Veel ziekenhuizen en scholen zijn dicht. Riolering, watervoorziening en de vuilophaaldienst functioneren vaak nauwelijks meer. Door het toenemende geweld wordt het werk van internationale hulpverleners steeds moeilijker. En ook de kerkgemeenschap van Antiochië zelf is niet veilig.
Toch gaat het leven door. Want ‘wij gaan’, zeggen de kerkleden. ‘We moeten blijven investeren in de toekomst’. Zo zorgen ze voor zover mogelijk overal in Syrië voor onderdak, watervoorziening, voedsel- en hygiënische pakketten en onderwijs voor kinderen. De Kerk van Antiochië werkt daartoe samen met ACT Alliance, een wereldwijde hulporganisatie van kerken.  Samer Laham geeft leiding aan die hulporganisatie, na het Rode Kruis de grootste in Syrië. “Het is gevaarlijk werk”, zegt Samer. “Maar wij blijven op onze post. Er zijn zoveel ontheemden. Wie moet hen anders hulp bieden? We moeten nu investeren in de toekomst van ons land!”
Onze hulp is dringend geboden!

Uitgangscollecte bestemd voor Missionair werk en kerkgroei: Help de nieuwe kerk in Noordwelle
Vespers, maaltijden, wandelingen en retraitedagen vormen de ingrediënten van Kloosterwelle, een plek voor rust, inspiratie en zingeving rond de Corneliuskerk in Noordwelle (Zeeland), tevens pioniersplek van de Protestantse Kerk. “Hier kun je even loskomen van de wereld”, zegt Hanna Hoogerhuis, lid van het pioniersteam.
Lange tijd was ze van de kerk verwijderd, maar ervaringen met kloosterbezoek brachten haar terug. “Het mystieke geeft me ruimte.” De wekelijkse vesper biedt veel stilte. “In het begin vond ik dat ongemakkelijk, maar ik ben er aan gehecht geraakt. Het laat me het goddelijke ervaren. Ik heb meer innerlijke rust gekregen.” De collecte maakt pioniersplekken als Kloosterwelle, waar het goddelijke kan worden ervaren én waar een band tussen mensen ontstaat, mogelijk.
Ook daar is onze hulp nodig!

Dienst zondag 10 september - aanvang 9:30 uur
Voorganger is Barbara Broeren

Pastoraal contact
In verband met het herstel van ds. Nita v.d. Horst neemt het pastorale team de rol bij pastorale zaken tijdelijk over.
Voor dringende pastorale aangelegenheden kunt u contact opnemen met:
Liesbeth v. Wijnen :       06-29184474
Maartje Bergwerff :       06-30605512
E-mail: pastoraalteam@kerkoostvoorne.nl

Activiteiten startweekend (16/17 september)
Zoals elk jaar beginnen we het nieuwe seizoen met een weekend vol activiteiten en een feestelijke startdienst. Op zaterdag 16 september zijn er diverse activiteiten in en rond de kerk:

• Om 16.00 uur beginnen de activiteiten voor de kinderen in groep 4 t/m 7 (CJO clubs)
  • Om 18.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd voor jong en oud (zie berichtje hieronder)
  • De kinderen kunnen na de maaltijd opgehaald worden, tussen 18.45 en 19.15 uur is er een borrel voor de ouders die de kinderen op komen halen. Ook voor degenen die mee hebben gegeten is er dan tijd om gezellig na te praten.
  • Van 19.30 uur tot 20.00 uur is er een quiz voor alle gemeenteleden.
  • Aansluitend is er de mogelijkheid nog een kop koffie of thee te drinken.
  • Na de quiz en de koffie zullen de activiteiten voor de tieners starten.

Gemeentemaaltijd op startzaterdag (16 september) - uiterlijk 10 september opgeven!
Op de startzaterdag (16 september) is er om 18.00 uur een gezamenlijke maaltijd voor alle gemeenteleden.

U kunt zich hiervoor opgeven (uiterlijk zondag 10 september) d.m.v. de intekenlijst in de kerk.
Opgeven kan ook per e-mail: diaconie@kerkoostvoorne.nl

Of telefonisch bij één van de diakenen:

Trudy van Noordt       482755
Frans Worst               661799
Hans Hoedemaker      483820
Elly v.d. Hoek              482743

De kosten voor de maaltijd zijn €2,50 voor volwassenen.

Als het goed is hebben alle kinderen en tieners een uitnodiging gehad om mee te doen met de activiteiten en de maaltijd. Via de leiding van de clubs kun je je daarvoor opgeven.
Heb je de uitnodiging niet gehad dan kun je je alsnog opgeven bij Esther Verdoorn of Jan Varekamp (06-53718795 of jeugdouderling@kerkoostvoorne.nl).

Startdienst 17 september - neem wat lekkers mee voor bij de koffie!
Het jaarthema van komend seizoen is ‘een open huis’. De startdienst zal ook gaan over dit thema waarbij de vrienden van een verlamde man het huis letterlijk ‘open maken’ om hun vriend bij Jezus te brengen. Voorganger is Barbara Broeren en muzikale medewerking wordt verleend door de band 4TUNE uit Sliedrecht.

In het thema ‘een open huis’ klinkt ook ‘gastvrijheid’ door. Daarom lijkt het ons leuk als iedereen die naar de dienst komt iets lekkers meeneemt voor bij de koffie.
Zelf gebakken of zelf gekocht, een hele taart, een doos koekjes of 2 gebakjes: we delen alles met elkaar en zullen proeven van elkaars lekkers.

U bent al voor 9.30 welkom in de kerk om de ochtend te beginnen met een kop koffie of thee voor de dienst. De tieners zullen u welkom heten na de nacht doorgebracht te hebben in de kerk.

Na de dienst staat er wederom koffie en thee klaar met al dat lekkers om het startweekend feestelijk af te sluiten.

Digitale Kerkblad
Via onze site of VIA DEZE LINK kunt u het digitale kerkblad nu ook al downloaden

Winterwerkboekje 2017 - 2018
Ditmaal heeft het winterwerkboekje een fris nieuw uiterlijk.
Ons pastorale team heeft i.s.m. Barbara Broeren heel veel werk verricht.
KLIK HIER om het programma boekje te downloaden of kijk op onze site.