PGO Nieuwsbrief 2017 - 29 juli
Voorganger is ds. Ada Endeveld uit Bredevoort
Organist is Jolanda Zwoferink
Aanvang dienst om 9:30 uur

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar dhr. en mw. Stolk, Rialaan 27a

Dienst zondag 6 augustus
Voorganger is ds. J.M. Wilschut (Rockanje), Jolanda Zwoferink is de organist.
De dienst begint om 9:30 uur

Orgel concert
Zaterdag 12 augustus geven Sander v.d. Houten en Elly Bakker weer een concert in de Dorpskerk. Aanvang: 20:00 uur.
Toegang is gratis, bij de uitgang een collecte om de kosten te dekken.

Bericht van Wil Stolk – van Gijzen:

Beste lezers,

Op 30 april heb ik voor het laatst op de kansel gestaan in Oostvoorne. Ik had toen al behoorlijke gezondheidsklachten. Die dienst is gelukkig goed verlopen en door de reacties die erop volgden voelt het voor mij ook als een soort van goed afscheid.
Inmiddels holt mijn gezondheid achteruit. De kanker heeft mij in zijn greep en ik zal niet meer beter worden. Bezoek beperk ik zoveel mogelijk tot familie en een paar oude vrienden. Inmiddels heb ik diverse kaarten en wensen ontvangen uit de gemeente. Ik dank u daar hartelijk voor. Ik wens u als gemeente van Oostvoorne creatieve, liefdevolle jaren toe, waarin u mag groeien in wijsheid en moed om het Woord gestalte te geven. De zegen van God en mensen daarbij!

Hartelijke groet,
Wil Stolk-van Gijzen
Patrijzenlaan 266
3233 BR Oostvoorne

Pastoraal contact
In verband met de arbeidsongeschiktheid van ds. Nita v.d. Horst neemt het pastorale team de rol bij pastorale zaken tijdelijk over voor zover mogelijk.
Indien u dringend pastorale contact zoekt kunt u contact opnemen met:
Maartje Bergwerff : 06-30605512
Liesbeth v. Wijnen : 06-29184474

Kerkdiensten in de komende tijd
zo  6-aug     9:30     ds. J.M. Wilschut
zo 13-aug    9:30     ds. Smink
zo 20-aug    9:30     ds. A. Dekker Dienst voor Jong & Oud
zo 27-aug    9:30     ds. A. Worst

Zoektocht naar ambtsdragers
Waarschijnlijk het slechtst gelezen onderwerp in kerkblad, zondags- en nieuwsbrief is het onderwerp en dus onze zoektocht naar nieuwe ambtsdragers. Althans zou moet ik wel concluderen want het wil maar niet lukken.
Het is vanwege de vakantietijd misschien niet het beste moment om hier nu mee te komen maar toch moet het gezien de ernst van de zaak.
Tot dusverre hebben we een groot aantal mensen benaderd met het verzoek het kerkenraadsteam te komen versterken.
In oktober neemt een groot aantal mensen afscheid, maar liefst 6 ambtsdragers!
Ook onze notulist stopt ermee omdat zij en haar gezin gaan verhuizen.

De stand van zaken nu:
Er heeft zich 1 persoon vrijwillig gemeld om de rol van notulist op zich te nemen.
Dat is een hele opluchting want de rol van notulist is een belangrijke in de kerkenraadsvergaderingen.
Daarnaast is er 1 persoon gevonden die bereid is om een ambt te vervullen.
Daar zijn wij uiteraard heel erg blij mee. Later hoort u van ons wie dit is en zal deze persoon volgens de gebruikeijke procedure bij de gemeent worden voorgesteld.

Maar nu die andere (minimaal) 5 mensen nog!
Er lopen gelukkig nog 1 of 2 contacten met mensen die e.e.a. in beraad hebben maar toch moeten we erover na gaan denken om zoals dat heet de noodklok te gaan luiden. Het goed functioneren van de kerkenraad en daarmee van meer  zaken in en om de gemeente komt zwaar onder druk te staan we kunnen dit gewoon niet met een kerkenraad van 6 mensen!

Daarom nu ook een ietwat andere benadering naar u (....ja u!!) als gemeentelid:
We vragen u niet of u iemand weet die geschikt zou kunnen zijn als ambtsdrager maar...... we vragen aan u of u / jij  die rol zou kunnen en willen vervullen!!!
Geef dit dan s.v.p. aan ons door en wacht s.v.p. niet tot u gevraagd wordt!
Dan willen we samen kijken welke rol het beste bij u en het team past.
Het lijkt misschien een beetje dramatisch als ik het zo breng maar het is toch echt serieus: het voortbestaan van de kerkelijke gemeente hangt echt af van de bereidwilligheid van zijn leden om een rol te spelen in ons gemeentezijn en de rol van ambtsdragers is er één van, en niet geheel onbelangrijk dus.

Heeft u n.a.v. dit onderwerp en bovenstaand stukje vragen, opmerkingen, suggesties of bent u geïnteresseerd neem dan contact op met :
Scriba: Jan Herlaar
Telefoon: 484957