PGO Nieuwsbrief 2017 - 15 juli
Dienst zondag 16 juli
Voorganger is ds. Harry Doornbos en Jolanda Zwoferink bespeelt het orgel.

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar dhr. en mw. (Kees en Aafke) Beukelman, Chloralaan 9

1e collecte bestemd voor: Het Roosevelthuis in Doorn
Midden in de bosrijke omgeving van Doorn staat het F.D. Roosevelthuis.
Op deze plaats komen gasten met een lichamelijke handicap of een kwetsbare gezondheid bijeen om te genieten van een ontspannen vakantie.
Het F.D. Roosevelthuis beschikt over alle noodzakelijke faciliteiten, waardoor hier voor iedereen een geslaagde vakantie in het vooruitzicht ligt.
Het F.D. Roosevelthuis ligt op landgoed Hydepark. Wandelpaden die ook voor rolstoelgebruikers goed toegankelijk zijn, leiden naar een fazanterie en een schitterend landgoed temidden van een fraai aangelegde landschapstuin.
Rust en ruimte zijn hier volop te vinden.

Het centrum beschikt over uitgebreide sanitaire units en hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld tilliften. Alle 42 kamers (waarvan 6 tweepersoonskamers) zijn voorzien van elektrisch verstelbare bedden en een oproepsysteem. Ook een rolstoelbus is aanwezig.
’s Zomers kan gebruik worden gemaakt van het (overdekte) terras.

Er is een gezellige bar, een uitstekende keuken en het huis beschikt zelfs over (aangepaste) bubbelbaden.
In het vakantiecentrum het F.D. Roosevelthuis in Doorn organiseert hetvakantiebureau.nl vakanties voor ouderen en mensen met zorg.
Ook op andere locaties in Nederland organiseert hetvakantiebureau.nl vakanties met aandacht en zorg.

Voor meer informatie kijkt u op www.hetvakantiebureau.nl, of u informeert bij een van de diakenen. De gids ligt voor u ter inzage (consistorie of bij hoofdingang kerk).

De vakantieperiode is inmiddels aangebroken, dus is dit doel een puike bestemming voor uw gift!

Dienst volgende week zondag 23 juli
Voorganger is mw. A. Klavers uit Spijkenisse. Jolanda Zwoferink is de organist.
De dienst begint om 9:30 uur

Situatie ds. Nita v.d. Horst – Kattenberg
Om u op de hoogte te houden van de gezondheidssituatie van onze predikant ds. Nita v.d. Horst heeft zij een stukje toegestuurd voor de zondagsbrief en de nieuwsbrief.

Nita schrijft:

Beste mensen

Zoals de meeste gemeenteleden inmiddels wel weten heb ik 3 juni een beroerte gehad met vier herseninfarcten.
Inmiddels ben ik aan de rechterhalsslagader geopereerd met goed resultaat, waar we heel dankbaar voor zijn.
Donderdag 10 augustus vindt er een gesprek plaats over een mogelijk tweede operatie aan de linker halsslagader, die ook voor meer dan 70 % verkalkt is.

Er zijn wel enkele uitvalverschijnselen. Ik heb links bijvoorbeeld bijna geen zichtsveld, letters en lettercombinaties vloeien in elkaar over en lichten op.
Ook heb ik vanuit mijn linkeroog opkomende insecten en tierelantijntjes en een soort Chinees vuurwerk. Ik ben inmiddels al bij de oogarts geweest, maar heling vergt tijd,

Wat ook heel lastig is dat ik geen diepte zie, ook dat schijnt door het andere oog te worden gecorrigeerd. Verder is de oog-handcoördinatie op het toetsenbord van de pc een ramp. Daarnaast ben ik niet stabiel, daarvoor heb ik fysiotherapie

Maar ik ontmoet veel mensen die een beroerte hebben gehad en dan ben ik  dankbaar dat mijn spraak en geheugen niet is aangetast en dat ik kracht heb in armen en benen.

Met een vriendelijke groet aan u allen,

Ds Nita v.d. Horst
Correspondentieadres is
Pastorie Hoflaan 29, Oostvoorne.