PGO Nieuwsbrief 2017 - 30 juni
Dienst zondag 2 juli – aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. A. Worst - de Groot, Organist is Marco 't Hart

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar familie (Bart en Margreet) v.d. Reijden, Zandweg 55, 3233 ES  Oostvoorne

Aan de uitgang: JOP Zomercollecte
Geen afscheidsfeestjes meer.
Vandaag is de collecte voor JOP, de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk.
Herkent u de volgende situatie? Enigszins verlegen staan ze vooraan in de kerk. De predikant of de leiding van de kindernevendienst spreekt hen vriendelijk toe.
Dat ze altijd zo leuk meededen. Dat ze nu een belangrijke stap nemen, naar de middelbare school gaan. Dat ze ….. afscheid nemen.
Voor je het weet markeert dit feestelijke moment opeens het grote gat tussen ‘erg betrokken zijn’ tot ‘het zou leuk zijn als we je nog eens in de kerk zien’.
In veel kerken komen kinderen in de basisschoolleeftijd nog regelmatig, maar tieners en jongeren veel minder. JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk, gaat ervoor om 100% van de kinderen betrokken te houden! Ook tieners en jongeren. Want elk kind en elke jongere mag zich geliefd weten door God.
JOP helpt plaatselijke kerken om geen afscheidsfeestjes meer te organiseren, hoogstens feestjes die een nieuw begin markeren.
Help dit werk mogelijk maken! Een opdracht!

Kerkdienst zondag 9 juli
Voorganger is ds. Piet Schelling (Monster)
Ron van Halen is de organist.
De dienst begint om 9:30 uur

Behoefte aan een goed gesprek? Pastoraat nodig?
Het is voor iedereen wel herkenbaar: soms is het fijn om eens goed door te praten over dingen die je bezighouden. Allerlei dingen in het leven die je aandacht kunnen vragen, maar ook bijvoorbeeld bij ziekte of rouw.
Heeft u behoefte aan een goed gesprek? Stelt u een pastoraal bezoek op prijs? Neem dan gerust contact op met het pastorale team.
In verband met de gezondheid van de predikant kunt u voor een pastoraal gesprek rechtstreeks contact opnemen met één van de leden van het pastorale team.
Ouderling Ate vd. Kooi, tel. 48 41 82
Ouderling Maartje Bergwerff, tel. 48 21 78
Pastoraal werker Liesbeth van Wijnen, tel. 48 28 26
Kerkelijk werker Barbara Broeren, tel. 06 30 74 65 99