PGO Nieuwsbrief 2017 - 23 juni
Dienst zondag 11 juni – aanvang 9:30 uur   -  Een feestelijk officiële ingebruikname van het gerestaureerde orgel.
Voorganger is ds. A. Dekker (Brielle), Organist is Jolanda Zwoferink
Er is medewerking van de cantorij o.l.v. Elly Bakker.
Het zal een feestelijke dienst worden waarin het recent gerestaureerde Bätz-Friedrichs-orgel officieel in gebruik wordt genomen.

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar Mw. Wil Stolk-van Gijzen, Patrijzenlaan 266

1e collecte bestemd voor aanschaf kaarsen
Vanmorgen is de diaconiecollecte bestemd voor de aanschaf van kaarsen. Zo in de loop van een jaar wordt aan ‘gewone’ kaarsen een aardige hoeveelheid in vlam gezet. Denkt u daarbij maar aan de kaarsen die elke zondag naast de paaskaars het liturgisch centrum sieren. Daarnaast wordt een behoorlijk aantal kaarsen gebruikt voor vesperdiensten en herdenkingsdiensten waarbij iedereen de gelegenheid heeft een kaarsje aan te steken.
Ofschoon van de restanten van de gebruikte kaarsen weer nieuwe kaarsen worden gemaakt kunnen de kosten van de aanschaf van nieuwe kaarsen al met al behoorlijk oplopen. Maar we willen ze niet missen.
Voor dat doel doet de diaconie vanmorgen een beroep op uw vrijgevigheid.

Om mee te leven
Nita is woensdagochtend geopereerd aan een halsslagader. De operatie is goed gelukt en ze kan haar armen en benen goed bewegen. dank aan iedereen die op welke manier (bloemen, telefoon, kaart en zelfs sla) met ons de afgelopen dagen hebben meegeleefd.  Speciaal de kinderen van de kinderkerk die allemaal mooie tekeningen gemaakt hebben en de leiding heel erg bedankt

Dank ook voor al jullie gebeden.
Nita en Jaap

Dienst volgende week zondag 2 juli
Voorganger is ds. A. Worst – de Groot

Feestelijke (her-) ingebruikname van het gerestaureerde orgel
In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 juni zal het gerestaureerde Bätz-Friedrichs-orgel van De Dorpskerk te Oostvoorne feestelijk officieel in gebruik worden genomen.

Op zaterdag 24 juni is er een masterclass.

Op zondag 25 juni is er een feestelijke morgendienst waarin ds. Anke Dekker uit Brielle zal voorgaan en Jolanda Zwoferink het orgel bespeelt.
Verder is er medewerking van de cantorij o.l.v. Elly Bakker.

's Middags is er die dag om 15.00 uur een concert waarbij diverse musici hun spel laten horen.

Voor uitgebreide informatie over het orgel en de festiviteiten zie het speciale stukje op onze website

Interessant artikel orgel
Op de site www.orgelnieuws.nl staat een interessant artiel over ons orgel.
Om direct naar het artikel te gaan kunt u op deze link klikken

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur

mw. A. Klavers