PGO Nieuwsbrief 2017 - 9 juni
Dienst zondag 11 juni – aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. Helene Perfors, Organist is Marco de Keizer

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar Ina Veth, Prinsenpad 3 Rockanje

1e collecte bestemd voor Werelddiaconaat : hulp voor straatkinderen in Colombia
Duizenden kinderen in de Colombiaanse stad Medellín groeien op in krottenwijken. Hun dagelijks leven wordt getekend door armoede, geweld, verslavingen of drugsoverlast. Vaak komen de kinderen uit gebroken gezinnen en hebben ze een laag zelfbeeld. Toekomstperspectief is er nauwelijks voor hen. Veel kinderen leven op straat, hebben een drugsverleden of lopen het gevaar in de criminaliteit te belanden.
Dankzij de Stichting Straatkinderen Medellín, partner van Kerk in Actie, vinden er allerlei activiteiten voor deze kinderen plaats. Wekelijks volgen b? voorbeeld meer dan tweehonderd kinderen de trainingen op de voetbalschool. Ook kunnen ze meedoen met een muziekgroep, een handwerkproject en een straatkinderenkrant. Jongeren die een opleiding volgen, kunnen bovendien begeleiding krijgen. Kinderen kunnen alleen meedoen als ze ook lessen volgen op school en als ze laten zien dat ze zich goed gedragen. Spelenderwijs leren ze om zich in te zetten, zich aan regels te houden, te communiceren en conflicten op te lossen. Ze krijgen meer vertrouwen in zichzelf en in anderen. Dit zijn belangrijke eigenschappen om staande te blijven in de maatschappij . In 2017 wil de Stichting 450 straatkinderen helpen.
De collecteopbrengst is bestemd voor Stichting Straatkinderen Medellín en andere werelddiaconale projecten van Kerk in Actie. Van harte aanbevolen!

Kerkdienst zondag 18 juni  - Overstapdienst, aanvang 9:30 uur
De tijd gaat snel! Tijdens deze dienst nemen we afscheid van de oudste kinderen van de kinderkerk en worden zij hartelijk verwelkomd door de tieners.
Ook als je niet in die leeftijdsgroep valt ben je van harte welkom om deze feestelijke dienst mee te vieren.
Het thema is: Stop... en beweeg!
En de tieners hebben mooie dingen gemaakt om aan ons te laten zien.

Voorganger: Barbara Broeren
Organist: Ron van Halen
Pianist: Aart van de Gronden

Om mee te leven
Ds. Nita v.d. Horst heeft afgelopen week in het ziekenhuis gelegen en donderdag is zij weer thuis gekomen waar zij wacht op een oproep voor een operatie.
In een fase van herstel en een spannende tijd van wachten is het voor haar en haar man Jaap natuurlijk altijd fijn om een kaartje te krijgen.
Wellicht ten overvloede toch even het adres:
Ds. Nita v.d. Horst
Hoflaan 29
3233 AN Oostvoorne

The Gate – Zuidland
We willen jullie aandacht vragen voor een speciale jongerendienst die op zondag 11 juni om 17:00 uur in de Welkomkerk in Zuidland gaat plaatsvinden:
Een dienst (die wij in Zuidland “The Gate” noemen) met daarin volop aandacht voor de Muskathlon.
Klik HIER voor info over de Muskathlon.
‘Onze’ Arend Voogt (regelmatig spreker in ‘The Gate)’ gaat die Muskathlon samen met vele anderen lopen in komende maanden.
Een van de andere deelnemers is de spreker van 11 juni: Gilbert Thera.
En niemand minder dan Sharon Kips (winnares X-Factor) komt The Gate muzikaal opluisteren. Kortom een speciale dienst waar we graag aandacht voor vragen.

Klik HIER om naar de website van Zuidland te gaan voor meer informatie over Sharon Kips.

Kerkdienst, met en voor mensen met een verstandelijke beperking
Op zondag 18 Juni is er weer (namens alle kerken op Voorne Putten, Rozenburg, Rhoon en Poortugaal) een kerkdienst, met en voor mensen met een verstandelijke beperking.
In deze afsluitende dienst, van dit seizoen, zal ds. Tineke Flim uit Hellevoetsluis voorgaan.

De dienst begint om 15.30 uur, en wordt gehouden in De Kern in Spijkenisse.
“Onder^Dak” is het jaarthema!

In dit seizoen zullen er, uit de Bijbel, verhalen verteld worden waarbij "Onder^Dak" centraal staat.
De Herberg is voor deze middag het onderwerp van de vertelling.
Medewerking wordt verleend door Double Sound uit Dordrecht, en door organist Peter de Rijke, uit Spijkenisse.
Onze diensten worden georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking, maar uiteraard is iedereen van harte welkom!
We vinden het fijn om ook u in onze diensten te ontmoeten.
We nodigen u dan ook van harte uit om deze dienst met ons mee te vieren.
Van harte welkom allemaal!

Klik HIER voor de flyer

Feestelijke (her-) ingebruikname van het gerestaureerde orgel
Afgelopen zondag is ons gerestaureerde orgel weer in gebruik genomen.
In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 juni zal het gerestaureerde Bätz-Friedrichs-orgel van De Dorpskerk te Oostvoorne feestelijk officieel in gebruik worden genomen.

Op zaterdag 24 juni is er een masterclass.

Op zondag 25 juni is er een feestelijke morgendienst waarin ds. Anke Dekker uit Brielle zal voorgaan en Jolanda Zwoferink het orgel bespeelt.
Verder is er medewerking van de cantorij o.l.v. Elly Bakker.

's Middags is er die dag om 15.00 uur een concert waarbij diverse musici hun spel laten horen.

Voor uitgebreide informatie over het orgel en de festiviteiten zie het speciale stukje op onze website

Interessant artikel orgel
Op de site www.orgelnieuws.nl staat een interessant artiel over ons orgel.
Om direct naar het artikel te gaan kunt up deze link klikken