PGO Nieuwsbrief 2017 - 3 juni
Dienst zondag 4 juni – Pinksteren
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst en Ron van Halen is de organist (zie ook de info mbt de ingebruikname van het gerestaureerde orgel)
Muzikale medewerking van de cantorij o.l.v. Elly Bakker.
Aanvang 9:30 uur.

Orgel zondag al weer in gebruik!
De restauratie van ons orgel is afgerond en het orgel zal dan ook in de Pinksterdienst weer in gebruik gebruikt worden genomen.
Er is maanden hard aan gewerkt maar gelukkig kunnen vanaf zondag weer van de klanken van ons eigen orgel genieten.
Ron van Halen is de organist en aan hem de eer de eerste klanken te laten horen.
In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 juni wordt er speciale aandacht besteed aan ons gerestaureerede orgel.
Zie de informatie hierover verderop in deze nieuwsbrief.

Uitgangscollecte bestemd voor Pinksterzending : Sterkere kerken in Nicaragua
In afgelegen dorpen in Nicaragua hebben kerken geen eigen voorgangers. Leken doen het meeste werk in de kerk. Vaak komt er maar twee keer per jaar een voorganger langs in de kleine geloofsgemeenschappen. De lekenleiders hebben echter beperkte kennis van de B?bel en van theologie. Via Teyocoyani, partner van Kerk in Actie, krijgen zij trainingen op het gebied van bijbelkennis en gemeenteopbouw. Hierdoor kunnen ze hun diensten beter voorbereiden en zijn ze beter toegerust voor hun taken. Bovendien ervaren ze dat ze niet alleen staan in hun werk.
Teyocoyani traint niet alleen de leiders, maar ook de gemeenteleden kr?gen een t?dlang begeleiding.
Op veel plekken kampt de bevolking met armoede, conflicten en migratie. Daarom leert Teyocoyani kerkleden hoe ze iets kunnen betekenen voor elkaar en voor anderen in hun omgeving.
De gemeenten veranderen en groeien zichtbaar door deze aanpak. In 2017 wil Teyocoyani in veertig gemeenten trainingen geven. Een tweedaagse b?belstudie in een dorp kost b? voorbeeld € 6 per persoon.
De collecte is bestemd voor Teyocoyani en andere zendingsprojecten van Kerk in Actie wereldw?d. Van harte aanbevolen!

Tienerdienst
Aanstaande zondag  is er weer tienerkerk op de zolder. Alweer de laatste van dit seizoen! We gaan de opbrengst tellen van de collecte, deze is bestemd voor de Rockanjeschool in Ghana. Jan Varekamp komt hierover iets vertellen en laat weten waaraan het geld besteed gaat worden.

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar Carina van Oudenaarden-Tieleman, Nieuweweg 11

Kerkdienst zondag 11 juni  - Overstapdienst
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang 9:30 uur

The Gate – Zuidland
We willen jullie aandacht vragen voor een speciale jongerendienst die op zondag 11 juni om 17:00 uur in de Welkomkerk in Zuidland gaat plaatsvinden:
Een dienst (die wij in Zuidland “The Gate” noemen) met daarin volop aandacht voor de Muskathlon. Klik HIER voor info over de Muskathlon.
‘Onze’ Arend Voogt (regelmatig spreker in ‘The Gate)’ gaat die Muskathlon samen met vele anderen lopen in komende maanden.
Een van de andere deelnemers is de spreker van 11 juni: Gilbert Thera.
En niemand minder dan Sharon Kips (winnares X-Factor) komt The Gate muzikaal opluisteren. Kortom een speciale dienst waar we graag aandacht voor vragen.

Klik HIER om naar de website van Zuidland te gaan voor meer informatie over Sharon Kips.

Kerkdienst, met en voor mensen met een verstandelijke beperking
Op zondag 18 Juni is er weer (namens alle kerken op Voorne Putten, Rozenburg, Rhoon en Poortugaal) een kerkdienst, met en voor mensen met een verstandelijke beperking.
In deze afsluitende dienst, van dit seizoen, zal ds. Tineke Flim uit Hellevoetsluis voorgaan.

De dienst begint om 15.30 uur, en wordt gehouden in De Kern in Spijkenisse.
“Onder^Dak” is het jaarthema!

In dit seizoen zullen er, uit de Bijbel, verhalen verteld worden waarbij "Onder^Dak" centraal staat.
De Herberg is voor deze middag het onderwerp van de vertelling.
Medewerking wordt verleend door Double Sound uit Dordrecht, en door organist Peter de Rijke, uit Spijkenisse.
Onze diensten worden georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking, maar uiteraard is iedereen van harte welkom!
We vinden het fijn om ook u in onze diensten te ontmoeten.
We nodigen u dan ook van harte uit om deze dienst met ons mee te vieren.
Van harte welkom allemaal!

Klik HIER voor de flyer

Feestelijke (her-) ingebruikname van het gerestaureerde orgel
Zondag 4 juni zal ons gerestaureerde orgel weer in gebruik worden genomen.
In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 juni zal het gerestaureerde Bätz-Friedrichs-orgel van De Dorpskerk te Oostvoorne feestelijk officieel in gebruik worden genomen.

Op zaterdag 24 juni is er een masterclass.

Op zondag 25 juni is er een feestelijke morgendienst waarin ds. Anke Dekker uit Brielle zal voorgaan en Jolanda Zwoferink het orgel bespeelt.
Verder is er medewerking van de cantorij o.l.v. Elly Bakker.

's Middags is er die dag om 15.00 uur een concert waarbij diverse musici hun spel laten horen.

Voor uitgebreide informatie over het orgel en de festiviteiten zie het speciale stukje op onze website