PGO Nieuwsbrief 2017 - 20 mei
Dienst zondag 21 mei …een dienst voor Jong & Oud
Voorganger is Barbara Broeren en Henco de Berg is de organist.

Toelichting op de Jong & Oud diensten
Misschien is het niet altijd even duidelijk...het wat, waarom en hoe van deze Jong & Oud diensten. Daarom geven we nog graag wat extra uitleg over het ontstaan en de gedachten over deze bijzondere diensten en de bijzondere naamgeving.
Zo is eerder afgesproken dat de liederen meezingbaar moeten zijn.
De liturgie, preek, gebeden en zegen moeten herkenbaar blijven. Muzikale begeleiding moet van goede kwaliteit zijn. Daarnaast vinden wij dat de kerk een plek is voor alle generaties, jong en oud en vinden we het belangrijk dat er tijdens en rondom de kerkdiensten ruimte is voor ontmoeting tussen leeftijdsgenoten én andere generaties. Kinderen en ouderen, tieners en vijftigers, maar ook zestig tot honderd jong en oud.........iedereen is welkom!
Sámen zijn we gemeente.
In het kort het doel: verbinding tussen verschillende groepen, generaties, geloofsbeleving, muzieksmaak, etc.
Uiteraard is iedereen van harte welkom bij alle kerkdiensten gedurende het hele jaar!

Wijziging dienst
De Taizéviering die eerst voor zondag 21 mei in het kerkblad stond is verschoven naar volgende week, zondag 28 mei.

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar Lilly Eikelhof, Verpleeghuis Nieuw Rijsenburgh kamernr 537  afdeling  B
Sperwer 271, 3245 VP  Sommelsdijk

Kerkdiensten in de komende week

Hemelvaartsdag donderdag 25 mei – aanvang 9:30 uur
Voorganger is Barbara Broeren, organist Henco de Berg

Zondag 28 mei
Ochtend:  Dienst van Schrift & Tafel aanvang 9:30 uur
Voorganger ds. Nita v.d. Horst, organist Ron van Halen

Avond - Taizéviering, aanvang 19:30 uur
Voorganger ds. Nita v.d. Horst, organist Jolanda Zwoferink

Gezinsactiviteit
Voor degenen die zich hiervoor hebben opgegeven:
Na de kerkdienst hebben we weer een leuke gezinsactiviteit; Lunch @ Sea.
We gaan na de koffie met elkaar (op de fiets) naar het Oostvoornse meer aan de kant van de Duinrand.
Daar wacht jullie niet alleen een gezellige lunch, maar gaan we met elkaar ook een barre tocht over de wereldzeeën maken.
Voor verder vermaak vragen wij jullie of jullie een bal, frisbee, garnalennetjes, schepjes en emmertjes etc. mee willen nemen.
Ingrid en Annette

Ontmoeting & gesprek (voor 20ers en 30ers) - 24 mei
Na veel gesprekken te hebben gevoerd met jongeren, jongvolwassenen en gezinnen bleek dat velen het prettig vonden om eens te praten over zingeving, geloof en de verbinding daarvan met je dagelijks leven. Dat is geen gesprek dat je dagelijks voert met vrienden of familie.
Daarom organiseren we, specifiek voor de twintigers en dertigers, een avond vol ontmoeting en gesprek. Niet alleen voor leden van de gemeente, maar open voor iedereen die daar zin in heeft.
Dus: ben je ergens in de twintig of de dertig? Woon je in of bij Oostvoorne?
Dan ben je van harte welkom op deze avond. Centraal staat de ontmoeting met andere 20ers en 30ers en een goed gesprek over geluk en gelukkig zijn.
Don’t worry, be happy: het klinkt mooi, maar is niet altijd even makkelijk.
Het zou superleuk zijn als je er ook bij bent. En neem gerust je vrienden mee.

Je bent welkom op woensdag 24 mei in de Dorpskerk in Oostvoorne, we beginnen om 20.00 uur.
En ben je/bent u 40+, dan zou het leuk zijn als je/u de uitnodiging door wilt geven aan bekenden, familie of vrienden.

Meer info via Barbara Broeren (jeugdwerker@kerkoostvoorne.nl of 0630746599)

Jaarlijkse dauwtrappen op Hemelvaartsdag in Rockanje
Donderdag 25 mei, Hemelvaart, kunt u weer vroeg uit de veren voor het beroemde dauwtrappen.

Het spoorboekje ziet er als volgt uit:
- 6.30 uur verzamelen bij het parkeerterrein van Natuurmonumenten bij het Kreekpad voor een mooie wandeling
- 8.15 uur ontbijt in de Welkomkerk,  kosten € 2,50 volwassen, € 1,25 kinderen
- 9.30 uur viering in de Welkomkerk met ds. Gert Kwakkel

Meer informatie:
Namens de dauwtrapgroep
Ineke Hensen, 402162, scribaat@welkomkerk-rockanje.nl
In Oostvoorne is er Hemelvaartsdag ook een dienst om 09.30 uur, voorganger Barbara Broeren

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur

mw. A. Klavers