PGO Nieuwsbrief 2017 - 5 mei
Dienst zondag 7 mei  - aanvang: 9:30 uur
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst
Organist is Ron van Halen

De bloemen uit de kerk gaan als groet namens de gemeente naar mw. Ineke Sander, Leemgaarde Patrijzenlaan 42

Uitgangscollecte bestemd voor Missionair Werk en Kerkgroei: Help de nieuwe kerk in Zwijndrecht
In maart 2013 heropende de burgerlijke gemeente Zwijndrecht Het Badhuis, een gezamenlijk project van de Oude Kerk, de Stichting Welzijn Ouderen en het wijkplatform. Het Badhuis wil een huiskamer voor de wijk zijn en een plek om elkaar te ontmoeten. Er is een uitgebreid activiteitenaanbod voor de hele wijk, voor jong en oud. Zo is er op vier ochtenden in de week ‘koffiehuis’, is er iedere woensdagochtend een brunch, en zijn de buurtmaaltijden en de kinderclubs populair.
Peter Huijser is namens de Oude Kerk betrokken b? Het Badhuis, dat inmiddels pioniersplek van de Protestantse Kerk is geworden. Het Badhuis heeft een aanvullend aanbod naast de maatschappelijke activiteiten in de w?k. Elke zondagochtend is er kinderbijbelclub met zingen, luisteren naar een verhaal, knutselen en een spel. Ook voor volwassenen is er een activiteit waarbij de B? bel open gaat. Er is ook de Alpha-cursus waar deelnemers kennismaken met het christelijk geloof. Maar Het Badhuis doet ook mee met andere activiteiten in de wijk. Het doel is om als kerk dienstbaar te zijn aan de mensen in de wijk. Dat staat voorop.
Met de opbrengst van de collecte ondersteunt de Protestantse Kerk pioniersplekken als Het Badhuis. Helpt u mee?

Kerkdienst zondag 14 mei
Voorganger is ds. Doornbos, aanvang 9:30 uur.

Jaarrekeningen 2016
De jaarrekeningen van 2016 zullen op de gemeenteavond van 11 mei a.s. worden gepresenteerd en besproken.
Bij de ingang van de kerk en in de consistorie liggen kopieën van de jaarrekening (CvK) die u mee kunt nemen ter informatie.

De jaarrekening van de diaconie staat afgedrukt in het laatste kerkblad.
Zo kunt u beide jaarrekeningen dus op uw gemak thuis doornemen.
Heeft u dan nog vragen of opmerkingen dan kunt u ze op de gemeenteavond stellen.
U kunt de gegevens ook opvragen bij de penningmeester, Gerard v.d. Hoek of per mail via penningmeester@kerkoostvoorne.nl

De jaarrekeningen zijn ook te downloaden via deze link.

Gemeenteavond donderdag 11 mei
Naast de traditionele onderwerpen zoals de behandeling van de beide jaarrekeningen (2016 - CvK & diaconie) en een toelichting van de lopende zaken waar de kerkenraad mee bezig is hebben we als gast uitgenodigd ds. Marloes Meijer uit Spijkenisse.

Na de pauze zullen ds. Marloes Meijer en een lid van het kernteam Zinterest iets vertellen hoe zij als pioniers vanuit de kerk van Spijkenisse, een en
ander hebben aangepakt en wat zij hebben geleerd en ontdekt tijdens hun pioniersreis.
Wat ging er goed en wat ging er mis. Wat wilden zij bereiken en wat vroeg de omgeving? Het is een verhaal over “vallen en opstaan” en over ‘doorgaan’ met hulp van God en vele mensen, “Pro Deo”.

Deze avond willen we stilstaan bij vragen als: Waarom zijn we eigenlijk kerk?
Wat doen we goed, wat is heilig voor ons en wat kan of moet zelfs anders?
Bereiken we de mensen die we willen bereiken?
Maar ook: veel gaat misschien niet helemaal goed zoals we willen, maar er gaan ook dingen wél goed. Waar ben je trots op.
Wat raakt je. Waar gaat je hart sneller van kloppen?
Want de kerk is niet de dominee, niet de kerkenraad, maar de kerk dat zijn WIJ.

Tijd: inloop van 19.30 -20.00 uur voor koffie en thee.
De avond begint om 20.00 uur en eindigt om circa 22.00 uur.
Na afloop drinken we nog iets met elkaar.
We hopen op een goede opkomst!
De kerkenraad

Ontmoeting & gesprek (voor 20ers en 30ers) - 24 mei
Na veel gesprekken te hebben gevoerd met jongeren, jongvolwassenen en gezinnen bleek dat velen het prettig vonden om eens te praten over zingeving, geloof en de verbinding daarvan met je dagelijks leven. Dat is geen gesprek dat je dagelijks voert met vrienden of familie.
Daarom organiseren we, specifiek voor de twintigers en dertigers, een avond vol ontmoeting en gesprek. Niet alleen voor leden van de gemeente, maar open voor iedereen die daar zin in heeft.
Dus: ben je ergens in de twintig of de dertig? Woon je in of bij Oostvoorne?
Dan ben je van harte welkom op deze avond. Centraal staat de ontmoeting met andere 20ers en 30ers en een goed gesprek over geluk en gelukkig zijn.
Don’t worry, be happy: het klinkt mooi, maar is niet altijd even makkelijk.
Het zou superleuk zijn als je er ook bij bent. En neem gerust je vrienden mee.

Je bent welkom op woensdag 24 mei in de Dorpskerk in Oostvoorne, we beginnen om 20.00 uur.
En ben je/bent u 40+, dan zou het leuk zijn als je/u de uitnodiging door wilt geven aan bekenden, familie of vrienden.

Meer info via Barbara Broeren (jeugdwerker@kerkoostvoorne.nl of 0630746599)