PGO Nieuwsbrief 2017 - 28 april
Dienst zondag 30 april – aanvang 9:30 uur
Voorganger is mw. Wil Stolk – van Gijzen
Organist is Ron van Halen

De bloemen uit de kerk gaan vandaag als groet namens de gemeente naar dhr en mevrouw Stolk, Ringmuur 33

Uitgangscollecte bestemd voor de koopvaardij
’t Is al weer enige tijd geleden dat we voor het werk van onze koopvaardij-predikante ds. Helene Perfors hebben gecollecteerd. Als zodanig is zij alweer zo’n 15 jaar aan onze gemeente verbonden.

Zij schrijft:
De kerk is gastvrouw voor alle zeevarenden die in de haven komen, van welke nationaliteit dan ook. Voor mij draait het daarbij om presentie, het ‘er-zijn’. Dat kan op verschillende manieren gestalte krijgen. Van de koetjes en de kalfjes in het busje van de zeemansclub via karaoke en oecumenische kerkdiensten tot indringende pastorale gesprekken als er moeilijkheden zijn. Maar ook in het schrijven van artikelen in het blad ‘Diepgang’ of het bevorderen van contacten met de plaatselijke kerken. Dit alles in de setting van de maritieme wereld, waarin de techniek en de economische belangen vaak de simpele menselijkheid in de weg staan. Om in die wereld mensen te helpen staande te blijven, met elkaar en met God, is een geweldige uitdaging. Een uitdaging die ik graag samen met mijn collega’s zou willen blijven vormgeven.
Daarvoor hebben wij uw steun nodig, zowel in gebed als materieel. Ik vraag u dan ook deze collecte ruimhartig te gedenken.

Kerkdienst zondag 7 mei april
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst , aanvang 9:30 uur.

Jaarrekeningen 2016
De jaarrekening van 2016 zullen op de gemeenteavond van 11 mei a.s. worden gepresenteerd en besproken.
Bij de ingang van de kerk en in de consistorie liggen kopieën van de jaarrekening (CvK) die u mee kunt nemen ter informatie.

De jaarrekening van de diaconie staat afgedrukt in het laatste kerkblad.
Zo kunt u beide jaarrekening dus op uw gemak thuis doornemen.
Heeft u dan nog vragen of opmerkingen dan kunt u ze op de gemeenteavond stellen.
U kunt de gegevens ook opvragen bij de penningmeester, Gerard v.d. Hoek of per mail via penningmeester@kerkoostvoorne.nl

De jaarrekeningen zijn ook te downloaden via deze link.

Gemeenteavond donderdag 11 mei
Naast de traditionele onderwerpen zoals de behandeling van de beide jaarrekeningen (2016 - CvK & diaconie) en een toelichting van de lopende zaken waar de kerkenraad mee bezig is hebben we als gast uitgenodigd ds. Marloes Meijer uit Spijkenisse.

Na de pauze zullen ds. Marloes Meijer en een lid van het kernteam Zinterest iets vertellen hoe zij als pioniers vanuit de kerk van Spijkenisse, een en
ander hebben aangepakt en wat zij hebben geleerd en ontdekt tijdens hun pioniersreis.
Wat ging er goed en wat ging er mis. Wat wilden zij bereiken en wat vroeg de omgeving? Het is een verhaal over “vallen en opstaan” en over ‘doorgaan’ met hulp van God en vele mensen, “Pro Deo”.

Deze avond willen we stilstaan bij vragen als: Waarom zijn we eigenlijk kerk?
Wat doen we goed, wat is heilig voor ons en wat kan of moet zelfs anders?
Bereiken we de mensen die we willen bereiken?
Maar ook: veel gaat misschien niet helemaal goed zoals we willen, maar er gaan ook dingen wél goed. Waar ben je trots op.
Wat raakt je. Waar gaat je hart sneller van kloppen?
Want de kerk is niet de dominee, niet de kerkenraad, maar de kerk dat zijn WIJ.

Tijd: inloop van 19.30 -20.00 uur voor koffie en thee.
De avond begint om 20.00 uur en eindigt om circa 22.00 uur.
Na afloop drinken we nog iets met elkaar.
We hopen op een goede opkomst!
De kerkenraad

Ontmoeting & gesprek (voor 20ers en 30ers) - 24 mei
Na veel gesprekken te hebben gevoerd met jongeren, jongvolwassenen en gezinnen bleek dat velen het prettig vonden om eens te praten over zingeving, geloof en de verbinding daarvan met je dagelijks leven. Dat is geen gesprek dat je dagelijks voert met vrienden of familie.
Daarom organiseren we, specifiek voor de twintigers en dertigers, een avond vol ontmoeting en gesprek. Niet alleen voor leden van de gemeente, maar open voor iedereen die daar zin in heeft.
Dus: ben je ergens in de twintig of de dertig? Woon je in of bij Oostvoorne?
Dan ben je van harte welkom op deze avond. Centraal staat de ontmoeting met andere 20ers en 30ers en een goed gesprek over geluk en gelukkig zijn.
Don’t worry, be happy: het klinkt mooi, maar is niet altijd even makkelijk.
Het zou superleuk zijn als je er ook bij bent. En neem gerust je vrienden mee.
Je bent welkom op woensdag 24 mei in de Dorpskerk in Oostvoorne, we beginnen om 20.00 uur.
En ben je/bent u 40+, dan zou het leuk zijn als je/u de uitnodiging door wilt geven aan bekenden, familie of vrienden.
Meer info via Barbara Broeren (jeugdwerker@kerkoostvoorne.nl of 0630746599)

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur

mw. A. Klavers