PGO Nieuwsbrief 2017 - 21 april
Dienst zondag 23 april – aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. Piet Schelling en de organist is Jolanda Zwoferink

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar mevrouw D. Dieleman-’t Hart, Herbergier Noordweg 10

Kerkdienst zondag 30 april
Voorganger is mw.W. Stolk – van Gijzen, aanvang 9:30 uur.

1e collecte: Voedselbank
Zondag is de diaconiecollecte bestemd voor de voedselbank.
Met onze bijdrage vanmorgen wordt er onder meer gezorgd dat de ‘ijzeren voorraad’, dat is de voorraad die de voedselbank aan houdbare artikelen heeft, op peil wordt gehouden. In deze tijd, waarin het voor een aantal van onze naasten het nog steeds niet zo goed gaat, blijkt meer en meer een beroep op de voedselbank te worden gedaan. Zo zelfs, dat niet alleen vlak voor de kerstdagen een inzamelingsactie in de supermarkten wordt georganiseerd, maar dat een dergelijke actie vaker moet worden gehouden. De voedselbanken krijgen minder aan goederen binnen en er wordt steeds vaker om hulp gevraagd.
Kortom: laten wij vanmorgen gul zijn voor de voedselbank.

Uitgangscollecte bestemd voor eredienst en kerkmuziek: geef voor kleine, vitale gemeenten in Nederland en Cuba
In Nederland zijn sommige gemeenten zo klein geworden dat ze geen eigen predikant meer kunnen betalen. Toch willen ze in kleine kring blijven samenkomen rond Gods Woord. De Protestantse Kerk ondersteunt deze kleine, maar vitale gemeenten met materiaal voor vieringen, zoals preekschetsen en liturgieën.
Op Cuba groeien de kerken juist, ondanks tegenwerking van de overheid.
Hier hebben steeds groter wordende gemeenten behoefte aan meer liturgische structuren en eigen kerkelijke liederen. Het protestants oecumenisch Centrum Kairos in Matanzas, partner van Kerk in Actie, helpt de Cubaanse kerken bij het vormgeven van hun liturgie en het ontwikkelen van een eigen christelijke muziekcultuur.

CKVB - Uitnodiging Kerkdienst 23 April 2017
Vanmiddag is er weer een kerkdienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking (namens alle kerken op Voorne Putten, Rozenburg, Rhoon en Poortugaal). Voorganger in deze dienst is ds. Auke Hamstra uit Zuidland.
De dienst begint om 15.30 uur in de Welkomkerk Wilhelminastraat 30 in Zuidland.
“Onder^Dak” is het jaarthema!
Medewerking wordt verleend door The Travellers, en organist is Peter de Rijke, uit Spijkenisse. Onze diensten worden georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking, maar uiteraard is iedereen van harte welkom!
We nodigen u dan ook van harte uit om deze dienst met ons mee te vieren.
Van harte welkom allemaal!

Gemeenteavond woensdag 11 mei
Naast de traditionele onderwerpen zoals de behandeling van de beide jaarrekeningen (2016 - CvK & diaconie) en een toelichting van de lopende zaken waar de kerkenraad mee bezig is hebben we als gast uitgenodigd ds. Marloes Meijer uit Spijkenisse.

Na de pauze zullen ds. Marloes Meijer en een lid van het kernteam Zinterest iets vertellen hoe zij als pioniers vanuit de kerk van Spijkenisse, een en
ander hebben aangepakt en wat zij hebben geleerd en ontdekt tijdens hun pioniersreis.
Wat ging er goed en wat ging er mis. Wat wilden zij bereiken en wat vroeg de omgeving? Het is een verhaal over “vallen en opstaan” en over ‘doorgaan’ met hulp van God en vele mensen, “Pro Deo”.

Deze avond willen we stilstaan bij vragen als: Waarom zijn we eigenlijk kerk?
Wat doen we goed, wat is heilig voor ons en wat kan of moet zelfs anders?
Bereiken we de mensen die we willen bereiken?
Maar ook: veel gaat misschien niet helemaal goed zoals we willen, maar er gaan ook dingen wél goed. Waar ben je trots op.
Wat raakt je. Waar gaat je hart sneller van kloppen?
Want de kerk is niet de dominee, niet de kerkenraad, maar de kerk dat zijn WIJ.

Tijd: inloop van 19.30 -20.00 uur voor koffie en thee.
De avond begint om 20.00 uur en eindigt om circa 22.00 uur.
Na afloop drinken we nog iets met elkaar.
We hopen op een goede opkomst!
De kerkenraad

Ontmoeting & gesprek (voor 20ers en 30ers) - 24 mei
Na veel gesprekken te hebben gevoerd met jongeren, jongvolwassenen en gezinnen bleek dat velen het prettig vonden om eens te praten over zingeving, geloof en de verbinding daarvan met je dagelijks leven. Dat is geen gesprek dat je dagelijks voert met vrienden of familie.
Daarom organiseren we, specifiek voor de twintigers en dertigers, een avond vol ontmoeting en gesprek. Niet alleen voor leden van de gemeente, maar open voor iedereen die daar zin in heeft.
Dus: ben je ergens in de twintig of de dertig? Woon je in of bij Oostvoorne?
Dan ben je van harte welkom op deze avond. Centraal staat de ontmoeting met andere 20ers en 30ers en een goed gesprek over geluk en gelukkig zijn.
Don’t worry, be happy: het klinkt mooi, maar is niet altijd even makkelijk.
Het zou superleuk zijn als je er ook bij bent. En neem gerust je vrienden mee.
Je bent welkom op woensdag 24 mei in de Dorpskerk in Oostvoorne, we beginnen om 20.00 uur.
En ben je/bent u 40+, dan zou het leuk zijn als je/u de uitnodiging door wilt geven aan bekenden, familie of vrienden.
Meer info via Barbara Broeren (jeugdwerker@kerkoostvoorne.nl of 0630746599)

Proto Reünie - Zaterdag 22 april