PGO Nieuwsbrief 2017 - 14 april

Nachtdienst Paaswake (wit) 22.00 uur
Voorganger ds. Nita van der Horst, m.m.v. de cantorij
Organist: Jan Hendrik v.d. Kamp
Collecte: mandje bij de uitgang

Zondag 16 april - Pasen
Dienst Jong en Oud, voorganger ds. N. van der Horst, aanvang 9:30 uur
Organist: Henco de Berg
Collecte: Diaconie, kerk en JOP - Paascollecte

Bloemschikking
Op Paasmorgen zien we een tuin vol witte bloemen.
We mogen deelgenoot worden van de kracht van de opgestane Heer.
Zijn licht en liefde, zijn opstandingskracht, mag onze kracht worden.

De bloemen uit de kerk gaan zondag 1e Paasdag als groet namens de gemeente naar:
dhr. Rehorst, De Rozenhoek Langemeetstraat 6 3223 BL  Hellevoetsluis

Uitgangscollecte bestemd voor het Jeugdwerk (JOP): jongeren ontdekken de kracht van Pasen
 ‘Met Pasen werd hij toch geboren in een kribbe, of wacht… ging Hij toen niet dood?’ Veel jongeren weten niet meer wat we vieren in de kerk met Pasen. Nelleke Plomp is catecheet en werkt bij JOP, de Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk.
In deze weken voor Pasen merkt zij hoe weinig jongeren nog weten van het Paasfeest en hoe zij opeens geraakt kunnen worden als ze de kracht van het Paasverhaal ontdekken. Nelleke helpt daarom kerken om de betekenis van Pasen opnieuw uit te leggen aan deze jongeren.

JOP gelooft dat jongeren het recht hebben om de kracht van Pasen te ontdekken en te horen van een God die hen liefheeft en er voor hen wil zijn. Daar zet JOP zich daarvoor in met het ontwikkelen van materialen en trainingen.
Helpt u mee?

Kerkdienst zondag 23 april
Voorganger is ds. Piet Schelling, aanvang 9:30 uur.

CKVB - Uitnodiging Kerkdienst 23 April 2017
Op zondag 23 April is er weer een kerkdienst, met en voor mensen met een verstandelijke beperking (namens alle kerken op Voorne Putten, Rozenburg, Rhoon en Poortugaal).
Voorganger in deze dienst is ds. Auke Hamstra uit Zuidland.

De dienst begint om 15.30 uur in de Welkomkerk Wilhelminastraat 30 in Zuidland.

“Onder^Dak” is het jaarthema!

Medewerking wordt verleend door The Travellers, en organist is Peter de Rijke, uit Spijkenisse.
Onze diensten worden georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking, maar uiteraard is iedereen van harte welkom!

We nodigen u dan ook van harte uit om deze dienst met ons mee te vieren.
Van harte welkom allemaal!
Download hier de kleurrijke flyer

Diensten Jong & Oud
De dienst van vandaag is een dienst voor Jong & Oud.
Misschien is het niet altijd even duidelijk...het wat, waarom en hoe van deze Jong & Oud diensten. Waarom zijn ze ingesteld en waarom deze bijzondere naam.
Ook in de kerkenraad is daar over gediscussieerd en nagedacht.
Daarom willen we nog graag wat extra uitleg geven over het ontstaan en de gedachten over deze bijzondere diensten en de bijzondere naamgeving.
Zo is eerder afgesproken dat de liederen meezingbaar moeten zijn.
Dat geldt eigenlijk voor alle diensten. Belangrijk daarbij is dat de liturgie, preek, gebeden en zegen herkenbaar moeten blijven. Muzikale begeleiding moet van goede kwaliteit zijn. Daarnaast vinden wij dat de kerk een plek is voor alle generaties, jong en oud en vinden we het belangrijk dat tijdens en rondom de kerkdiensten ruimte is voor ontmoeting tussen leeftijdsgenoten én andere generaties. Kinderen en ouderen, tieners en vijftigers, maar ook zestig tot honderd jong en oud, blond, grijs, zwart of kaal ...iedereen is welkom!
Sámen zijn we gemeente.
In het kort hebben we ons het volgende doel gesteld voor deze speciale J&O diensten: verbinding tussen verschillende groepen (generaties, geloofsbeleving, muzieksmaak, etc.)
Uiteraard is iedereen van harte welkom bij alle kerkdiensten gedurende het hele jaar!

Welkom in Rockanje!
Op vrijdag 21 april opent de Welkomkerk in Rockanje wederom haar deuren voor alle mensen die houden van een interessant verhaal.
Het gaat om de zevende versie van het Spiritueel Café; met elkaar luisteren naar en praten over iemands drijfveren en daarna onder het genot van een drankje nog even napraten.
Het Café is een initiatief van de Evangelisatie Commissie van de Welkomkerk.

Dit jaar hebben we als spreker Ruud Bergkotte, beter bekend als de Rockanjese pottenbakker van de Zeeweg.
Hij is op 26 juni 1941 in Schiedam geboren en met zijn vrouw Hennie hebben ze al weer meer dan 30 jaar samen een eigen atelier en galerie in Rockanje.
Zijn inspiratiebron voor vormen en decoraties is de periode tussen de twee wereldoorlogen, het Interbellum. Een tijd waarin kunstenaars zochten naar een synthese tussen het mooie, het schone en diepere gedachten of een boodschap.
Wat Ruud precies gaat doen deze avond is nog een verrassing. Hij gaat ons het één en ander vertellen en laten zien. Hij zal in ieder geval proberen om ons mee te nemen in zijn zoektocht waardoor we zijn inspiratie zullen gaan ontdekken.

Nieuwsgierig geworden?
Dan hopen we u allen vrijdag 21 april in de Welkomkerk te zien! De avond begint om 20.00 uur, de deuren van de kerk zijn vanaf 19.30 uur open.

U bent allen van harte welkom, toegang is gratis.
Tot dan!

Proto Reünie - Zaterdag 22 april