PGO Nieuwsbrief 2017 - 7 april
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst
Organist is Jolanda Zwoferink

Bloemschikking
Op deze zesde zondag van de 40-dagen-tijd horen we traditiegetrouw over de intocht van Jezus in Jeruzalem.
In de schikking ligt een gekleurde doek , deze verwijst naar de verschillen die leven onder de mensen die staan te juichen langs de weg, de zachte bolletjes mos geven de zachte krachten weer en de rode viooltjes vertellen over nederigheid.
De houtschijven op de achtergrond zijn een verbindend symbool :
zij verbeelden "de berg ",  in de taal van de bijbel, de plaats waar we God ontmoeten.

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar de familie Naeije, Voorweg 14.

Uitgangscollecte 40dagentijd (Kerk in Actie) -  Steun mensen met een handicap in Myanmar.
In Myanmar (Birma) hebben mensen die lichamelijk gehandicapt zijn nauwelijks toegang tot onderwijs, zorg en werk.
Toch is meer dan vijftig procent van hen in principe in staat om te werken en in hun eigen levensonderhoud te voorzien.
The Leprosy Mission International (TMLI) werkte oorspronkelijk voor leprapatiënten, maar zet zich nu ook breder in voor gehandicapten.
TLMI stimuleert hen met vakonderwijs of microkredieten om een eigen bedrijfje te beginnen. TLMI probeert ook werkplekken te creëren bij grotere bedrijven en biedt medische zorg. Kinderen met een handicap krijgen fysiotherapie en logopedie, zodat zij later meer kansen hebben om aan de slag te komen.
Zo ondersteunt TLMI sterke vrouwen en dappere mannen die vechten voor een betere toekomst.

Kerkdiensten in de komende week:

Dag Dienst Voorganger   Aanvang
maandag 10 april Vesper ds. N.v.d. Horst Mmv de Cantorij 19:30 uur
dinsdag 11 april Vesper ds. N.v.d. Horst   19:30 uur
woensdag 12 april Vesper ds. N.v.d. Horst   19:30 uur
donderdag 13 april Schrift & Tafel ds. N.v.d. Horst Witte Donderdag 19:30 uur
vrijdag 14 april   ds. N.v.d. Horst Goede Vrijdag 19:30 uur
zaterdag 15 april Nachtdienst ds. N.v.d. Horst Paaswake - cantorij 22:00 uur
zondag 16 april Jong & Oud ds. N.v.d. Horst Pasen 09:30 uur

Diensten Jong & Oud
Zoals hierboven vermeld staat is op Paasmorgen de eerstvolgende dienst voor Jong & Oud.
Misschien is het niet altijd even duidelijk...het wat, waarom en hoe van deze diensten, waarom ze zijn ingesteld en waarom de Jong & Oud diensten deze bijzondere naam dragen.

Ook in de kerkenraad is daar over gediscussieerd en nagedacht. Daarom willen we nog graag wat extra uitleg geven over het ontstaan en de gedachten over deze bijzondere diensten en de bijzondere naamgeving.
Zo is eerder afgesproken dat de liederen meezingbaar moeten zijn.
Dat geldt eigenlijk voor alle diensten. Belangrijk daarbij is dat de liturgie, preek, gebeden en zegen herkenbaar moeten blijven. Muzikale begeleiding moet van goede kwaliteit zijn. Daarnaast vinden wij dat de kerk een plek is voor alle generaties, jong en oud en vinden we het belangrijk dat tijdens en rondom de kerkdiensten ruimte is voor ontmoeting tussen leeftijdsgenoten én andere generaties. Kinderen en ouderen, tieners en vijftigers, maar ook zestig tot honderd jong en oud, blond, grijs, zwart of kaal ...iedereen is welkom!
Sámen zijn we gemeente.
In het kort hebben we ons het volgende doel gesteld voor deze speciale J&O diensten: verbinding tussen verschillende groepen (generaties, geloofsbeleving, muzieksmaak, etc.)
Uiteraard is iedereen van harte welkom bij alle kerkdiensten gedurende het hele jaar!

Kerk in Actie.
A.s. woensdag12 april wordt voorafgaand aan de vesper een sobere maaltijd gehouden.
De aanvangstijd is 18.00 uur, de inloop is vanaf 17.30 uur.
Als u wilt deelnemen aan deze maaltijd, kunt u zich na de dienst opgeven bij één van de commissieleden.
Aanmelden kan ook telefonisch of via diaconie@kerkoostvoorne.nl
Onder de maaltijd willen we nadenken over ons dagelijks brood, wat we zowel letterlijk als figuurlijk willen delen.
Na afloop zal er een collecte zijn, die bestemd is voor voedselhulp in Aleppo.

Met vriendelijke groet,

Annie van Maanen      - 483004
Trudy van Noordt        - 482577
Els van Teijlingen       -  06 51903661
Elly van der Hoek       - 482743

Nieuws over de restauratie van het orgel
Kijk in het nieuwe kerkblad of klik hier om e.e.a. na te lezen op onze site inclusief foto's

Kerkblad
Het nieuwe kerkblad van april/mei is uit.
Download het nu