PGO Nieuwsbrief 2017 - 1 april
Organist is Ron van Halen
De dienst begint om 9:30 uur

Bloemschikking
Op de 5e zondag van de 40-dagen-tijd zien we in de schikking bloemen tussen dorre takken, de bloemen zijn gestoken vanuit verschillende windrichtingen;  Gods geest blaast leven in wat dor en doods lijkt.
Op de achtergrond zijn de 3 houtschijven een verbindend symbool:  zij verbeelden "de berg ", in de taal van de bijbel de plaats waar God woont.

1e collecte 40dagentijd Werelddiaconaat:Steun jongeren in Zuid-Afrika.
In de sloppenwijken van Zuid-Afrika is het leven hard. Jongeren worden negatief beïnvloed door misbruik, criminaliteit en de aanwezigheid van gangsters. In ‘Vrygrond’, een sloppenwijk vlakbij Kaapstad, heeft de stichting Sozo een jeugdcafé geopend. Een veilige plek waar jongeren tussen de 16 en 25 jaar toegang krijgen tot internet en leren hoe ze online naar opleidingen of werk kunnen zoeken. Via het jeugdcafé zijn er ook stagemogelijkheden. Ook kunnen jongeren er workshops volgen, bijvoorbeeld over omgaan met werkloosheid of het slechte onderwijs. Het café wordt gerund door een echtpaar. Voor sommige jongeren fungeren zij als rolmodel. Zij leren de jongeren dat ze sterk en dapper zijn. Dat is belangrijk voor de beeldvorming van jongeren over volwassenen en hun eigen toekomst.

Uitgangscollecte bestemd voor: Voedselhulp Aleppo (Cordaid – Mensen in Nood).
De afgelopen maanden is er flink gevochten om Aleppo in Syrië. Het regeringsleger heroverde de stad. Veel inwoners trekken vanuit het (eerder) bezette en verwoeste deel van de stad naar het nog enigszins bewoonbare deel. Maar door de langdurige oorlog is zo’n 70% in extreme armoede beland. Er is geen brandstof om huizen te verwarmen of om te koken en geen geld voor een warme maaltijd. Vooral voor baby’s, kinderen en (zwangere) vrouwen is dit levensbedreigend. Een grote groep is al ondervoed.
De vraag naar hulp vanuit de gaarkeuken van Cordaid is daardoor sterk toegenomen. Cordaid wil graag helpen. In de voorbije winter verstrekte Cordaid zo’n 5.000 maaltijden per dag. Nu is er vraag naar zo’n 8.000 maaltijden per dag. Met € 10,-- kan al aan één persoon gedurende een maand 5 dagen in de week een warme maaltijd worden verstrekt. Om aan deze vraag te kunnen voldoen is onze hulp dringend nodig.
De uitgangscollecte is voor dit doel bestemd. Helpt u mee?

De bloemen uit de kerk gaan vandaag als groet namens de gemeente naar dhr. Rob en mw. Carla Bos, Molendijk 16

Dienst zondag 9 april
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang 9:30 uur
Collectes: Diaconie / Kerk / Kerk in Actie

Kerk in Actie.
Woensdag 12 april wordt voorafgaand aan de vesper een sobere maaltijd gehouden.
De aanvangstijd is 18.00 uur, de inloop is vanaf 17.30 uur.
Als u wilt deelnemen aan deze maaltijd, kunt u zich na de dienst opgeven bij één van de commissieleden.
Aanmelden kan ook telefonisch of via diaconie@kerkoostvoorne.nl
Onder de maaltijd willen we nadenken over ons dagelijks brood, wat we zowel letterlijk als figuurlijk willen delen.
Na afloop zal er een collecte zijn, die bestemd is voor voedselhulp in Aleppo.

Met vriendelijke groet,

Annie van Maanen      : 483004
Trudy van Noordt        : 482577
Els van Teijlingen        : 06 - 51903661
Elly van der Hoek        : 482743

Terugluisteren Bachavond van afgelopen woensdag
Via de optie Kerkdienst gemist? Kunt u niet alleen een hele reeks kerkdiensten terug luisteren of downloaden maar bijvoorbeeld ook de Bachavond van afgelopen woensdag. U hoort voor de pauze Bach en na de pauze specifiek achtergronden en informatie over de Matthäus Passion door ds. Dick ter Horst uit Hellevoetsluis en Jolanda Zwoferink bespeelt het orgel.