PGO Nieuwsbrief 2017 - 25 maart
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst – Kattenberg
Organist: Jolanda Zwoferink
De dienst begint om 10:00 uur

Bloemschikking -  De schikking voor de 4e zondag van de veertig-dagen-tijd verbeeld het licht van Pasen dat door het donker schijnt, dat is te zien aan de roze kleur.  De ronde gevlochten vorm om de bloemen heen geeft onze vooroordelen weer die ons het zicht kunnen ontnemen.
Jezus opent onze ogen om werkelijk te kunnen zien.
Op de achtergrondzijn de 3 houtschijven een verbindend symbool ; zij verbeelden "de berg ", in de taal van de bijbel de plaats waar we God ontmoeten.

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar familie Quak, Sleepseweg 1 3233 LW  Oostvoorne

1e collecte: 40dagentijd - Steun mensen in de knel in Nederland.
De Pauluskerk is een begrip in Rotterdam. Dit diaconaal centrum is er voor mensen in de knel: mensen zonder papieren, daklozen en verslaafden. Maar het is meer. Het centrum wil ook een plek zijn waar kansarme en kansrijke Rotterdammers elkaar ontmoeten. Daartoe nodigt de bouw van de Pauluskerk - om zijn uiterlijk ‘De Diamant’ genoemd - uit. Beneden is een ‘kerkplein’ waar mensen elkaar onder ander in het restaurant kunnen ontmoeten. Om verhalen te delen en elkaar te ondersteunen. Daarover nadenken maakt je sterk en dapper. Op de eerste verdieping is er de inloop met gratis koffie en broodjes. De kerk is op de tweede verdieping. Op de verdiepingen drie en vier zijn er opvangplekken voor mensen die een tijdelijke overbrugging nodig hebben. Kortom: een diaconaal centrum dat leeft en bruist met tal van activiteiten voor en met mensen in de knel.

Uitgangscollecte bestemd voor: Voedselhulp Aleppo (Cordaid – Mensen in Nood).
De afgelopen maanden is er flink gevochten om Aleppo in Syrië. Het regeringsleger heroverde de stad. Veel inwoners trekken vanuit het (eerder) bezette en verwoeste deel van de stad naar het nog enigszins bewoonbare deel. Maar door de langdurige oorlog is zo’n 70% in extreme armoede beland. Er is geen brandstof om huizen te verwarmen of om te koken en geen geld voor een warme maaltijd. Vooral voor baby’s, kinderen en (zwangere) vrouwen is dit levensbedreigend. Een grote groep is al ondervoed.
De vraag naar hulp vanuit de gaarkeuken van Cordaid is daardoor sterk toegenomen. Cordaid wil graag helpen. In de voorbije winter verstrekte Cordaid zo’n 5.000 maaltijden per dag. Nu is er vraag naar zo’n 8.000 maaltijden per dag. Met € 10,-- kan al aan één persoon gedurende een maand 5 dagen in de week een warme maaltijd worden verstrekt.
Om aan deze vraag te kunnen voldoen is onze hulp dringend nodig.
Deze èn volgende week zondag is de uitgangscollecte voor dit doel bestemd. Helpt u mee?

Woensdag 29 maart - lezing 5e Evangelist (winterwerk)
In overleg met ds. Dick ter Horst en Jolanda Zwoferink is besloten de Bachavond te houden op woensdag 29 maart 2017.
Aanvang 20.00 uur.

Dick ter Horst is Bachkenner en Jolanda Zwoferink promoveert op Bach en zijn Silbermann orgel.
Van harte bij u aanbevolen

LET OP!!: VOLGENDE WEEK BEGINNEN DE KERKDIENSTEN WEER OM 9:30 UUR!

Dienst zondag 2 april – Let op gewijzigde aanvangstijd 9:30 uur
Voorganger is ds. A. Worst – de Groot

Kerk in Actie.
Woensdag 12 april wordt voorafgaand aan de vesper een sobere maaltijd gehouden.
De aanvangstijd is 18.00 uur, de inloop is vanaf 17.30 uur.
Als u wilt deelnemen aan deze maaltijd, kunt u zich na de dienst opgeven bij één van de commissieleden.
Aanmelden kan ook telefonisch of via diaconie@kerkoostvoorne.nl
Onder de maaltijd willen we nadenken over ons dagelijks brood, wat we zowel letterlijk als figuurlijk willen delen.
Na afloop zal er een collecte zijn, die bestemd is voor voedselhulp in Aleppo.

Met vriendelijke groet,

Annie van Maanen      : 483004