PGO Nieuwsbrief 2017 - 28 januari
Dienst zondag 29 januari
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst en de organist is Ron van Halen

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar mw. Lies Schouten-van ’t Hoog, Leemerhof 15

Zondag 5 februari – voorganger is ds. Harry Doornbos, aanvang: 10:00 uur

Uitgangscollecte bestemd voor Missionair Werk en Kerkgroei - Help de nieuwe kerk in Utrecht
Een plek waar alle Kanaleneilanders elkaar kunnen ontmoeten. Dat is de wens van pioniersplek ‘De Haven’ in de wijk Kanaleneiland in Utrecht. Ds. Marius van Duijn is hier werkzaam als pionier. Driekwart van de wijkbewoners is van niet westerse afkomst. Samen met een team van vrijwilligers organiseert ds. Van Duijn activiteiten voor bewoners en brengt zo de kerk in de wijk. Iedere zondagmiddag is er een ‘koffiehuis’ en iedere eerste zondag van de maand een gratis ‘havenmaaltijd’. Gemeenteleden helpen buren met boodschappen, geven taalcursussen of springen bij op een van de kinderclubs.
De Protestantse Kerk steunt de pioniersplek De Haven van harte. Met uw b?drage aan de collecte maakt u pioniersplekken als De Haven in Utrecht en andere pioniersplekken in Nederland mogel?k.
Doet u mee?

Informatie datumverandering lezing 5e Evangelist.
In het Winterwerkboekje staat 5 maart vermeld voor de lezing van Bach.
In overleg met ds. Dick ter Horst en Jolanda Zwoferink is besloten de Bachavond te houden
op woensdag 29 maart 2017. Aanvang 20.00 uur.
Dick ter Horst is Bachkenner en Jolanda Zwoferink promoveert op Bach en zijn Silbermann orgel.
Van harte bij u aanbevolen.

Voorgenomen besluit overheid nadelig voor de kerken
In 2018 worden door de burgerlijke gemeenten geen adreswijzigingen meer verstrekt aan de Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie (SILA).
Deze service is onmisbaar voor de kerken.
Het moderamen van de PGO steunt het christelijke burgerinitiatief hiertegen.
Een reactie om te laten weten dat u het er niet mee eens bent kunt u tot uiterlijk 3 februari via het internet geven.

Voor meer informatie hoe te reageren zie deze link met een uitleg hoe dit te kunnen doen.
Of bekijk het bericht op onze PGO website (www.kerkoostvoorne.nl)

Emtébonnetjes
De actie met Emtébonnen voor een gratis boodschappenpakket loopt t/m zaterdag 4 februari.
Veel mensen krijgen geen kaart vol. Evenals voorgaande jaren willen we de pakketten naar mensen uit Oostvoorne brengen die wel iets extra's kunnen gebruiken. Bonnen over? Achter in de kerk staat een rode schoendoos waarin u de bonnen kunt deponeren.
Vorig jaar hadden we maar liefst 13 pakketten.
Nelleke de Ridder en Nita van derHorst

Vindt u het jeugdwerk ook belangrijk???
Kerk zijn doen we met elkaar, van oud tot jong. Iedereen is belangrijk en iedereen hoort erbij. Zo moeten we er met elkaar voor zorgen dat er ook leiding kan worden gegeven aan de kinderen en de tieners. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

We zijn dringend op zoek naar leiding voor de kinderkerk en de tienerkerk. Het team van de kinderkerk is gekrompen van 9 naar 6 mensen waardoor de belasting op deze 6 mensen best groot is. Zij draaien inmiddels ook al heel wat jaren mee en een aantal van hen zou het stokje graag willen doorgeven aan nieuwe mensen. U hoeft geen kinderen in de basisschool leeftijd te hebben om mee te kunnen draaien in de kinderkerk, er zijn geen voorwaarden aan verbonden, behalve dat u enthousiast bent en het belangrijk vindt dat kinderen een plek hebben in onze dienst.

Voor de tienerkerk geldt hetzelfde. De leiding bestaat op dit moment uit 3 personen. Zij zijn dringend op zoek naar uitbreiding omdat aan het einde van dit seizoen 2 mensen met dit werk stoppen. De tienerkerk komt 1x per maand bij elkaar tijdens de kerkdienst in de periode vanaf oktober t/m juni. Op dit moment zijn er ongeveer 14 tieners die regelmatig komen dus het is zeker de moeite waard om uw tijd te investeren in deze belangrijke groep jongeren. U hoeft geen kinderen in deze leeftijd te hebben om leiding te geven. Vaak vinden tieners het juist fijn dat iemand anders dan hun ouders leiding geeft. Daarom doen we een beroep op iedereen in de gemeente.

Denkt u nu alstublieft niet: dit is niks voor mij. Jeugdwerk is echt heel belangrijk voor de toekomst van de kerk. Mocht u nog vragen hebben of wilt u zich aanmelden dan kunt u contact opnemen met:
Ingrid Langbroek (tel. 669977 of 06-49293300) voor de kinderkerk
Miranda Göbel (tel. 486490 of 06-46120455) voor de tienerkerk

Aanbod activiteiten gezamenlijke protestantse kerken op Voorne-Putten
Al enkele jaren wisselen de kerken op Voorne-Putten hun activiteiten uit en zijn gemeenteleden van andere kerken van harte welkom om een activiteit bij één van de “buren” bij te wonen. Het aanbod hangt op de prikborden in de hal en consistorie van de kerk en is te vinden op de website www.kerkoostvoorne.nl.
Heeft u geen computer en wilt u graag een papieren exemplaar dan kunt u dit bij Liesbeth van Wijnen kenbaar maken.