PGO Nieuwsbrief 2017 - 7 januari - Correctie zondagsdienst

Een correctie voor de dienst van zondag 8 januari:

Zie **

Dienst zondag 8 januari
Voorganger is mw. W. Stolk – van Gijzen
Organist is Jolanda Zwoferink **
De dienst begint om 10:00 uur

Bloemen
De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar mw. De bloemen volgende week zondag gaan naar: mw. C. Roosenschoon-van der Voorde
Stationsweg 35.

Tienerkerk
Aanstaande zondag is er weer tienerkerk om 10 uur.
De collecte is  dit jaar voor de Rockanje School in Ghana.
De roze koeken en het drinken staan natuurlijk weer klaar.
Annette, Miranda en Joke

1e collecte: Bloemen van de kerk
Het is een goed gebruik elke zondag na de eredienst de bloemen die het liturgisch centrum hebben opgefleurd te bezorgen bij gemeenteleden die onze bijzondere zorg en aandacht behoeven, een steuntje in de rug nodig hebben of iets bijzonders hebben beleefd of meegemaakt.
Een stukje medeleven vanuit de kerk.

Zondag 15 januari Dienst voor jong en oud & gezinsactiviteit
Voorganger is mw. Barbara Broeren, aanvang 10:00 uur
Het is 15-1 weer de 3e zondag van de maand, dus tijd voor een dienst voor jong en oud.
Iedereen is van harte welkom om mee te luisteren en doen aan de bruiloft in Kana. Een wonderverhaal! Of gaat het toch ergens anders over?
Na de dienst is er de eerste gezinsactiviteit van 2017.
Wij zorgen voor de spelletjes en deeg om broodjes mee te bakken boven een vuur.
Om de lunch compleet te maken willen we jullie vragen ook iets te eten mee te nemen.
Willen jullie ook warme kleding meenemen, het kan buiten nog best wel koud zijn.
Meedoen met je gezin? Dat kan: meld je aan voor donderdag 12 januari.
Dat kan via kerkelijkwerker@kerkoostvoorne.nl.

De Herberg volgende week zondag weer open!
Zondagmiddag, 15 januari vanaf 15.00 uur, is de Herberg weer geopend. Deze zondag is de heer Siem Emmerzael te gast en verteld ons over het trammetje dat tot ongeveer 50 jaar geleden reed van Rotterdam naar Oostvoorne om vele (bad)gasten naar het strand te vervoeren.
U bent van harte welkom!
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen

Aanbod activiteiten gezamenlijke protestantse kerken op Voorne-Putten
Al enkele jaren wisselen de kerken op Voorne-Putten hun activiteiten uit en zijn gemeenteleden van andere kerken van harte welkom om een activiteit bij één van de “buren” bij te wonen. Het aanbod hangt op de prikborden in de hal en consistorie van de kerk en is te vinden op de website www.kerkoostvoorne.nl.
Heeft u geen computer en wilt u graag een papieren exemplaar dan kunt u dit bij Liesbeth van Wijnen kenbaar maken.

Zegeltjes sparen voor een boodschappenpakket bij de Emté.
In Oostvoorne is de Emté met haar jaarlijkse nieuwjaarsactie gestart.
De actie houdt in, dat wanneer men 44 zegeltjes gespaard heeft  de kaart vol is.
Met een volle kaart kan men in de winkel een gratis boodschappenpakket ter waarde van ruim € 50,00 afhalen.
Het is vaak moeilijk om de kaart vol te krijgen of de zegeltjes verdwijnen in een keukenla. Jammer!
Als we met velen de zegeltjes verzamelen, kunnen we enkele mensen met een pakket blij maken.
De diaconie en het pastoraat zullen zorg dragen dat de pakketten op een juiste plaats terecht komen.
Achter in de kerk staat vanaf a.s. zondag een rode doos, herkenbaar aan de afbeelding van een spaarkaart. U kunt de zegeltjes of halfvolle kaarten in de doos deponeren.

Doen!

Met hartelijke dank!