PGO Nieuwsbrief 2016 - 17 december
Bevestiging van Jan de Rijke bevestigd als ouderling - voorzitter KR
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst
Organist is Marco ‘t Hart

De bloemen uit de kerk gaan als groet namens de gemeente naar mw. J. Kraaijeveld, Leemgaarde Patrijzenlaan 120

Uitleg bij de symbolische bloemschikking - Vierde advent
"Op deze zondag horen we hoe de droom van Jozef in duizend stukjes uiteen valt;  dit wordt verbeeld door het gipskruid.
De engel brengt Jozef op andere gedachten: In de spiegel zien we het verbeeld."

1e collecte bestemd voor: Citypastoraat Dom Utrecht (avondmaalsproject)
Zondag wordt voor de laatste keer gecollecteerd voor het project Night of Light in de Dom, dat elke 3e zaterdag van de maand (van 20.15 tot plm. 23.30uur)  in de  Utrechtse Dom – aan welke kerk onze oud-predikante Netty de Jong-Dorland  verbonden is – plaatsvindt, heeft o.m. als doel iedereen (van alle gezindten) een moment van rust te gunnen, en een ontmoetingsplaats te zijn voor de bezoekers met zichzelf, met andere mensen en met God, Jezus Christus. Rondom de Dom worden door 15 à 20 vrijwilligers aan voorbijgangers kaarsjes aangeboden om die binnen aan te steken. En het wonder is dan dat elke keer zo’n 800 à 1000 mensen daadwerkelijk die kleine moeite nemen.
Het is een Missionair project dat alleen maar geld kost. En ze zijn daar in Utrecht blij met ons Avondmaalsproject dat voor Night of Light bestemd is.
Deze collecte staat dan ook in het kader van ons avondmaalsproject: u weet dus waarvoor u geeft!

DIENSTEN IN DE KOMENDE TIJD

Zaterdag 24 december (Kerstavond)
Kerstavonddienst, 19:30 uur - Voorganger is ds. Nita v.d. Horst
Dienst m.m.v. Volharding

Kerstnachtdienst, 22:30 uur - Voorganger is ds. Nita v.d. Horst
Dienst m.m.v. de Cantorij o.l.v. Elly Bakker

Zondag 25 december (1e Kerstdag)
Kerstmorgen, 10:00 uur - Voorganger is ds. Nita v.d. Horst
Dienst ism de Kinderkerk, afsluiting van kinderkerk adventproject

Zaterdag 31 december (Ouderjaarsdag)
Oudejaarsvesper, 19:30 uur - Voorganger is ds. Piet Schelling

Zondag 1 januari (Nieuwjaarsdag)
Nieuwjaarsdienst, 10:30 uur - Ochtendwijding
Een korte viering met aansluitend om ca. 11 uur de nieuwjaarsontmoeting
Er is in deze dienst geen kinderkerk

ADVENTPROJECT BIJ DE KINDERKERK

Maak het mee!

Stel je voor dat overal vrede komt.
Stel je voor dat mensen een nieuw begin kunnen maken.
Dat mensen wachten op de komst van de Heer.
Stel je voor dat alles goed komt.

En jij maakt het mee.

In de adventstijd gaan we samen met de duif Rainbow op zoek naar plaatsen waar mensen gelukkig kunnen zijn. Vier Bijbelse figuren vertellen daarover. We lezen uit Jesaja, die zegt dat de vrede zal komen. We horen Johannes de Doper vertellen over een nieuw begin. We lezen uit de brief van Jakobus, die schrijft: ‘Heb geduld tot de Heer komt.’ En op de vierde advent horen we een verhaal over Jozef, de aanstaande man van Maria. Hij hoort in een droom dat de Zoon van God geboren zal worden.
Hun verhalen zijn vol verwachting. Geen verwachting van iets dat ooit, ver weg in de geschiedenis zal gebeuren; Jesaja, Johannes, Jakobus en Jozef vertellen dat mensen het mee kunnen maken. Dat ze het met eigen ogen zullen zien. En dat ze mee kunnen werken om de toekomst waar te maken. Rainbow de duif vliegt de wereld rond. En ze bedenkt samen met de kinderen wat er gedaan kan worden om meer van zulke plaatsen te laten ontstaan.
In de kerk zal tijdens de adventzondag de Duif Rainbow  vliegen in onze kerk. Iedere week komt ze een stukje dichterbij ons.

Willen jullie het allemaal weer meemaken?
Kom dan tijdens de adventsweken naar de kinderkerk.
1e advent is op 27 november. Ook de weken daarna volgen we Rainbow de duif. Op 1e kerstdag sluiten we het adventproject af tijdens de kerstdienst.

De leiding van de kinderkerk

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur

mw. A. Klavers