PGO Nieuwsbrief 2016 - 10 december
Dienst zondag 11 december
Voorganger is ds. H. Doornbos, organist is Jan-Hendrik van der Kamp
De dienst begint om 10:00 uur

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar dhr. Arjen Littooij, Bosweg 12

Uitleg bij de symbolische bloemschikking - Derde advent
"Op de derde adventszondag breekt het licht van Gods koninkrijk door.  We zien de lelie bloeien en het water dat leven geeft, midden tussen de stenen van de woestijn.
We zien, al is het maar voor even."

Tienerkerk
Aanstaande zondag is er weer tienerkerk om 10 uur. We gaan het oude kerstverhaal in een modern jasje steken.
De collecte is dit jaar voor de Rockanje School in Ghana.
De roze koeken en het drinken staan natuurlijk weer klaar.

De Herberg is zondagmiddag weer geopend!
Vanaf 15.00 uur de Herberg geopend in de consistorie van de kerk.
Deze zondag staat in het teken van het naderende Kerstfeest. Bep Oosterman-Dubach  is onze gast. Ze brengt haar mandoline (en gitaar) mee, verteld ons over dit mooie instrument en speelt enkele (kerst) liederen.
Dit laatste samen met haar dochter die gezellig meekomt.
U bent van harte welkom!
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen

Nieuws uit de kerkenraad  - nieuwe ouderling/voorzitter kerkenraad
De kerkenraad is blij met de benoeming van Jan M. de Rijke tot ouderling in de functie van voorzitter.
Mochten er wettige bezwaren zijn, dan kunt u deze tot vrijdag 16 december 12:00 uur kenbaar maken bij de scriba, Jan Herlaar (scriba@kerkoostvoorne.nl).
De bevestiging staat gepland in de dienst van 18 december (zie volgende bericht).

Dienst zondag 18 december
Voorganger is ds. N. v.d. Horst. In deze dienst zal Jan M. de Rijke worden bevestigd als ouderling-voozitter KR.
Dit is nog onder voorbehoud, zie informatie in bericht hierboven.

Aanvang van de dienst 10:00 uur

Op zondag 11 december is er (namens alle kerken op Voorne Putten, Rozenburg, Rhoon en Poortugaal) een kerstdienst, met en voor mensen met een verstandelijke beperking.
Voorganger Ds. Robert Wilschut uit Hoogvliet, zal in deze dienst voorgaan.
De dienst begint om 15.30 uur, en wordt gehouden bij het Leger des Heils - Korps Spijkenisse aan de Anthonis van der Nootstraat 8 te Spijkenisse, in deze dienst zullen we het Kerstfeest met elkaar vieren.  “Onder^Dak” is het jaarthema!
In dit seizoen zullen er, uit de Bijbel, verhalen verteld worden waarbij "onder^dak" centraal staat.
“De Stal” is voor deze middag het onderwerp van de vertelling.
Medewerking wordt verleend door Gospelband Cross-over uit Rhoon, en door organist Peter de Rijke uit Spijkenisse.
We hopen op de komst van velen naar deze feestelijke kerstdienst!
Iedereen van harte uitgenodigd!

ADVENTPROJECT BIJ DE KINDERKERK

Maak het mee!

Stel je voor dat overal vrede komt.
Stel je voor dat mensen een nieuw begin kunnen maken.
Dat mensen wachten op de komst van de Heer.
Stel je voor dat alles goed komt.

En jij maakt het mee.

In de adventstijd gaan we samen met de duif Rainbow op zoek naar plaatsen waar mensen gelukkig kunnen zijn. Vier Bijbelse figuren vertellen daarover. We lezen uit Jesaja, die zegt dat de vrede zal komen. We horen Johannes de Doper vertellen over een nieuw begin. We lezen uit de brief van Jakobus, die schrijft: ‘Heb geduld tot de Heer komt.’ En op de vierde advent horen we een verhaal over Jozef, de aanstaande man van Maria. Hij hoort in een droom dat de Zoon van God geboren zal worden.
Hun verhalen zijn vol verwachting. Geen verwachting van iets dat ooit, ver weg in de geschiedenis zal gebeuren; Jesaja, Johannes, Jakobus en Jozef vertellen dat mensen het mee kunnen maken. Dat ze het met eigen ogen zullen zien. En dat ze mee kunnen werken om de toekomst waar te maken. Rainbow de duif vliegt de wereld rond. En ze bedenkt samen met de kinderen wat er gedaan kan worden om meer van zulke plaatsen te laten ontstaan.
In de kerk zal tijdens de adventzondag de Duif Rainbow  vliegen in onze kerk. Iedere week komt ze een stukje dichterbij ons.

Willen jullie het allemaal weer meemaken?
Kom dan tijdens de adventsweken naar de kinderkerk.
1e advent is op 27 november. Ook de weken daarna volgen we Rainbow de duif. Op 1e kerstdag sluiten we het adventproject af tijdens de kerstdienst.

De leiding van de kinderkerk