PGO Nieuwsbrief 2016 - 5 november
Dienst zondag 6 november, dienst van Schrift & Tafel
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, organist is Bas Koster uit Gouda.

Tienerkerk
Aanstaande zondag is er om 10:00 uur weer tienerkerk we collecteren dit seizoen voor de Rockanje school in Ghana.
We hopen dat jullie er allemaal weer bij zijn, de roze koeken en drinken staan natuurlijk weer klaar.
Neem wel je mobiele telefoon mee voor het spel dat we gaan spelen.
Annette en Joke

Collecte tijdens avondmaal: Citypastoraat Dom Utrecht (avondmaalsproject)
Het project Night of Light in de Dom, dat elke 3e zaterdag van de maand (van 20.15 tot plm. 23.30uur)  in de  Utrechtse Dom – aan welke kerk onze oud-predikante Netty de Jong-Dorland  verbonden is – plaatsvindt, heeft o.m. als doel iedereen (van alle gezindten) een moment van rust te gunnen, en een ontmoetingsplaats te zijn voor de bezoekers met zichzelf, met andere mensen en met God, Jezus Christus. Rondom de Dom worden door 15 à 20 vrijwilligers aan voorbijgangers kaarsjes aangeboden om die binnen aan te steken. En het wonder is dan dat elke keer zo’n 800 à 1000 mensen daadwerkelijk die kleine moeite nemen.
Het is een Missionair project dat alleen maar geld kost. En ze zijn daar in Utrecht blij met ons Avondmaalsproject dat voor Night of Light bestemd is.
Deze collecte staat dan ook in het kader van ons avondmaalsproject: u weet dus waarvoor u geeft!

Uitgangscollecte is bestemd voor het werk van Artsen zonder Grenzen
Beide collecten bevelen wij van harte bij u aan.

Nederlandse Evensong
Op zaterdag 5 november en zondag 6 november aanstaande organiseren de Sint-Catharijne Cantorij en de Cantorij van Oostvoorne weer een Nederlandse Evensong.

Op zaterdag wordt er de hele dag geoefend in de Dorpskerk van Oostvoorne waarna om 17.00 uur de evensong plaatsvindt.

Op zondag 6 november klinkt om 17.00 uur deze evensong in de Sint-Catharijnekerk van Brielle.
Met onder andere het Magnificat & Nunc Dimittis van A.H. Brewer en vaste gezangen voor een avondgebed volgens de anglicaanse traditie.

In het Liedboek  Zingen en bidden in huis en kerk zijn deze avondgebeden opgenomen onder het gedeelte Getijden van de dag.

De Sint-Catharijne Cantorij staat onder leiding van Rinus Verhage en de Cantorij van Oostvoorne staat onder leiding van Elly Bakker.

De toegang is gratis (collecte bij de uitgang).

U bent van harte welkom!

Zondag 6 november – kinderdienst
Op zondag 6 november is er weer een kinderdienst speciaal voor jou!
Het begint om 15.00 uur in de dorpskerk.

We gaan weer zingen, naar een verhaal luisteren en natuurlijk iets knutselen.
Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen en vriendjes, iedereen is welkom!

En neem je dit keer ook je allerliefste knuffel mee naar de kerk?

Komen jullie weer allemaal?

Charlotte, Liana, Karin en Ingrid
Klik HIER om de uitnodigingsbrief te downloaden

Dinsdag 8 november - De dementie-vriendelijke kerk
Lezing door ds. Annemarie Roding dinsdag 8 november a.s.
Hoe ga je om met mensen die dement worden? Hoe blijf je hen zorg bieden?
En kunnen zij naar kerkdiensten blijven komen? Hoe geef je een bezoek vorm en inhoud? Het blijkt dat de kerk veel meer kan betekenen voor deze mensen.
Sterker: dementerenden kunnen veel betekenen voor de kerk.

Annemarie Roding-Schilt, predikant-geestelijk verzorger en werkzaam bij Careyn in verpleeghuis Grootenhoek te Hellevoetsluis, schreef er een boekje over.
Zij deelt graag haar kennis en ervaringen. Deze lezing is voor iedereen die betrokken is bij de gemeente of betrokken is bij dementerenden.

Dinsdagavond 8 november , aanvang 20.00 uur (vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar)
Plaats: Kerkzaal van de Dorpskerk

Deze avond wordt georganiseerd door de diaconie en het pastorale team.
Het is indien u dit wenst mogelijk om opgehaald te worden, neem dan contact op met: Elly v.d. Hoek (482743 ) of Trudy van Noordt (482577)

Zingen door de eeuwen heen - 11 november 2016 in de Dorpskerk te Spijkenisse
Al eeuwen wordt er gezongen in christelijke gemeenschappen: psalmen, canons, Gregoriaans, liederen van Johannes de Heer en Huub Oosterhuis... Wij zingen met ze mee tijdens deze afwisselende muzikale tijdreis. mmv Evert van Beilen (orgel), Jaap van Schelven (cantor), ds Marloes Meijer (tekst)
Zing mee op 11 november 20.00 uur Dorpskerk Spijkenisse
Toegang vrij (collecte ter bestrijding van de onkosten)

Zondag 13 november: najaarszendingsdienst (commissie Kerk in Actie)
Deze dienst, waarin ds.Nita van der Horst voorgaat, wordt voorbereid met de commissie Kerk in Actie. Het thema is duurzaamheid.
In het verleden is d.m.v. een project veel aandacht besteed aan “Moeder Aarde”.
Voor nu de vraag: hoe staat ze er voor en zijn er nieuwe mogelijkheden voor goed rentmeesterschap.
De dienst begint om 10:00 uur