PGO Nieuwsbrief 2016 - 29 oktober

Dienst zondag 30 oktober
Morgen vieren we dat we onze Bijbel hebben. Op deze Bijbelzondag delen we ons leven aan de hand van Bijbelverhalen.
Wat is jouw mooiste, spannendste, troostendste of moeilijkste Bijbelverhaal?"

Voorganger is Barbara Broeren, organist Bert Wisgerhof

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet van de gemeente naar mw. H. van de Polder, Leemgaarde, Patrijzenlaan 20

Dienst zondag 6 november -  Dienst van Schrift & Tafel
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang 10:00 uur

Uitgangscollecte Hervormingsdag (Nigeria) bestemd voor:
Christenen en moslims werken samen aan ontwikkeling in Nigeriaanse dorpen
De verhouding tussen christenen en moslims in Noord-Nigeria is gespannen. De organisatie JPRM helpt mensen hun verschillen te overbruggen door samen te werken aan de ontwikkeling van hun dorp. Onder begeleiding van JPRM leggen christenen en moslims, oud en jong, vrouwen en mannen samen een waterput of weg aan. Die samenwerking zorgt voor saamhorigheid. JPRM geeft daarnaast lessen over vrede, zorgt ervoor dat volwassenen leren lezen en schrijven en zet spaargroepen op. Het resultaat: een veiliger leefklimaat in de dorpen en meer welvaart en ontwikkeling voor de bewoners. In 2016 wil JPRM vijftig dorpen helpen via deze aanpak te werken aan vrede, verzoening en ontwikkeling.

Voor wie steekt u een kaarsje op?
Zoals voorgaande jaren is ook dit jaar de Dorpskerk woensdag 2 november geopend om te herdenken.
Woensdag 2 november is Allerzielen. Wereldwijd worden in de Roomse traditie op deze dag overledenen herdacht. Het simpel aansteken van een kaarsje is een ritueel dat je kort na een overlijden maar ook jaren later weer terugbrengt bij diegene die er niet meer is. Voor iedereen, gelovigen en niet gelovigen wil de Protestantse Gemeente Oostvoorne de Dorpskerk openstellen en de mogelijkheid bieden om stil te staan bij hen die ons ontvielen.
De kerk is geopend van 18.00 uur tot 19.00 uur. U kunt een kaarsje branden of gewoon stil zijn.
Op zondag 20 november zal in de  gedachtenisdienst stilgestaan worden bij de leden van de PGO die het afgelopen jaar overleden zijn. In de Protestantse traditie vind dit plaats op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondag voor het begin van de Adventstijd.
Het pastoraal team

Presentatie over Openbaring van Johannes - 3 november
Door Arnoud J. de Zoete
Aan de hand van geselecteerde tekstdelen en een groot aantal fraaie afbeeldingen en foto's van kunstenaars wordt de gehele inhoud van het boek Openbaring hoofdstuk voor hoofdstuk in kaart gebracht. Inhoud en betekenis worden toegelicht en waar mogelijk verklaard. De visioenen van Johannes hebben veel theologen aan het denken en schrijven gezet, maar eensgezinde verklaringen blijken moeilijk of helemaal niet  te vinden. Deelnemers krijgen een zo volledig mogelijk beeld van het boek Openbaring van Johannes aan de hand van circa 150 dia's.

Datum: donderdag 3 november, aanvang 20.00 uur (vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar)
Plaats: consistorie van de Dorpskerk.
Informatie: Arnoud J. de Zoete of ds. Nita van der Horst

Nederlandse Evensong
Op zaterdag 5 november en zondag 6 november aanstaande organiseren de Sint-Catharijne Cantorij en de Cantorij van Oostvoorne weer een Nederlandse Evensong.

Op zaterdag wordt er de hele dag geoefend in de Dorpskerk van Oostvoorne waarna om 17.00 uur de evensong plaatsvindt.

Op zondag 6 november klinkt om 17.00 uur deze evensong in de Sint-Catharijnekerk van Brielle.
Met onder andere het Magnificat & Nunc Dimittis van A.H. Brewer en vaste gezangen voor een avondgebed volgens de anglicaanse traditie.

In het Liedboek  Zingen en bidden in huis en kerk zijn deze avondgebeden opgenomen onder het gedeelte Getijden van de dag.

De Sint-Catharijne Cantorij staat onder leiding van Rinus Verhage en de Cantorij van Oostvoorne staat onder leiding van Elly Bakker.

De toegang is gratis (collecte bij de uitgang).

U bent van harte welkom!

Zondag 6 november – kinderdienst
Op zondag 6 november is er weer een kinderdienst speciaal voor jou!
Het begint om 15.00 uur in de dorpskerk.

We gaan weer zingen, naar een verhaal luisteren en natuurlijk iets knutselen.
Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen en vriendjes, iedereen is welkom!

En neem je dit keer ook je allerliefste knuffel mee naar de kerk?

Komen jullie weer allemaal?

Charlotte, Liana, Karin en Ingrid
Klik HIER om de uitnodigingsbrief te downloaden

Dinsdag 8 november - De dementie-vriendelijke kerk
Lezing door ds. Annemarie Roding dinsdag 8 november a.s.
Hoe ga je om met mensen die dement worden? Hoe blijf je hen zorg bieden?
En kunnen zij naar kerkdiensten blijven komen? Hoe geef je een bezoek vorm en inhoud? Het blijkt dat de kerk veel meer kan betekenen voor deze mensen.
Sterker: dementerenden kunnen veel betekenen voor de kerk.

Annemarie Roding-Schilt, predikant-geestelijk verzorger en werkzaam bij Careyn in verpleeghuis Grootenhoek te Hellevoetsluis, schreef er een boekje over.
Zij deelt graag haar kennis en ervaringen. Deze lezing is voor iedereen die betrokken is bij de gemeente of betrokken is bij dementerenden.

Dinsdagavond 8 november , aanvang 20.00 uur (vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar)
Plaats: Kerkzaal van de Dorpskerk

Deze avond wordt georganiseerd door de diaconie en het pastorale team.
Het is indien u dit wenst mogelijk om opgehaald te worden, neem dan contact op met: Elly v.d. Hoek (482743 ) of Trudy van Noordt (482577)