PGO Nieuwsbrief 2016 - 1 oktober (rev 1)
Oplettende lezers zullen het wel gemerkt hebben: bij de nieuwsbrief van vanochtend zat een oude liturgie!

Daarom bij deze de juiste versie.

Dienst zondag 2 oktober
Voorganger is mw. Wil Stolk - van Gijzen
Organist is Marco 't Hart

De dienst begint om 10:00 uur

De kerkdiensten beginnen vanaf morgen weer om 10 uur!

Uitgangscollecte bestemd voor Kerk en Israël: Terug naar de bron
Zoals een tak vast zit aan een boom, zo hoort de kerk bij Israël. Onze christelijke traditie heeft haar wortels in het joodse geloof, de kerk is daarmee onlosmakelijk verbonden met Israël.
Zondag 2 oktober (Israëlzondag), geven we extra aandacht aan die bron van ons geloof.
We collecteren voor het werk van Kerk en Israël. Dit werk binnen de Protestantse Kerk richt zich op het stimuleren en voeden van het gesprek over de Joodse wortels van ons geloof en geeft  financiële steun aan projecten in Nederland en Israël.

De wortels van ons geloof liggen in het Oude Testament. In de oude verhalen lezen we over menselijke moeiten en  zorgen, maar ook over intense betrokkenheid van God met mensen. Als we die verhalen aandachtig lezen en ons verdiepen in de Joodse achtergrond ervan, zal ons geloof versterkt worden.
Om het gesprek in de gemeente te bevorderen en gemeenteleden te inspireren, organiseert Kerk en Israël ieder jaar een landelijke ontmoetingsdag. Dit jaar is er een extra symposium voor  predikanten over Jezus en Paulus, de Joodse hervormers.
Ook wordt het  magazine Kerk en Israël Onderweg uitgegeven.

In Israël steunt de Protestantse Kerk Nes Ammim, een christelijke gemeenschap, die gericht is op de dialoog tussen christenen, joden en moslims. Met de opbrengst van de collecte kan Kerk en Israël dit  belang rijke werk voortzetten.
Een bijzondere collecte dus, op een bijzondere dag. Van harte  aanbevolen!

Dienst zondag 9 oktober – afscheid vertrekkende en bevestigen nieuwe ambtsdragers
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, organist is Jolanda Zwoferink
Muzicale medewerking van de cantorij o.l.v. Elly Bakker
De dienst begint om 10:00 uur

“Verbeelden en Ontmoeten”
Op zaterdag 15 oktober 2016, tussen 9.30 uur en 12.30 uur is de Dorpskerk in Oostvoorne een plaats van ontmoeting waarbij de lokale bloemschikgroep van deze kerk de symbolische schikkingen tentoonstelt voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de 4 adventszondagen en Kerst.

Deze ochtend staat in het teken van “Verbeelden en Ontmoeten”.

Vijf jaar geleden ontstond bij de bloemschikgroep in Oostvoorne de wens om deze dag te organiseren en de inspiratie gaande te houden, de schikkingen te tonen en leden van vele gemeenten in de regio de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten en te bezielen.

De nieuwe brochure, uitgegeven door de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) met de schikkingen voor deze periode, zal op deze dag beschikbaar zijn.

Om het geheel een wat breder karakter te geven, is beeldend kunstenaar Else Mulder met haar creaties aanwezig.
Ook zijn we blij dat Kobi van der Kooi een deel van haar oeuvre wil laten zien. Beide kunstenaars wonen in Oostvoorne.

Uiteraard is de toegang vrij, maar als u een bijdrage aan de uitgang wilt geven als tegemoetkoming in de onkosten zijn wij daar blij mee.
U bent van harte welkom op 15 oktober 2016!

Voor meer informatie kunt u terecht bij de site van de PKN via deze link: informatie PKN

Het is de laatste keer dat “Verbeelden en Ontmoeten” georganiseerd wordt.
De paasbrochure 2017 zal besteld kunnen worden via de website van de PKN.
Protestantse Gemeente Oostvoorne, Kerkplein 1, 3233 AR Oostvoorne.
Voor vragen: A. Nuijten, 0181-773144

Seizoenskalender 2016/2017
Net als vorig jaar is er weer een seizoenskalender gemaakt waarop compact alle activiteiten vermeld staan voor kinderen, jongeren en gezinnen.
Zet natuurlijk alle activiteiten waar jij, je gezin of je kinderen aan willen deelnemen direct in je agenda!

De seizoenskalender is ook te vinden op onze website: www.kerkoostvoorne.nl
Of download hem direct via de link: seizoenskalender.

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur

mw. A. Klavers