PGO Nieuwsbrief 2016 - 24 september
Dienst zondag 25 september
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, organist is Sander v.d. Houten.
De dienst begint om 9:30 uur

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet van de gemeente naar mw D. Dieleman-'t Hart
Kantelenweg 92

1e collecte: Kerk in het Midden-Oosten
De Vredesweek 2016 – die zondag a.s. wordt afgesloten – staat in het teken van de kerk in het Midden-Oosten. Kerken in Syrië, Libanon, Irak en Jordanië hebben zwaar te lijden onder het geweld in de regio. In Syrië is twee-derde van de christenen gevlucht. Tegelijk bieden ze hulp aan mensen die op drift zijn geraakt. Ook in Libanon, Irak en Jordanië staan kerken klaar voor vluchtelingen. Een bisschop van een partnerkerk in Libanon gaf onlangs aan dat hij nooit iemand weg zal sturen die aan de deur van de kerk klopt. Maar inmiddels ondersteunt zijn gemeente honderden vluchtelingen. En dat drukt zwaar op de kerk en vraagt veel van de gemeenteleden. Kerk in Actie doet mee aan de Actieweek om kerken als deze te ondersteunen. Met elke € 200,-- die we inzamelen, kan een partnerkerk een pakket met huishoudelijke artikelen beschikbaar stellen aan een gevlucht gezin.
Deze collecte beveelt de diaconie van harte bij u aan!

Wijziging aanvangstijd kerkdiensten
Volgende week zondag 2 oktober beginnen de kerkdiensten weer om 10:00 uur

Dienst zondag 2 oktober
Voorganger is mw. W. Stolk – van Gijzen
De dienst begint om 10:00 uur

Seizoenskalender 2016/2017
Net als vorig jaar is er weer een seizoenskalender gemaakt waarop compact alle activiteiten vermeld staan voor kinderen, jongeren en gezinnen.
Vergeet niet om er één mee te nemen vanuit de consistorie en op te hangen op een zichtbare plaats in je huis. Goede plaatsen zijn bijv.: boven je bed, op de toilet of op de koelkast.
En zet natuurlijk alle activiteiten waar jij, je gezin of je kinderen aan willen deelnemen direct in je agenda!

De seizoenskalender is ook te vinden op onze website: www.kerkoostvoorne.nl
Of download hem direct via de link: seizoenskalender.

Kerkblad digitaal
Klik HIER om het nieuwe kerkblad nu al te downloaden

Nieuws uit de kerkenraad  - nieuwe ouderling/scriba
De kerkenraad is blij met de benoeming van Jan Herlaar tot ouderling in de functie van scriba.

Sam's kledingactie voor Mensen in Nood
Zaterdag 1 oktober vindt weer de jaarlijkse kledinginzameling plaats. Sam's kledingactie is blij met uw goede, nog draagbare kleding, schoenen en huishoudtextiel, graag verpakt in gesloten plastic zakken. De Dorpskerk is het inleverpunt en zal van 10.00 uur tot 13.00 uur geopend zijn. Dit jaar wordt extra hulp geboden aan ontheemden in Nepal, zij zijn nog steeds een kwetsbare groep na de aardbevingen in 2015.
Bij voorbaat dank voor uw bijdrage.
Commissie Kerk in Actie.

VERKOOP BOUWGROND RIALAAN
Er is belangrijk nieuws m.b.t. de verkoop van de bouwgrond aan de Rialaan.
Zoals u weet betreft het 2 percelen die al geruime tijd te koop staan en waar wij u nu van kunnen melden dat er één perceel verkocht is.
Ook voor het 2e perceel heeft zich een serieuze koper gemeld en we hopen dan ook dat dit stuk nog dit jaar verkocht zal worden.
Via deze link vind u meer informatie hierover.
De commissie van kerkrentmeesters meende er goed aan te doen u dit goede bericht mede te delen.