PGO Nieuwsbrief 2016 - 27 augustus
Aanvang dienst: 9:30 uur

's avonds is er een Taizé viering aanvang 19:30 uur
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet van de gemeente naar familie Kroon, Heveringseweg 5

2e Collecte bestemd voor de koopvaardij
’t Is al weer enige tijd geleden dat we voor het werk van onze koopvaardij-predikante ds. Helene Perfors hebben gecollecteerd. Als zodanig is zij alweer zo’n 14 jaar aan onze gemeente verbonden.
Zij schrijft:
De kerk is gastvrouw voor alle zeevarenden die in de haven komen, van welke nationaliteit dan ook. Voor mij draait het daarbij om presentie, het ‘er-zijn’. Dat kan op verschillende manieren gestalte krijgen. Van de koetjes en de kalfjes in het busje van de zeemansclub via karaoke en oecumenische kerkdiensten tot indringende pastorale gesprekken als er moeilijkheden zijn. Maar ook in het schrijven van artikelen in het blad ‘Diepgang’ of het bevorderen van contacten met de plaatselijke kerken. Dit alles in de setting van de maritieme wereld, waarin de techniek en de economische belangen vaak de simpele menselijkheid in de weg staan. Om in die wereld mensen te helpen staande te blijven, met elkaar en met God, is een geweldige uitdaging. Een uitdaging die ik graag samen met mijn collega’s zou willen blijven vormgeven.
Daarvoor hebben wij uw steun nodig, zowel in gebed als materieel. Ik vraag u dan ook deze collecte ruimhartig te gedenken.

Diensten de komende weken
4 september        -    ds. N. v.d. Horst (Dienst van Schrift & Tafel)                  9:30 uur
11 september      -    ds. J. Visser (Rotterdam)                                               9:30 uur

CJO-club
De zomervakantie is weer voorbij, de scholen zijn weer begonnen en ook de CJO-club gaat weer van start. Voor de kinderen van groep 4 t/m 7 zal er weer één keer in de vijf weken een leuke activiteit georganiseerd worden.

De eerste activiteit is de startmiddag op 17 september.

Lijkt het je leuk, of wil je meer informatie?
Op onze website (www.kerkoostvoorne.nl) staat meer informatie en het aanmeldformulier:

Klik HIER om direct naar de informatie op onze site te gaan

Of download de informatie op PDF formaat

Vorig jaar kwamen meer dan 80 kinderen naar de club.
Lijkt het je ook leuk en wil je je nu al opgeven? Meld je dan aan!
Je kunt het formulier inleveren in de inleverdoos die staat in de CNS maar je mag ook in de brievenbus doen bij Ingrid Langbroek (Gildenlaan 4)

Ook zoeken wij nog mensen die willen helpen bij de CJO-club.
Lijkt het u leuk om een of meerdere keren te helpen bij een clubmiddag/-avond?
Of heeft u een leuk idee, een leuke hobby of een talent waarmee u een groep kinderen een paar uurtjes kan vermaken? Wij horen het graag!

Hartelijke groet, namens het bestuur Jeugdoverleg,
Ingrid Langbroek - cjobestuur@gmail.com

Alpha-cursus
Tijdens de Alpha-cursus maak je in tien weken tijd kennis met het Christelijk geloof.
De groep komt wekelijks bij elkaar. De cursus start met een maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding (deels interactief) over het Christelijk geloof.
Daarna praat je in (kleine) groepjes door.  We werken vanuit een werkboekje
De cursus is laagdrempelig waardoor het voor iedereen mogelijk is om mee te doen. Niet gelovigen die meer willen weten over het Christelijk geloof of gelovigen die de kennis van het Christelijk geloof willen opfrissen. Er komen mensen die willen weten of er meer is tussen hemel en aarde en er komen mensen gewoon om andere mensen te ontmoeten. Kortom, iedereen kan zich thuis (gaan) voelen tijdens de cursus.
De cursus is opgebouwd uit verschillende thema’s o.a. “Wie is Jezus”, “Bidden: waarom en hoe?” en “Hoe relevant is het Christelijk geloof”.
Belangrijk zijn twee uitgangspunten: Bijbel is de bron en iedere deelnemer wordt gerespecteerd.
Locatie, data en tijd.
We beginnen iedere bijeenkomst met een lunch, die door twee vaste gasten wordt verzorgd. Er is volop tijd voor gesprek.

De ontmoetingen zijn op maandagmiddag vanaf 12.15 uur tot 14.45 uur en het thema “Heilige Geest” tijdens drie dagdelen achter elkaar.

Datum Onderwerp
ma. 5 september 1. Wie is Jezus?
ma. 12 september 2. Waarom stierf Jezus?
ma. 19 september 3. Hoe kun je geloven?
ma. 26 september 4. Bidden: waarom en hoe?
ma. 3 oktober 5. De Bijbel lezen: waarom en hoe?
ma. 10 oktober 6. Hoe leidt God ons?
vr. 14 oktober  (10.00 – 12.30 uur) Wie is de Heilige Geest?
za. 15 oktober  (09.30 – 15.30 uur) Wat doet de Heilige Geest?
Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?
ma. 24 oktober 7. Hoe kan ik het kwade weerstaan?
ma. 31 oktober 8. Waarom en hoe vertel ik het anderen?
ma. 7 november 9. Geneest God ook nu nog?
ma. 14 november 10. Hoe zit het met de kerk?

Locatie: We worden gastvrij ontvangen in het Chinese restaurant aan het Kerkplein in Oostvoorne bij Heng Peng Luo en Gan Ye Shi.

Voor meer informatie of opgave: Liesbeth van Wijnen (lvanwijnenknook@gmail.com)
of ds. Nita van der Horst (predikant@kerkoostvoorne.nl).
Laat het ons weten als deze periode of tijden u niet uitkomen.
Bij meer belangstelling proberen we hier rekening mee te houden bij een eventuele andere cursus.
Meer informatie is te vinden op de website: www.alpha-cursus.nl
Zie ook de informatie op onze site: www.kerkoostvoorne.nl of via deze link.

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur

mw. A. Klavers