PGO Nieuwsbrief 2016 - 12 augustus
Dienst zondag 14 augustus
Voorganger is ds. AE. Wassenaar, organist is Jolanda Zwoferink

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet van de gemeente naar Mw. Ina Smoor, Gijzenhoekweg 30

1e collecte: Kerk in Actie Zomerzending -  lekenpredikanten op Nias
Op het Indonesische eiland Nias zijn te weinig predikanten. In veel kerken gaan daarom leken voor, vaak mensen met weinig opleiding. De kerken lijden onder deze schaarste. De Banua Niha Keriso Protestant, de Kerk van Nias, wil er zijn voor de mensen op Nias, die veelal erg arm zijn.
Op het eigen trainingsinstituut worden lekenvoorgangers en predikanten begeleid en toegerust. Op de theologische universiteit volgen jongeren een opleiding tot predikant. Ook zet de kerk zich in voor de samenleving. Via kredietgroepen sparen mensen bijvoorbeeld geld om te investeren in hun bedrijfjes.
Geven we hen een steuntje in de rug vanmorgen?

Uitgangscollecte: Ethiopië, laten we dit land op de been houden
In de maanden juli en augustus is de uitgangscollecte bestemd voor Ethiopië.. El Niño is een natuurverschijnsel ( sterke opwarming van normaal koel zeewater) dat van invloed is op grote delen van de wereld.  In Ethiopië heeft dit grote droogte tot gevolg, de ergste in 30 jaar. Hierdoor dreigt er voedsel- en watergebrek voor 12 miljoen mensen. Cordaid biedt al ruim 10 jaar hulp aan slachtoffers van steeds terugkerende droogte.
Maar nu met El Niño is de ellende groter geworden.
De diaconie beveelt deze collecte van harte bij u aan.

Diensten de komende weken
21 augustus         -    Barbara Broeren (Dienst voor jong en oud)                9:30 uur
28 augustus         -    ds. N. v.d. Horst                                                           9:30 uur
                                 Taizédienst ds. N. v.d. Horst, aanvang                         19:30 uur
4 september        -    ds. N. v.d. Horst (Dienst van Schrift & Tafel)                 9:30 uur

Alpha-cursus
Tijdens de Alpha-cursus maak je in tien weken tijd kennis met het Christelijk geloof.
De groep komt wekelijks bij elkaar. De cursus start met een maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding (deels interactief) over het Christelijk geloof.
Daarna praat je in (kleine) groepjes door.  We werken vanuit een werkboekje
De cursus is laagdrempelig waardoor het voor iedereen mogelijk is om mee te doen. Niet gelovigen die meer willen weten over het Christelijk geloof of gelovigen die de kennis van het Christelijk geloof willen opfrissen. Er komen mensen die willen weten of er meer is tussen hemel en aarde en er komen mensen gewoon om andere mensen te ontmoeten. Kortom, iedereen kan zich thuis (gaan) voelen tijdens de cursus.
De cursus is opgebouwd uit verschillende thema’s o.a. “Wie is Jezus”, “Bidden: waarom en hoe?” en “Hoe relevant is het Christelijk geloof”.
Belangrijk zijn twee uitgangspunten: Bijbel is de bron en iedere deelnemer wordt gerespecteerd.
Locatie, data en tijd.
We beginnen iedere bijeenkomst met een lunch, die door twee vaste gasten wordt verzorgd. Er is volop tijd voor gesprek.

De ontmoetingen zijn op maandagmiddag vanaf 12.15 uur tot 14.45 uur en het thema “Heilige Geest” tijdens drie dagdelen achter elkaar.

Datum Onderwerp
ma. 5 september 1. Wie is Jezus?
ma. 12 september 2. Waarom stierf Jezus?
ma. 19 september 3. Hoe kun je geloven?
ma. 26 september 4. Bidden: waarom en hoe?
ma. 3 oktober 5. De Bijbel lezen: waarom en hoe?
ma. 10 oktober 6. Hoe leidt God ons?
vr. 14 oktober  (10.00 – 12.30 uur) Wie is de Heilige Geest?
za. 15 oktober  (09.30 – 15.30 uur) Wat doet de Heilige Geest?
Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?
ma. 24 oktober 7. Hoe kan ik het kwade weerstaan?
ma. 31 oktober 8. Waarom en hoe vertel ik het anderen?
ma. 7 november 9. Geneest God ook nu nog?
ma. 14 november 10. Hoe zit het met de kerk?

Locatie: We worden gastvrij ontvangen in het Chinese restaurant aan het Kerkplein in Oostvoorne bij Heng Peng Luo en Gan Ye Shi.

Voor meer informatie of opgave: Liesbeth van Wijnen (lvanwijnenknook@gmail.com)
of ds. Nita van der Horst (predikant@kerkoostvoorne.nl).
Laat het ons weten als deze periode of tijden u niet uitkomen.
Bij meer belangstelling proberen we hier rekening mee te houden bij een eventuele andere cursus.

Meer informatie is te vinden op de website: www.alpha-cursus.nl
Zie ook de informatie op onze site: www.kerkoostvoorne.nl of via deze link.