PGO Nieuwsbrief 2016 - 1 juli

Dienst zondag 26 juni
Voorganger is ds. W. Stolk – van Gijzen
Organist is Ron van Halen

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar mevrouw W.A.Witter,Duinlaan 28A

2e Collecte: Jeugdwerk Protestantse Kerk
De collecte van vanmorgen is bestemd voor JOP, JeugdOrganisatieProtestantse kerk. JOP ondersteunt ouders en kerken met het doorgeven van geloven aan een nieuwe generatie. Vaders blijken op een andere manier bezig te zijn met geloofsopvoeding dan moeders. Zo ook Hans, dertiger en vader van 2 tieners. Hij verheugde zich op een avond in de kerk over geloofsopvoeding, maar kwam teleurgesteld thuis: hij was de enige vader die was gekomen. JOP is daarom een project gestart om meer vaders bij de geloofsopvoeding te betrekken. Zoals in Duiven, waar op uitnodiging van JOP acht vaders en tien kinderen bij elkaar kwamen. Vragen die thuis niet zo gauw gesteld werden, kwamen hier wél aan bod! Vragen als ‘wat vind je zo leuk aan je vader?’ en ‘wat vind je zo goed aan je zoon of dochter?’. In het boswachtersspelontstonden aan de hand van ansichtkaarten verhelderende gesprekken, ook over geloof. Een gastspreker vertelde hoe hij als tiener was opgevoed met geloof. De middag werd afgesloten met een speurtocht en een barbecue.
Voor de kinderen was het een bijzondere ervaring om te horen hoe hun vaders kerk en geloof beleefden toen ze zelf tiener waren. Voor vaders een prachtige gelegenheid om op een andere manier met hun kinderen in gesprek te komen.
Met uw bijdrage aan de collecte maakt u het mogelijk dat JOP het aantal vaderinitiatieven uitbreidt. Zo wordt geloofsopvoeding iets van vaders en moeders samen. Van harte aanbevolen.

Ethiopië, laten we dit land op de been houden
In de maanden juli en augustus is de uitgangscollecte bestemd voor Ethiopië.. El Niño is een natuurverschijnsel ( sterke opwarming van normaal koel zeewater) dat van invloed is op grote delen van de wereld.  In Ethiopië heeft dit grote droogte tot gevolg, de ergste in 30 jaar. Hierdoor dreigt er voedsel- en watergebrek voor 12 miljoen mensen. Cordaid biedt al ruim 10 jaar hulp aan slachtoffers van steeds terugkerende droogte. Maar nu met El Niño is de ellende groter geworden.
De diaconie beveelt deze collecte van harte bij u aan.

Diensten de komende weken

10 juli    -   ds. N. v.d. Horst
17 juli    -   mw. B. Broeren (dienst van Jong en Oud)
24 juli    -   ds. A. Endeveld (Breedevoort)

Aanvang bovenstaande diensten: 9:30 uur.