PGO Nieuwsbrief 2016 - 10 juni

Dienst zondag 12 juni 9:30 uur
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, organist is Jan-Hendrik van de Kamp

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar mw. N.C. Vernij-van Marion, Duinoordseweg 22

1e collecte Roosevelthuis: Roosevelthuis opnieuw ingericht voor vakanties met zorg
Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan het nieuwe Rooseveltpaviljoen op landgoed Hydepark in Doorn. Ieder jaar genieten zo’n 1.500 mensen die ziek zijn of een beperking hebben van een onbezorgde vakantie in het Roosevelthuis. Na 47 jaar intensief gebruik is dit diaconale vakantiecentrum echter sterk verouderd. De kozijnen zijn verrot, de riolering en elektra aan vervanging toe en de meeste kamers zijn met een gezamenlijke badkamer en toilet op de gang niet meer van deze tijd. Daarom wordt het Roosevelthuis vernieuwd. De kamers krijgen moderne voorzieningen als hoog-laagbedden, aangepaste toiletten en douches en een alarmeringssysteem. Op 13 juni 2015 werd de eerste steen gelegd. Voor de inrichting blijft uw bijdrage noodzakelijk. Help ook mee: een rolstoel kost € 500,- en een tillift € 4.000,-. Om een eenpersoonskamer volledig in te richten is ongeveer € 35.000,- nodig.
Inmiddels zijn de eerste gasten geweest en zij waren onder de indruk. ‘Vooral van de prachtige kapel waar we onze zondagviering mochten hebben’. Voor veel gasten is dat bijzonder omdat ze in het normale leven niet meer naar de kerk kunnen. Wat een meerwaarde: samen zingen is tweemaal bidden!
Er valt nog veel te doen, vandaar deze collecte vanmorgen.

Diensten de komende weken

19 juni   -   ds. N. v.d. Horst, overstapdienst