PGO Nieuwsbrief 2016 - 4 juni

Dienst zondag 5 juni
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst organist is Marco ’t Hart

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar mw. H. Jongejan, Pyroladreef 4

1e collecte : Citypastoraat Dom Utrecht (avondmaalsproject)
Iedereen die aanwezig was op de laatstgehouden gemeenteavond heeft geluisterd naar het indrukwekkende verhaal van onze oud-predikante Netty de Jong-Dorland – die nu verbonden is aan de Domkerk in Utrecht - over het project Night of Light in de Dom.
Elke 3e zaterdag van de maand gaan de deuren van de Utrechtse Dom open (van 20.15 tot plm. 23.30uur) om iedereen (van alle gezindten) een moment van rust te gunnen, en een ontmoetingsplaats te zijn voor de bezoekers met zichzelf, met andere mensen en met God, Jezus Christus.
Rondom de Dom worden door 15 à 20 vrijwilligers aan voorbijgangers kaarsjes aangeboden om die binnen aan te steken. En het wonder is dan dat elke keer zo’n 800 à 1000 mensen daadwerkelijk die kleine moeite nemen.
Het is een Missionair project dat alleen maar geld kost.
En ze zijn daar in Utrecht blij met ons Avondmaalsproject dat voor Night of Light bestemd is.
Deze collecte staat dan ook in het kader van ons avondmaalsproject: u weet dus waarvoor u geeft!

Aanstaande zondag is er weer tienerkerk. We beginnen om 9.30.
We collecteren dit seizoen voor de vluchtelingen.
We hopen dat jullie er allemaal bij zijn. De thee en roze koeken staan voor jullie klaar.
Miranda en Joke

Dienst zondag 12 juni - Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang 9:30 uur.

Barbara Broeren ontvangt preekconsent
Op woensdag  1 juni 2016 heeft preses Tertius Abbo van de classis Brielle, op verzoek van kleine synode, het preekconsent uitgereikt aan Barbara Broeren. Dit vond plaats nadat Barbara de belofte had afgelegd door instemmend te reageren op de volgende vragen:
  • Bent u bereid in uw werk te getuigen van het heil in Jezus Christus?
  • Belooft u daarbij te blijven in de weg van het belijden van de kerk?
  • Belooft u zich te houden aan de regels, gesteld in de orde van de kerk?
Barbara is als kerkelijk werker verbonden aan de PG Oostvoorne. In die gemeente zet zij zich in voor onder andere jonge gezinnen, pastoraat aan ouderen en het leggen van verbindingen tussen de verschillende generaties.
Door het verkrijgen van het preekconsent is Barbara officieel bevoegd om voor te gaan in de kerkdiensten van de PG Oostvoorne.
Dit officiële moment werd afgesloten met een dankgebed waarin ook voorbede voor Barbara en de PG Oostvoorne werd gedaan.

Orgeldag - zaterdag 4 juni
Zaterdag 4 juni 2016 is er weer een orgeldag op Voorne-Putten.
Vanaf 9.30 worden de orgels in de kerken van Geervliet, Heenvliet en Zwartewaal kort gedemonstreerd door de vaste organisten:
Liene Madern-Stradina, Frank van Loo, Wim Haveman en Jan Pieter Baan.

Op elk orgel zal een daarvoor genodigde organist(e) een voor elk orgel karakteristiek stuk spelen.
Daarna kunnen gastorganisten de orgelbank bestijgen.

Het globale programma luidt:
  • 09.30 uur : Geervliet, koffie met gebak
  • 12.00 uur : Heenvliet, lunch
  • 14.30 uur : Zwartewaal (met rond 16.00uur afsluiting met een glas wijn)
Aanmelding vooraf is gewenst: U kunt zich opgeven bij Jan Pieter Baan, j.baan6@upcmail.nl
Of per telefoon: 0181-850497 of 06-12392191

Kosten voor de gehele dag, inclusief alle consumpties: € 10,- kinderen € 2,50

Zie ook de informatie op onze site

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur

mw. A. Klavers