PGO Nieuwsbrief 2016 - 21 mei

Dienst zondag 22 mei – Trinitatis
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, organist is Ron van Halen.
M.m.v. de cantorij o.l.v. Elly Bakker
Aanvang 9:30 uur.

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar Mw. Willie van Wijnen-de Ruiter, Hoefweg 5.

Dienst zondag 29 mei - Aanvang 9:30 uur
Voorganger: Barbara Broeren, organist is Jolanda Zwoferink

Welkom in de kerk - zaterdag 28 mei
Op zaterdag 28 mei, tijdens de Bos en Burchtfair, is de Dorpskerk geopend van 10.00 tot 15.30 uur.
In de kerk zullen enige symbolische schikkingen in de kleuren van het kerkelijk jaar te zien zijn.
Ook is er muziek te beluisteren.
Ron van Halen bespeelt van 11.30 tot 12.00 uur en van 13.30  tot 14.00 uur het orgel.
De aanwezige gids weet veel te vertellen over de historie van het gebouw.

Commissie Kerk in Actie: Annie van Maanen, Els van Teylingen, Trudy van Noordt, Elly v.d.Hoek

Orgelconcert - zondag 29 mei
Onze organiste Jolanda Zwoferink geeft het eerste orgelconcert in het kader van Bach-integrale.
In Bach-integrale komen alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach aan bod.
In een serie van 16 concerten zal het gehele orgelrepertoire van Bach worden uitgevoerd door Zwoferink.
In vier concerten per jaar (gegeven op structureel de vijfde zondag van de maand,  om 15.00 uur)  zullen de komende vier jaren de Bach-orgelconcerten plaatsvinden.

Per 1 januari 2016 is Jolanda Zwoferink verbonden aan de LUCA, school of arts, Brussel (Lemmens Instituut en Katholieke Universiteit Leuven) en zal in het kader van de doctoraatsopleiding in de Kunsten onderzoek doen naar de uitvoeringspraktijk van de orgelwerken van Johann Sebastian Bach in relatie tot Midden-Duitse orgels uit de 17de en 18de eeuw in het algemeen en van Gottfried Silbermann-orgels in het bijzonder.
Promotor is Prof. Dr. Carl Van Eyndhoven en copromotor Dr. Ton Koopman.
In het kader van dit onderzoek zal Zwoferink het complete orgelwerk van Bach uitvoeren in onze Dorpskerk  en de St. Georgienkirche te Eisenach, de kerk waar Bach gedoopt is en waar een oom van hem organist was.

Toegang: uw gift
Na afloop: koffie en thee

NIEUWS VANUIT DE KERKENRAAD

Gemeenteavond donderdag 26 mei 2016
Voor de pauze hopen we ds. Nettie de Jong-Dorland, bij velen van ons welbekend, te begroeten.
Zij zal ons vertellen over het wel en wee in het Citypastoraat in Utrecht, haar huidige standplaats.
Dit citypastoraat staat centraal bij ons lopende avondmaalsproject.

Na de pauze komen onder meer de jaarrekeningen over 2015 van zowel de diaconie als de kerk aan de orde.

De jaarrekening van de diaconie kunt u vinden in het laatste kerkblad.

De jaarrekening van de kerk kunt u HIER downloaden of ga naar onze site: kerkoostvoorne.nl

Achterin de kerk liggen exemplaren om mee te nemen.

Na afloop is er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje.
Vanaf 19.30 uur staan de deuren open, om 20.00 uur gaan we beginnen.
We hopen op veel belangstelling.

Aanbeveling nieuwe ambtsdragers
Mede door het tussentijds aftreden van een tweetal kerkenraadsleden zijn er in de kerkenraad enkele vacatures.
Daarnaast treedt in oktober 2016 een aantal kerkenraadsleden af, onder meer omdat hun termijn er op zit.
Omdat dan het aantal vacatures danig oploopt dreigt het – dat zal duidelijk zijn – steeds moeilijker te worden om als kerkenraad te kunnen functioneren. De noodzakelijke werkzaamheden moeten door steeds minder kerkenraadsleden worden verricht en dat legt een – bijkans onaanvaardbare – druk op hen. Tevens is de kerkenraad op zoek naar een voorzitter (preses) en een secretaris (scriba) die kerkenraadslid moeten zijn.
Daarom vraagt de kerkenraad dringend aan de belijdende leden van de PGO, de doopleden van 18 jaar en ouder, alsmede de gastleden om aanbevelingen te doen voor deze ambten.

Tot en met 30 mei 2016 kunt u aangeven wie u voor genoemde ambten wilt voordragen.

Het aanbevelingsformulier is beschikbaar in de kerk (bij de ingang) en op de website of download het formulier via deze link.

U kunt uw formulier, ondertekend en in een gesloten enveloppe, inleveren bij de scriba H.Hoedemaker, Postbus 320, 3233 ZG Oostvoorne of deponeren in de groene brievenbus bij het mededelingenbord buiten bij het hek.
Nogmaals: laat uw kerkenraad niet in de steek!

Notulist(e) gezocht
De kerkenraad is ook dringend op zoek naar een notulist(e) die maandelijks het verslag maakt van de kerkenraadsvergadering. De notulist(e) behoeft geen kerkenraadslid te zijn.
Graag aanmelden bij de scriba.

Orgeldag - zaterdag 4 juni
Zaterdag 4 juni 2016 is er weer een orgeldag op Voorne-Putten.
Vanaf 9.30 worden de orgels in de kerken van Geervliet, Heenvliet en Zwartewaal kort gedemonstreerd door de vaste organisten:
Liene Madern-Stradina, Frank van Loo, Wim Haveman en Jan Pieter Baan.

Op elk orgel zal een daarvoor genodigde organist(e) een voor elk orgel karakteristiek stuk spelen.
Daarna kunnen gastorganisten de orgelbank bestijgen.

Het globale programma luidt:
  • 09.30 uur : Geervliet, koffie met gebak
  • 12.00 uur : Heenvliet, lunch
  • 14.30 uur : Zwartewaal (met rond 16.00uur afsluiting met een glas wijn)
Aanmelding vooraf is gewenst: U kunt zich opgeven bij Jan Pieter Baan, j.baan6@upcmail.nl
Of per telefoon: 0181-850497 of 06-12392191

Kosten voor de gehele dag, inclusief alle consumpties: € 10,- kinderen € 2,50

Zie ook de informatie op onze site