PGO Nieuwsbrief 2016 - 4 mei

Dienst donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag)
Aanvang dienst: 9:30 uur

Voorganger is ds. H. Haandrikman.
Organist is Ron van Halen

Dienst zondag 8 mei -  Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger ds. Nita v.d. Horst
Organist is Jolanda Zwoferink

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar Miranda Prins en haar dochters Fonne en Mirre, Steenoven 9

Avondmaalsproject: Citypastoraat Domkerk Utrecht.
Zoals al vaker met elkaar besproken heeft de opbrengst van de avondmaalscollecte een nieuwe bestemming: het Citypastoraat van de Domkerk in Utrecht. Het is voor dit jaar ons avondmaalsproject. Ook op de gemeenteavond van 26 mei zal ds. Netty de Jong met ons verder praten over haar werk in de Domkerk.
De ons welbekende (vroegere)predikante, ds. Netty de Jong-Dorland, werkt al  vele jaren in het Citypastoraat in Utrecht. Zij is - samen met haar team – o.a. werkzaam bij de opvang van jongeren in het ‘Night of Light- project’ op zaterdagavond. Jongeren – op weg om te gaan stappen – worden uitgenodigd om de Domkerk binnen te komen. Een spoor van waxinelichtjes geeft de weg naar de kerk aan. Het is een ‘pioniersplek’, zoals er in Nederland al vele zijn.  Ook door de week heen is er een luisterend oor. De bezoekers, waaronder veel toeristen, spreken dan met de predikant en haar team over hun zorgen, angsten en verdriet. Uiteraard gaat het gesprek ook over de vluchtelingenstroom en andere actuele gebeurtenissen. Het is opmerkelijk dat men zoekende is naar een ‘anker’, een houvast. Verder voorziet het dagelijks middaggebed in een duidelijke behoefte. In 2015 telde de Domkerk maar liefst 371.590 bezoekers !
Vanwege het pionieren in het centrum van de grote stad, het uitdagende werk onder jonge mensen en de sterke vernieuwende kracht die ervan uitgaat spreekt dit werk ons zeer aan.  Echter zonder financiële steun gaat het niet. Doet U mee ?
De Diaconie.

Om mee te leven
Thuisgekomen uit Nieuw Rijsenburgh Sommelsdijk de heer Goudswaard en mevrouw Den Arend uit Grootenhoek Hellevoetsluis.
In het ziekenhuis opgenomen in Dirksland Mevrouw Van Wijnen sr.

Dienst zondag 15 mei – Pinksteren (dienst voor jong en oud)
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang 9:30 uur

NIEUWS VANUIT DE KERKENRAAD

Aanbeveling nieuwe ambtsdragers
Mede door het tussentijds aftreden van een tweetal kerkenraadsleden zijn er in de kerkenraad enkele vacatures.
Daarnaast treedt in oktober 2016 een aantal kerkenraadsleden af, onder meer omdat hun termijn er op zit.
Omdat dan het aantal vacatures danig oploopt dreigt het – dat zal duidelijk zijn – steeds moeilijker te worden om als kerkenraad te kunnen functioneren. De noodzakelijke werkzaamheden moeten door steeds minder kerkenraadsleden worden verricht en dat legt een – bijkans onaanvaardbare – druk op hen. Tevens is de kerkenraad op zoek naar een voorzitter (preses) en een secretaris (scriba) die kerkenraadslid moeten zijn.
Daarom vraagt de kerkenraad dringend aan de belijdende leden van de PGO, de doopleden van 18 jaar en ouder, alsmede de gastleden om aanbevelingen te doen voor deze ambten.
Tot en met 30 mei 2016 kunt u aangeven wie u voor genoemde ambten wilt voordragen.
Het aanbevelingsformulier is beschikbaar in de kerk (bij de ingang) en op de website of download het formulier via deze link.

U kunt uw formulier, ondertekend en in een gesloten enveloppe, inleveren bij de scriba H.Hoedemaker, Postbus 320, 3233 ZG Oostvoorne of deponeren in de groene brievenbus bij het mededelingenbord buiten bij het hek.
Nogmaals: laat uw kerkenraad niet in de steek!

Notulist(e) gezocht
De kerkenraad is ook dringend op zoek naar een notulist(e) die maandelijks het verslag maakt van de kerkenraadsvergadering. De notulist(e) behoeft geen kerkenraadslid te zijn.
Graag aanmelden bij de scriba.

Gemeenteavond donderdag 26 mei 2016
Voor de pauze hopen we ds. Nettie de Jong-Dorland, bij velen van ons welbekend, te begroeten.
Zij zal ons vertellen over het wel en wee in het Citypastoraat in Utrecht, haar huidige standplaats.
Dit citypastoraat staat centraal bij ons lopende avondmaalsproject.
Na de pauze komen onder meer de jaarrekeningen over 2015 van zowel de diaconie als de kerk aan de orde.
Na afloop is er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje.
Vanaf 19.30 uur staan de deuren open, om 20.00 uur gaan we beginnen.
We hopen op veel belangstelling.
De kerkenraad

Het nieuwe kerkblad is uit!
U zult het nieuwe kerkblad binnenkort op de mat of in uw brievenbus aantreffen.
Maar via onze site of via deze link kunt u het kerkblad NU al downloaden

Veel leesplezier!

Orgeldag - zaterdag 4 juni
Zaterdag 4 juni 2016 is er weer een orgeldag op Voorne-Putten.
Vanaf 9.30 worden de orgels in de kerken van Geervliet, Heenvliet en Zwartewaal kort gedemonstreerd door de vaste organisten:
Liene Madern-Stradina, Frank van Loo, Wim Haveman en Jan Pieter Baan.

Op elk orgel zal een daarvoor genodigde organist(e) een voor elk orgel karakteristiek stuk spelen.
Daarna kunnen gastorganisten de orgelbank bestijgen.

Het globale programma luidt:
  • 09.30 uur : Geervliet, koffie met gebak
  • 12.00 uur : Heenvliet, lunch
  • 14.30 uur : Zwartewaal (met rond 16.00uur afsluiting met een glas wijn)
Aanmelding vooraf is gewenst: U kunt zich opgeven bij Jan Pieter Baan, j.baan6@upcmail.nl
Of per telefoon: 0181-850497 of 06-12392191

Kosten voor de gehele dag, inclusief alle consumpties: € 10,- kinderen € 2,50

Zie ook de informatie op onze site