PGO Nieuwsbrief 2016 - 9 april
Dienst zondag 10 april – aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. Piet Schelling
Organist is Jolanda Zwoferink

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar dhr. en mw. Manten,
Schelpenweg 6

Uitgangscollecte bestemd voor de koopvaardij
Koopvaardijpredikante ds Helene Perfors – aan onze gemeente verbonden – is alweer zo’n 13 jaar werkzaam is het Rijnmondgebied. De kerk wil iets betekenen voor alle zeevarenden – zowel Nederlandse als buitenlandse - die in de haven komen. En de kerk moet iets betekenen bij calamiteiten, zoals enige jaren geleden op de Noordzee. Voor ds. Perfors gaat het daarbij om presentie, het ‘er-zijn’. En dat kan op verschillende manieren, zo van de koetjes en kalfjes in het busje van de zeemansclub via karaoke en oecumenische kerkdiensten tot indringende pastorale gesprekken als er moeilijkheden zijn. Maar tevens in het schrijven van artikelen voor het blad ‘Diepgang’ of het bevorderen van contacten met de plaatselijke kerken.
En dat alles in de setting van de maritieme wereld, waarin de techniek en de economische belangen vaak de simpele menselijkheid in de weg staan.
Om in die wereld mensen te helpen staande te blijven – met elkaar en met God – is een geweldige uitdaging. Een uitdaging die zij graag samen met haar collega’s wil blijven vormgeven.
Daarvoor heeft zij onze steun nodig – zowel in gebed als materieel.
Laten wij die beide verschaffen!

Om mee te leven
Dhr. Clements (Patrijzenlaan 262) is na een kort verblijf in woonzorgcentrum Siloam weer thuis.

Diensten de komende weken:

Zondag 17 april
Dienst voor jong en oud m.m.v. de tieners
Voorganger is Barbara Broeren, aanvang 9:30 uur

Zondag 24 april