PGO Nieuwsbrief 2016 - 25 maart
Diensten de komende tijd

Dag/datum Toelichting Aanvang
Vrijdag 25 mrt Goede Vrijdag
lezen van het lijdensverhaal uit het Matteüsevangelie afwisselend met zang en muziek. M.m.v.  lectoren.
Zaterdag 26 mrt Paaswake (nachtdienst)
M.m.v. de cantorij o.l.v. Elly Bakker (dirigent en fluit) en Jolanda Zwoferink (orgel)
Zondag 27 mrt 1e Paasdag
"de Heer, waarlijk is opgestaan, Halleluja"                >Liturgie
  Voorganger bovenstaande diensten: ds. Nita v.d. Horst

Zondag 3 april Voorganger is ds. H. Doornbos  9:30 uur

Bloemschikking: Een dag vol beweging.
Zondag 27 maart vieren we de overwinning op de dood. De Opgestane Heer blijkt dichterbij dan gedacht. In de schikking zien we deze beweging verbeeld

Uitgangscollecte zondag 27 maart bestemd voor Jeugdwerk - Geloof doorgeven aan een nieuwe generatie
De blijde boodschap van Jezus die is opgestaan en de dood heeft overwonnen, willen we graag met kinderen en jongeren delen. Want kinderen en jongeren zijn niet alleen de toekomst van de kerk. Nee, ze horen er nu al helemaal bij! Maar het is niet eenvoudig om kinderen en jongeren de waarde van geloven te laten inzien.
JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk, helpt gemeenten om opnieuw in contact te komen met kinderen, jongeren en hun ouders. Een mooi voorbeeld daarvan is Hoek van Holland. JOP en de plaatselijke gemeente ontdekten na het houden van een aantal buurtinterviews, dat gezinnen met jonge kinderen de behoefte hadden aan uitwisseling en ondersteuning bij de geloofsopvoeding.
Daarom startte de gemeente met inloopochtenden voor gezinnen waar praktische hulp wordt geboden. Een mooi initiatief dat met enthousiasme is ontvangen. De opgedane ervaringen in dit project worden gedeeld met andere kerken.
Daarnaast ondersteunt JOP de gemeenten via gratis online programma’s voor jeugdwerkers en predikanten in de kerk. Deze programma’s worden gedeeld via Facebook en Twitter waardoor ze zich binnen no-time verspreiden onder een grote groep mensen.
Met de opbrengst van de collecte kan JOP gemeenten blijven ondersteunen bij het doorgeven van geloven aan een nieuwe generatie.

Artikel Oostvoorne in JOP-PRO
PRO is het kwartaalblad van JOP (Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland). In de uitgave van maart staat een uitgebreid artikel met als titel: Diensten voor jong en oud in Oostvoorne.
Barbara Broeren en Jan Varekamp, beiden volop actief in ons jeugdwerk, komen daarin aan het woord.
Leuk en bovenal interessant om erop na te slaan!

u kunt het artikel hier downloaden.
Zie ook het overzicht van de diensten voor jong en oud t/m augustus 2016 op onze site: www.kerkoostvoorne.nl

Zomertijd
Zondag 3 april begint de dienst weer om 9:30 uur, deze zomertijdse begintijd loopt tot eind september.
Zondag 2 oktober schakelen we weer naar wintertijd.