Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
PGO Nieuwsbrief 2016 - 11 maart
Dienst zondag 13 maart
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, organist is Jolanda Zwoferink
Aanvang 10:00 uur
Liturgie
 
 
Bloemschikking: Op deze vijfde zondag klinkt de roep om recht : we zien in de schikking hoe de ene misdadiger zich naar Jezus keert en de ander zich juist afkeert.
 
 
De bloemen uit de kerk gaan als groet naar dhr. Aad Quak, Nieuweweg 11
 

1e collecte: Kerk in Actie 40dagentijd (Binnenlands diaconaat): Een steuntje in de rug voor migranten in Amsterdam.
In het stadsdeel Amsterdam Zuidoost wonen zo’n 80.000 mensen van 135 nationaliteiten. De helft van hen zijn eerste generatie allochtonen. Alle problemen die bekend zijn in multiculturele achterstandswijken komen hier voor. Er zijn veel migranten die de Nederlandse taal niet spreken en mensen die verdwalen tussen instanties. Daarnaast is er armoede en uitval op scholen.
Sinds september 2010 staat midden in de Bijlmer het diaconaal oecumenisch centrum ‘Stap verder’. Het centrum wordt gedragen door zes kerkelijke gemeenten in Zuidoost. ‘Stap verder’ heeft een spreekuur, verwijst mensen door naar instanties, biedt taallessen en heeft een ouder-kindproject. Maar vooral is het centrum een plek midden in de wijk waar de kerken diaconaal present zijn in de samenleving. Voor mensen die nergens anders terecht kunnen.


Om mee te leven
Doordat beide ouders momenteel in de Grootenhoek Hellevoetsluis verblijven is het voor Elise niet mogelijk naar Oostvoorne te komen. Een groet uit Oostvoorne (via een kaartje) van u is heel erg welkom: Elise den Arend, Vijverhof Libelleveen 200, 3205 SG  Spijkenisse


De Herberg vanmiddag weer open!
Zondagmiddag is vanaf 15.00 uur de Herberg weer geopend.
We sluiten dit seizoen af met bezoek van Cobi Ruigrok met haar miniatuur spulletjes die tot de kleinste detail zijn (na) gemaakt.

U bent van harte welkom!
Annie van Maanen en Liesbeth van Wijnen


Dienst woensdag 16 maart – Stiltevesper.
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang 19:30 uur, viool Jonas Meenderink, orgel Jolanda Zwoferink. Jonas (2001) begon op vierjarige leeftijd met vioollessen bij de Muziekschool Clara Schumann in Oostvoorne. Tot zijn achtste heeft hij vioolles gevolgd bij Marie-Christine Berk.
Op zijn 9-de werd hij concertmeester van het RJSE.
Tot augustus 2015 heeft hij altviool gespeeld in het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest en in het Young Talent Orchestra van Codarts. September 2015 is hij toegelaten tot de Vooropleiding van het Rotterdams Conservatorium Klassieke Muziek, en bij het JeugdOrkest Nederland.


 
Dienst zondag 20 maart (Palmpasen) - voorganger is ds. N. v.d. Horst, aanvang 10:00 uur
 

Kerkdiensten in de Stille Week:
Ma 21 mrt
Di 22 mrt
Wo 23 mrt
Do 24 mrt
Vr 25 mrt
Za 26 mrt 
m.m.v. Cantorij o.l.v. Elly Bakker
Stille vesper met piano
Vesper
Witte Donderdag
Goedevrijdag

Paaswake (nachtdienst)


Aanvang diensten ma t/m vr: 19:30 uur / zaterdag nachtdienst aanvang 22:00 uur
Voorganger alle avonden: ds. Nita v.d. Horst

Kinderdienst “opa Knoest bouwt een huis”.
Vorige week zondag kwamen 20 kinderen met papa, mama of oma naar de kerk met in hun hand een leeg melkpak. Er was weer een kinderdienst voor de jongste kinderen. Maar gelukkig horen we steeds dat ook de grote mensen het heel leuk vinden! Met elkaar hebben we gekeken wat we van melkpakken kunnen bouwen. Een hoge toren of een stevige muur. Het lukte allemaal maar eigenlijk was het niet heel stevig. We misten het cement en een stevig fundament. We zongen het bekende lied “In Holland staat een huis” en daarna kwamen opa Knoest met Snoezepoes en Dirk Duimstok in de poppenkast. Dirk Duimstok bouwde zijn huis op het zand. Dat was niet stevig en het huis stortte in. Opa Knoest bouwde zijn huis stevig op een rost! We haalden geld op voor de Rockanjeschool in Ghana.
En na afloop knutselden we van het lege melkpak een mooi huis. Op 6 november is de volgende kinderdienst. Zetten jullie hem allemaal weer in je agenda? We willen Esther Verdoorn heel erg bedanken. 12 jaar geleden heeft zij de  kinderdienst opgezet. En nu na 12 jaar geeft zij het stokje door aan iemand anders en gaat zij stoppen.
Dank je wel!
 
Er staan ook veel foto’s van die middag bij, leuk om even terug te kijken.
Ga naar www.kerkoostvoorne.nl
 
 
Van de commissie Kerk in Actie
In de veertigdagentijd, ook wel vastentijd genoemd, organiseert de commissie Kerk in Actie weer een sobere maaltijd. Deze maaltijd wordt voorafgaand aan de vesper op woensdag 16 maart gehouden. Aanvangstijd maaltijd: 18.00 uur, de inloop is vanaf 17.30 uur.
Wilt u hieraan deelnemen dan kunt u zich vandaag, na de dienst opgeven bij een van de commissieleden.
Met vriendelijke groet,
Annie van Maanen - 483004 / Trudy van Noordt   - 482577 / Elly van der Hoek   - 482743
 
 
40-dagentijd en de kinderkerk
Stap, stap, stap, 'hoe lang is het nog' vroeg de kleine zoon aan de grote vader.
'Nog 2 zondagen'. 'Maar dat is nog zo ver', zei het kind. 'Iets is ver als je niets hebt om naar uit te kijken' sprak  vader. Stap, stap, stap. 'Maar waar kijk ik dan naar uit, de weg lijkt wel oneindig', zuchtte de zoon. 'Houdt in gedachte dat we op weg gaan naar een feest. Dat we onderweg  vele reizigers zullen tegenkomen. Volwassenen en kinderen, mensen die naar het feest gaan, omdat ze weten dat het feest wordt. Mensen die per ongeluk aansluiten en nieuwsgierig zijn naar het feest.
Of, zij die verdwaalt zijn en mee zullen lopen, omdat het ze de weg leert terug te vinden.
Allemaal redenen om met elkaar mee te lopen', zei de vader. Stap, stap, stap. Vader stopte en haalde iets uit zijn rugzak. Het was een klein notitieboekje en er stond op reisgids.
' Hier, zei hij, die is voor jou. Ik heb de reis al vaker gemaakt en weet wat me te wachten staat, dat we zullen lopen door de woestijn, over bergen en door dalen en tussen de mooiste druivengaarden. Schrijf elke dag een stukje over wat je meemaakt, wat je ziet en wie je hebt leren kennen.
Je zult dan merken dat bij elke stap het feest snel dichter bij komt.....'
Tijdens de 40 dagen gaan we op stap. Elke week een paar stappen dichter bij Pasen.
Onderweg vinden de kinderen in een koffer steeds een voorwerp én een opdracht.
Hiermee gaan de kinderen aan de slag in een eigen reisgids.
Wij hopen dat veel kinderen met ons mee zullen reizen en hun eigen reisgidsje helemaal vol kunnen schrijven.
Namens de kinderkerk, een fijne 40 dagentijd.
 
 
Veertigdagentijd 2016.
Dit jaar valt Pasen erg vroeg in de tijd. Aswoensdag begint al op 10 februari  2016. Het is de bedoeling dat we iedere woensdag van de veertigdagentijd een stiltevesper houden, waarbij we ons laten inspireren door de Psalmen. Soms door na te denken over de tekst, soms door achtergrondmuziek van orgel of piano. Dit wordt tijdens een vesper afgewisseld. In overleg met Jolanda Zwoferink wordt de muziek verzorgd. L iesbeth van Wijnen, Jaap en Nita van der Horst hebben vorig jaar een avond mee gedaan met een stiltetour georganiseerd door de schrijfster van het boek: "Herademen met de Psalmen" Mirjam van der Vegt en de muzikant die de Psalmen op eigen muziek heeft gezet Ronald Koops. 
Het was verrassend mooi en het oefenen in rust raakt als het ware je diepste zijn aan. Je komt letterlijk tot rust.
De avonden beginnen om 19.30 uur en een vesper duurt ongeveer dertig tot vijfenveertig minuten.
Allen van harte uitgenodigd.                                            
Nita van der Horst
 
 
 

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.