PGO Nieuwsbrief 2016 - 15 januari

Dienst zondag 17 januari
Dienst voor Jong & Oud, voorganger is Barbara Broeren. Aanvang 10:00 uur
Organist is Marco 't Hart - Liturgie
Deze dienst voor jong en oud is voorbereid door één van de ouder-gesprekskringen.
Behalve een schitterend spiegelverhaal voor de kinderen (en alle grote kinderen ;)), luisteren we naar een lied van Michael Jackson, lezen we in de Bijbel de wijze aansporende woorden van Jakobus en zingen we uit het oude, vertrouwde Oostvoorns liedboek.
Durf jij de confrontatie aan? Voel je welkom!

De bloemen uit de kerk gaan als groet namens de gemeente naar
de heer Johan Veth, Stuifakkers, Briggemandreef 58, 3235 DZ  Rockanje.

2e collecte:  Oecumene - Steun kleurrijke kerken
Geloven ver van huis. Dat is de dagelijkse realiteit voor migranten die in Nederland verblijven. Honderdduizenden christenen van over de hele wereld moesten om allerlei redenen kort of lang geleden hun moederland verlaten. Gelukkig vinden velen van hen een gemeenschap waar zij hun geloof kunnen beleven, zich kunnen uiten in hun eigen taal en steun vinden bij elkaar. Ruim zeventig migrantenkerken en geloofsgemeenschappen, met ongeveer 70.000 leden, zijn aangesloten bij SKIN, Samen Kerk in Nederland. SKIN wil deze hechte gemeenschappen en hun voorgangers ondersteunen.
En dat is hard nodig, want de voorgangers komen in aanraking met grote vragen en problemen. Veel van hun gemeenteleden worstelen met trauma’s uit het verleden, werkloosheid en eenzaamheid. Om de voorgangers van deze kerken toe te rusten voor hun taak organiseert SKIN tal van praktische trainingen op het gebied van wet- en regelgeving, pastoraat en diaconaat. Zeker in deze tijd, nu zoveel vluchtelingen ons land bereiken, hebben deze kerken goed toegeruste leiders nodig. De pastors, oudsten en leiders van de migrantenkerken zetten zich met hart en ziel in om de migranten bij te staan. Zij hebben daarvoor de trainingen van SKIN nodig, maar kunnen de cursuskosten nauwelijks zelf opbrengen. Uw bijdrage in de collecte is daarom zeer welkom.

Dienst zondag 24 januari - Dienst van Schrift & Tafel
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst. Aanvang 10:00 uur

De Herberg is zondagmiddag geopend!
Vanaf 15.00 uur de Herberg geopend in de consistorie van de Dorpskerk.
De koffie en thee staan voor u klaar. Deze zondag staat in het teken van de komende 40-dagentijd en Pasen. Nelleke de Ridder verzorgt het programma. Ze vertelt iets over de tradities, gewoonten en overeenkomsten in de Rooms Katholieke kerk en geloof.
U bent van harte welkom!
Annie van Maanen en Liesbeth van Wijnen

Programma aanbod Gezamenlijke Kerken op Voorne-Putten
Het programma aanbod voor de periode januari t/m juli 2016 kunt u HIER downloaden.

Zincafé 2016: Ethiek in de gezondheidszorg
Op dinsdag 26 januari en op 2 februari a.s. staan de vijfde en zesde bijeenkomst van het Zincafé gepland.

In de bijeenkomst van 26 januari zou ik met de deelnemers na willen denken over het thema: "Levenseinde - hebben we een keuze?”. Het gaat dan over autonomie en vrijheid.
Op 2 februari zou ik willen nadenken over authenticiteit aan de hand van een artikel 'Euthanasie en dementie: de wilsverklaring’.

De bijeenkomsten zijn erop gericht met elkaar te spreken in een respectvolle ontmoeting waarin alle ruimte is voor eigen inbreng van de deelnemers, voor stem en tegenstem. Zoals we gewend waren in onze vorige bijeenkomsten.

Als je aan de vorige bijeenkomsten niet hebt kunnen deelnemen maar graag wil komen op

26 januari a.s. om 19.30 u in de consistorie van de Dorpskerk en/of 2 februari om 19.30 u in de consistorie van de Dorpskerk

ben je hartelijk welkom; geef je dan op, uiterlijk 25 januari bij:

Ad Nuijten,
adnuijten@me.com
tel. (0181) 773144

Gemeentemaaltijd
Op  donderdag 28 januari willen we als PGO weer een stamppotmaaltijd (peen en uien of zuurkool) organiseren.

We hopen met een groot aantal gemeenteleden, jong en oud, gezellig samen te kunnen eten en wat te drinken.
U bent vanaf 17.30 uur van harte welkom. We zullen dan om 18.00 uur aan tafel gaan.
Voor de kinderen die niet van stamppot houden, wordt ook gezorgd.

Kaarten kopen of aanmelden:
U kunt u na de dienst hiervoor opgeven en voor € 5,00 een maaltijdbon kopen (de eerste consumptie is in dit bedrag inbegrepen).
Kinderen tot 15 jaar mogen gratis mee-eten. Wel opgeven svp!
Voor vegetari?rs en mensen met een dieet wordt natuurlijk ook gezorgd. Maak dit wel even kenbaar bij de organisatie.

U kunt ook één van onderstaande mensen bellen.
Per e-mail reageren kan ook: gemeentemaaltijd@kerkoostvoorne.nl

Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 24 januari.

Vervoer
Voor vervoer kan gezorgd worden als u dat wenst, belt u dan even met één van onderstaande contactpersonen!

We hopen weer op een grote opkomst!!!

Met vriendelijke groet,

“De gemeentemaaltijdorganisatie”
Elly van der Hoek  (482743)
Trudy van Noordt  (482577)