PGO Nieuwsbrief 2016 - 9 januari

Dienst zondag 10 januari – aanvang 10:00 uur
Voorganger is ds. K. Waterlander uit Hekelingen.
Organist is Jolanda Zwoferink

Tienerdienst
Aanstaande zondag is er weer tienerkerk op de zolder. We beginnen om 10 uur met wat drinken en wat lekkers erbij.
We willen het tijdens deze dienst hebben over keuzes maken.
Hopelijk zijn jullie er allemaal weer bij en zien we elkaar zondag.
We collecteren dit seizoen voor de vluchtelingen.
Groetjes, Miranda en Joke

Dienst zondag 17 januari
Dienst voor Jong & Oud, voorganger is Barbara Broeren. Aanvang 10:00 uur
De Herberg volgende week zondag weer open!
Zondagmiddag 17 januari vanaf 15.00 uur is de Herberg weer geopend. Nelleke de Ridder verzorgt het programma. Ze vertelt iets over de tradities, gewoonten en overeenkomsten in de Rooms Katholieke kerk en geloof.
U bent van harte welkom!
Annie van Maanen en Liesbeth van Wijnen

Programma aanbod Gezamenlijke Kerken op Voorne-Putten
Het programma aanbod voor de periode januari t/m juli 2016 is te vinden in het kerkblad van januari
Klik HIER om het programma te downloaden.

Zincafé 2016: Ethiek in de gezondheidszorg
Op dinsdag 26 januari en op 2 februari a.s. staan de vijfde en zesde bijeenkomst van het Zincafé gepland.

In de bijeenkomst van 26 januari zou ik met de deelnemers na willen denken over het thema: "Levenseinde - hebben we een keuze?”. Het gaat dan over autonomie en vrijheid.
Op 2 februari zou ik willen nadenken over authenticiteit aan de hand van een artikel 'Euthanasie en dementie: de wilsverklaring’.

De bijeenkomsten zijn erop gericht met elkaar te spreken in een respectvolle ontmoeting waarin alle ruimte is voor eigen inbreng van de deelnemers, voor stem en tegenstem. Zoals we gewend waren in onze vorige bijeenkomsten.

Als je aan de vorige bijeenkomsten niet hebt kunnen deelnemen maar graag wil komen op

26 januari a.s. om 19.30 u in de consistorie van de Dorpskerk en/of 2 februari om 19.30 u in de consistorie van de Dorpskerk

ben je hartelijk welkom; geef je dan op, uiterlijk 25 januari bij:

Ad Nuijten,
adnuijten@me.com
tel. (0181) 773144

“Verbeelden en Ontmoeten”
Op zaterdag 16 januari 2016, tussen 9.30 uur en 12.30 uur is de Dorpskerk in Oostvoorne een plaats van ontmoeting waarbij de lokale bloemschikgroep van deze kerk de symbolische schikkingen tentoonstelt voor de veertigdagentijd en Pasen
Deze ochtend staat in het teken van “Verbeelden en Ontmoeten”.

De nieuwe brochure, uitgegeven door de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) met de schikkingen voor deze periode zal op deze dag beschikbaar zijn.
Om het geheel een wat breder karakter te geven is Teun Rijsdijk met eigengemaakte ansichtkaarten aanwezig.
Ook zijn we blij met de mooie beelden van Wim Verhoef. Het is een deel van het oeuvre dat hij heeft nagelaten.

Bij de bloemschikgroep in Oostvoorne groeide de wens om deze dag te organiseren en de inspiratie gaande te houden, de schikkingen te tonen en leden van vele gemeenten in de regio de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten en te bezielen.

Uiteraard is de toegang vrij maar als u een bijdrage aan de uitgang wilt geven
als tegemoetkoming in de onkosten, kunnen deze dagen in de toekomst opnieuw
georganiseerd worden.

U bent van harte welkom op 16 januari 2016!

U kunt tegen die tijd informatie en uitnodiging van Verbeelden en Ontmoeten in Oostvoorne op de website van de PKN vinden: www.protestantsekerk.nl

Protestantse Gemeente Oostvoorne,
Kerkplein 1,
3233 AR Oostvoorne.

voor vragen:
A. Nuijten-Hartman 0181-773144

GEMEENTEMAALTIJD
Op  donderdag 28 januari  willen we als PGO weer een stamppotmaaltijd (peen en uien of zuurkool) organiseren.

We hopen met een groot aantal gemeenteleden, jong en oud, gezellig samen te kunnen eten en wat te drinken.
Noteer de datum vast in uw agenda.
U bent vanaf  17.30 uur van harte  welkom.  We zullen dan om 18.00 uur aan tafel  gaan.
Voor de kinderen die niet van stamppot houden, wordt ook gezorgd.
Vanaf vandaag en de komende zondagsdiensten, kunt u zich opgeven en voor € 5,00  een maaltijdbon kopen (de eerste consumptie is in dit bedrag inbegrepen).
Kinderen tot 15 jaar mogen  gratis mee-eten.  Wel opgeven svp.
Voor vegetari?rs en mensen met een dieet wordt natuurlijk ook gezorgd. Maak dit wel even kenbaar bij de organisatie.
U kunt ook één van onderstaande mensen bellen.
Per e-mail reageren kan ook: gemeentemaaltijd@kerkoostvoorne.nl
Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 24 januari.

We hopen weer op een grote opkomst!!!

Met vriendelijke groet,

“De gemeentemaaltijdorganisatie”
Elly van der Hoek (482743)
Trudy van Noordt (482577)