PGO Nieuwsbrief 2015 - 18 december
Dienst zondag 20 december – 4e Advent
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst
Organist Marco ’t Hart

De bloemen uit de kerk gaan als groet namens de gemeente naar dhr.Stienstra, Leemgaarde, Patrijzenlaan 66

Adventsproject kinderkerk
Het thema is : Hoe laat is het? In de verhalen van deze periode gaat het vaak over de tijd: ‘Toen Herodes koning van Juda was…’, ‘In de zesde maand…’, ‘Toen Quirinius het bewind voerde over Syrië…’ Het is de tijd van koning Herodes en keizer Augustus.
Maar is het wel echt ‘hun’ tijd? Of is het tijd voor iets anders?
In de verhalen ontdekken we dat het tijd is voor het licht, tijd voor een nieuw begin. Voor ons is deze periode de tijd van Advent, de tijd waarin we toeleven naar Kerst. En wat hoort daar allemaal bij? Dat gaan we met de kinderen ontdekken.
Elke week komt de Tijdwijzer op bezoek in de kerk.
Zij  zal iedereen vertellen wat er die week te ontdekken valt.
Het belooft een mooie tijd te worden.
Komen jullie ook weer allemaal?
De leiding van de kinderkerk

DIENSTEN IN DE KOMENDE TIJD (KERST & OUD EN NIEUW)

Donderdag 24 december
Kerstavonddienst – aanvang 19:30 uur
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, m.m.v. de Volharding

Kerstnachtdienst – aanvang 22:30 uur
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, m.m.v. de Cantorij o.l.v. Elly Bakker

Vrijdag 25 december
Kerstmorgen kinderdienst – aanvang 10:00 uur
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, m.m.v. kinderkerk en CJO

Zondag 27 december
Zondag na Kerst – aanvang 10:00 uur
Voorganger is Barbara Broeren – Verschoor.

Donderdag 31 december
Oudejaarsvesper – aanvang 19:30 uur
Voorganger is ds. A. Worst – de Groot

Zondag 3 januari
Voorganger is ds. A. Verwijs (Rockanje) – aanvang 10:00 uur
Na de dienst is er een nieuwjaarsbijeenkomst

Om mee te leven
Meneer Goudswaard (Torenweg  23 Rockanje) heeft een periode in IJsselland in Capelle aan de IJssel gelegen.
Vandaag, vrijdag 18 december, mocht hij weer naar huis.
Mevrouw Goudswaard heeft een plekje gevonden in een verzorgingstehuis in Bergen.

Meneer Den Arend woont sinds vorige week in Grootenhoek Hellevoetsluis.

Actie gratis boodschappenpakket die loopt tot zaterdag 30 januari 2016
Zegeltjes sparen bij de Emté. Emté heeft al een paar jaar een goede Actie rond Kerst en het Nieuwe Jaar.
Bij een volle kaart kun je een verrassingsdoos ophalen  met artikelen, die in de keuken goed van pas komen.
Niet iedereen krijgt de kaart vol. Net als verleden jaar kunt u de volgeplakte kaarten of de overgebleven kaarten en zegeltjes achterin de  kerk in een doos deponeren.

Er zijn altijd dorpsgenoten die iets extra’s kunnen gebruiken.
Initiatiefnemers: Nelleke de Ridder en Nita van der Horst

Gezocht: preekvoorziener
Na 5 jaar de taak van preekvoorziener gedaan te hebben geef ik het stokje graag door aan iemand anders.

Taakomschrijving: Een predikant regelen voor de diensten waarin onze eigen predikant niet voor gaat.

Tijdsinvestering: In april als het rooster voor het aankomende jaar gemaakt wordt is het een taak die even wat meer tijd kost. Daarna kost het je ongeveer 5 minuten per dienst  waarin een gastpredikant voor gaat.

Werkzaamheden: In april het preekrooster voor het komende jaar invullen met gastpredikanten. Het benaderen van gastpredikanten kan veelal met email. Een lijst met gastpredikanten is beschikbaar.
De rest van het jaar bestaat de taak uit het toesturen van de informatie  een paar weken voorafgaand aan de dienst. Je krijgt van de gastpredikant de liturgie toe gestuurd en deze stuur je door naar het beamerteam, de zondagsbrief en de organist.

Voordeel: Je kunt deze taak doen op een moment dat het jou uitkomt. Je bent niet gebonden aan vergaderingen of andere tijden.

Wil je actief meedenken/beslissen welke predikanten er voorgaan in onze kerk? Dan is deze taak iets voor jou!
Tot april blijf ik deze taak doen. Ik ben heel benieuwd aan wie ik in maart 2016 mijn opgebouwde bestand mag overdragen.

Ingrid Langbroek
Tel.: 669977 / e-mail: ingrid@dagiobheer.nl