PGO Nieuwsbrief 2015 - 11 december
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst
Organist is Jolanda Zwoferink
aanvang 10:00 uur

De bloemen uit de kerk gaan als groet namens de gemeente naar mw. Jannie den Arend, Oosterhoutseweg 6

Doel 1e collecte
De 1e collecte is bestemd voor 3 FM Serious Request.
Serious Request vraagt aandacht en steun voor de toekomst van miljoenen jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. De CNS is bezig geld in te zamelen voor dit goede doel en enkele leerlingen van groep 7 hebben het initiatief genomen, om er een collecte voor aan te vragen.
Tijdens de dienst zullen zij er wat over vertellen.

Adventsproject kinderkerk
Het thema is : Hoe laat is het? In de verhalen van deze periode gaat het vaak over de tijd: ‘Toen Herodes koning van Juda was…’, ‘In de zesde maand…’, ‘Toen Quirinius het bewind voerde over Syrië…’ Het is de tijd van koning Herodes en keizer Augustus.
Maar is het wel echt ‘hun’ tijd? Of is het tijd voor iets anders?
In de verhalen ontdekken we dat het tijd is voor het licht, tijd voor een nieuw begin. Voor ons is deze periode de tijd van Advent, de tijd waarin we toeleven naar Kerst. En wat hoort daar allemaal bij? Dat gaan we met de kinderen ontdekken.
Elke week komt de Tijdwijzer op bezoek in de kerk.
Zij  zal iedereen vertellen wat er die week te ontdekken valt.
Het belooft een mooie tijd te worden.
Komen jullie ook weer allemaal?
De leiding van de kinderkerk

De Herberg is zondag 13 december geopend!
Vanaf 15.00 uur de Herberg geopend in de consistorie van de Dorpskerk.
De koffie en thee staat voor u klaar. Deze zondag staat in het teken van het naderende Kerstfeest.

Esther Verdoorn is onze gast. Ze vertelt iets over haar harp en het spelen erop.
Natuurlijk speelt ze ook enkele (kerst) liederen. U kunt zelfs verzoeknummers aanvragen!
U bent van harte welkom!
Annie van Maanen en Liesbeth van Wijnen

Dienst zondag 20 december
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang dienst: 10:00 uur

Kerstconcert bij kaarslicht
Vrijdag 18 december geeft Jolanda Zwoferink een kerstconcert in de Dorpskerk.

Op het programma staan werken van o.a. Bach, Balbastre en De Berg. Tevens worden er een aantal kerstliederen ten gehore gebracht. Speciaal voor dit kerstconcert componeerde Henco de Berg, de echtgenoot van Jolanda Zwoferink, twee orgeltrio’s over “Nun komm, der Heiden Heiland” en “Vom Himmel hoch da komm ich herr.”

Bij het kerstconcert wil Jolanda graag kerstmuziek uit diverse stijlperioden ten gehore brengen, na afloop is er een gezellig samenzijn met een hapje en drankje. Het kerstconcert in gratis toegankelijk. Aan het einde is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.
A.s. vrijdag 18 december in de Dorpskerk, aanvang 20.00 uur.

Gezocht: preekvoorziener
Na 5 jaar de taak van preekvoorziener gedaan te hebben geef ik het stokje graag door aan iemand anders.

Taakomschrijving: Een predikant regelen voor de diensten waarin onze eigen predikant niet voor gaat.

Tijdsinvestering: In april als het rooster voor het aankomende jaar gemaakt wordt is het een taak die even wat meer tijd kost. Daarna kost het je ongeveer 5 minuten per dienst  waarin een gastpredikant voor gaat.

Werkzaamheden: In april het preekrooster voor het komende jaar invullen met gastpredikanten. Het benaderen van gastpredikanten kan veelal met email. Een lijst met gastpredikanten is beschikbaar.
De rest van het jaar bestaat de taak uit het toesturen van de informatie  een paar weken voorafgaand aan de dienst. Je krijgt van de gastpredikant de liturgie toe gestuurd en deze stuur je door naar het beamerteam, de zondagsbrief en de organist.

Voordeel: Je kunt deze taak doen op een moment dat het jou uitkomt. Je bent niet gebonden aan vergaderingen of andere tijden.

Wil je actief meedenken/beslissen welke predikanten er voorgaan in onze kerk? Dan is deze taak iets voor jou!
Tot april blijf ik deze taak doen. Ik ben heel benieuwd aan wie ik in maart 2016 mijn opgebouwde bestand mag overdragen.

Ingrid Langbroek
Tel.: 669977 / e-mail: ingrid@dagiobheer.nl