PGO Nieuwsbrief 2015 - 5 december

Organist is Marco ’t Hart
De dienst begint om 10.00 uur

Tienerdienst
Er is op zondag 6 december ook weer tienerkerk.
Deze 2e adventszondag  willen we nadenken over Kerst
We beginnen om 10 uur en natuurlijk zorgen we voor te drinken met iets lekkers erbij.
Hopelijk tot zondag
Miranda en Joke

Dienst zondag 13 december
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang dienst: 10:00 uur

Aankondiging collecte
Volgende week zondag (13 december) is de Diaconiecollecte bestemd voor 3 FM Serious Request.
Serious Request vraagt aandacht en steun voor de toekomst van miljoenen jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.
De CNS is bezig geld in te zamelen voor dit goede doel en enkele leerlingen van groep 7 hebben het initiatief genomen, om er een collecte voor aan te vragen.
Tijdens de dienst zullen zij er wat over vertellen.

Supermarktactie voor de Voedselbank Spijkenisse
Langzaam maar zeker komen de feestdagen in zicht.
Om het voor iedereen, die het financieel minder heeft, wat feestelijker te maken, organiseert de commissie Kerk in Actie opnieuw de supermarktactie in ons dorp.
Hierbij hebben wij op vrijdag 11 en zaterdag 12 december uw en jouw hulp nodig, in beide supermarkten.
Na de dienst kunt u zich/ kan jij je, bij een van de commissieleden opgeven.
Aanmelden kan ook telefonisch: 482743 of per e-mail: diaconie@kerkoostvoorne.nl
Helpt u/ help jij mee, om deze actie te doen slagen?
Bij voorbaat dank.
Namens de commissieleden:
Annie van Maanen, Elly Tuk
Trudy van Noordt, Elly van der Hoek

De Herberg volgende week zondag weer open!
Zondagmiddag 13 december vanaf 15.00 uur is de Herberg weer geopend. U leest het goed, de tweede in plaats van de derde zondag van de maand. Deze zondag staat in het teken van het naderende Kerstfeest.
U bent van harte welkom!
Annie van Maanen en Liesbeth van Wijnen

Nieuws van de kinderkerk
We zijn bij de kinderkerk weer gestart met een adventproject.
Het thema is : Hoe laat is het? In de verhalen van deze periode gaat het vaak over de tijd: ‘Toen Herodes koning van Juda was…’, ‘In de zesde maand…’, ‘Toen Quirinius het bewind voerde over Syrië…’ Het is de tijd van koning Herodes en keizer Augustus. Maar is het wel echt ‘hun’ tijd? Of is het tijd voor iets anders?
In de verhalen ontdekken we dat het tijd is voor het licht, tijd voor een nieuw begin. Voor ons is deze periode de tijd van Advent, de tijd waarin we toeleven naar Kerst. En wat hoort daar allemaal bij? Dat gaan we met de kinderen ontdekken.
Elke week komt de Tijdwijzer op bezoek in de kerk.
Zij  zal iedereen vertellen wat er die week te ontdekken valt.
Het belooft een mooie tijd te worden.
Komen jullie ook weer allemaal?
De leiding van de kinderkerk

Kerkblad
Het nieuw kerkblad (Kersteditie) is uit en zal binnekort wellicht bij u op de mat of in de brievenbus liggen.
KLIK HIER om het kerkblad te downloaden

Kerstconcert bij kaarslicht
Op vrijdag 18 december geeft Jolanda Zwoferink een kerstconcert in de Dorpskerk.

Op het programma staan werken van o.a. Bach, Balbastre en De Berg. Tevens worden er een aantal kerstliederen ten gehore gebracht. Speciaal voor dit kerstconcert componeerde Henco de Berg, de echtgenoot van Jolanda Zwoferink, twee orgeltrio’s over “Nun komm, der Heiden Heiland” en “Vom Himmel hoch da komm ich herr.”

Bij het kerstconcert wil Jolanda graag kerstmuziek uit diverse stijlperioden ten gehore brengen, na afloop is er een gezellig samenzijn met een hapje en drankje. Het kestconcert in gratis toegankelijk. Aan het einde is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.
Dorpskerk - vrijdag 18 december, aanvang 20.00 uur.
Klik HIER om de informatie op onze site te bekijken

Gezocht: preekvoorziener
Na 5 jaar de taak van preekvoorziener gedaan te hebben geef ik het stokje graag door aan iemand anders.

Taakomschrijving: Een predikant regelen voor de diensten waarin onze eigen predikant niet voor gaat.

Tijdsinvestering: In april als het rooster voor het aankomende jaar gemaakt wordt is het een taak die even wat meer tijd kost. Daarna kost het je ongeveer 5 minuten per dienst  waarin een gastpredikant voor gaat.

Werkzaamheden: In april het preekrooster voor het komende jaar invullen met gastpredikanten. Het benaderen van gastpredikanten kan veelal met email. Een lijst met gastpredikanten is beschikbaar.
De rest van het jaar bestaat de taak uit het toesturen van de informatie  een paar weken voorafgaand aan de dienst. Je krijgt van de gastpredikant de liturgie toe gestuurd en deze stuur je door naar het beamerteam, de zondagsbrief en de organist.

Voordeel: Je kunt deze taak doen op een moment dat het jou uitkomt. Je bent niet gebonden aan vergaderingen of andere tijden.

Wil je actief meedenken/beslissen welke predikanten er voorgaan in onze kerk? Dan is deze taak iets voor jou!
Tot april blijf ik deze taak doen. Ik ben heel benieuwd aan wie ik in maart 2016 mijn opgebouwde bestand mag overdragen.

Ingrid Langbroek
Tel.: 669977 / e-mail: ingrid@dagiobheer.nl