PGO Nieuwsbrief 2015 - 27 november

Zondag 29 november – aanvang 10:00 uur
1e Advent. Voorganger is ds. Nita v.d. Horst
Organist is Jolanda Zwoferink

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar Hans Hoedemaker, Polderweg 2

1e collecte Missionair Werk en Kerkgroei: Help de nieuwe kerk in Almere
De ‘kerk op wielen’, een omgebouwde SRV-wagen, levert de pioniersplek ‘De Schone Poort’ in de wijk Almere Poort veel naamsbekendheid op. Deze wordt ingezet bij evenementen in de wijk.
 “Er komen kinderen op af, en via hen komen we in contact met hun ouders”, vertelt Pieter ter Veen, motor achter de pioniersplek in deze wijk met veel financiële stress, huiselijk geweld en echtscheidingen."
Er komen positieve reacties op het present zijn in de wijk: “We krijgen regelmatig signalen dat we ertoe doen. Ook als het gaat om de labyrintwandelingen, daar ontstaan waardevolle gesprekken.”
Naast presentie is er de hoop dat er een geloofsgemeenschap ontstaat. Dat is in gang gezet met het Kerkcafé, een zondagse ontmoeting bij mensen thuis. “We zijn echt kerk midden in de samenleving.”
Een goed doel in ons eigen land!

Dienst zondag 6 december
Voorganger is mw. Wil Stolk, aanvang dienst: 10:00 uur

Nieuws van de kinderkerk
Zondag 29 november is het de eerste adventzondag.
We starten bij de kinderkerk weer met een adventproject.
Het thema is : Hoe laat is het? In de verhalen van deze periode gaat het vaak over de tijd: ‘Toen Herodes koning van Juda was…’, ‘In de zesde maand…’, ‘Toen Quirinius het bewind voerde over Syrië…’ Het is de tijd van koning Herodes en keizer Augustus. Maar is het wel echt ‘hun’ tijd? Of is het tijd voor iets anders?
In de verhalen ontdekken we dat het tijd is voor het licht, tijd voor een nieuw begin. Voor ons is deze periode de tijd van Advent, de tijd waarin we toeleven naar Kerst. En wat hoort daar allemaal bij? Dat gaan we met de kinderen ontdekken.
Elke week komt de Tijdwijzer op bezoek in de kerk.
Zij  zal iedereen vertellen wat er die week te ontdekken valt.
Het belooft een mooie tijd te worden.
Komen jullie ook weer allemaal?
De leiding van de kinderkerk

Winterwerkprogramma
Kijkt u nog weleens in het winterwerkprogramma boekje?
3 December is er een avond waar liederen uit het 'Liedboek en Zingen in huis en kerk' behandeld en gezongen worden. Leiding Willem Chr, Meijboom.
(www.kerkoostvoorne.nl > winterwerkprogramma 2015 - 2016)

Supermarktactie voor de Voedselbank Spijkenisse.
Langzaam maar zeker komen de feestdagen in zicht.
Om het voor iedereen, die het financieel minder heeft, wat feestelijker te maken, organiseert de commissie Kerk in Actie opnieuw de supermarktactie in ons dorp.
Hierbij hebben wij op vrijdag 11 en zaterdag 12 december uw en jouw hulp nodig, in beide supermarkten. Na de dienst kunt u zich/ kan jij je, bij een van de commissieleden opgeven.
Aanmelden kan ook telefonisch: 482743 of per e-mail: diaconie@kerkoostvoorne.nl
Helpt u/ help jij mee, om deze actie te doen slagen?
Bij voorbaat dank.

Namens de commissieleden:
Annie van Maanen, Elly Tuk
Trudy van Noordt, Elly van der Hoek

Oekraïne - een reis om nooit te vergeten

Het heeft me doen inzien dat we hier in Nederland een rustig, gezapig leven leiden.
Hoe anders is dat in Oekraïne.

Op het eerste oog lijkt het dat de mensen er een "goed leven" hebben, maar als je in gesprek komt blijkt dat ze opnieuw, nadat het communisme verdween, bang zijn voor de overheid. Kan men nog wel  vrijuit praten? Buiten hangen vlaggen met foto's van jonge mensen die zijn omgekomen in Oost-Oekraïne.
Voor de mensen in Karpaten is het niet hun oorlog. De meesten zijn Hongaren, die vanaf WOI al vijf keer van nationaliteit zijn veranderd.

Wat mij echter het meest getroffen heeft….
Klik hier naar het hele verslag van Nelleke de Ridder te gaan op onze site