PGO Nieuwsbrief 2015 - 14 november
Zondag 15 november – Dienst van Schrift & Tafel
In deze dienst voor jong en oud vieren we het avondmaal met elkaar.
We denken na over het lijden en sterven van Jezus, maar vieren ook Zijn opstanding en de betekenis daarvan voor ons leven.
Deze dienst is voorbereid door de kinderkerk-leiding en is speciaal gericht op kinderen.

Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, Marco ’t Hart is de organist.
Aanvang dienst: 10:00 uur
Iedereen is van harte welkom!

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar Atie Heijndijk, Kruisbooglaan 90

Collecte tijdens het avondmaal: Avondmaalsproject
Dit jaar is ons avondmaalsproject zoals bekend voor de Stichting La Vecina (dat buurvrouw betekent) in Cartagena (Colombia).
Deze in 2005 opgerichte stichting helpt kansarme kinderen in deze Colombiaanse stad met opvang en onderwijs. Zodat ze écht een toekomst hebben.
La Vecina tracht haar doel te verwezenlijken door:
  • het stimuleren van lokale initiatieven die hulp of steun bieden aan kansarme kinderen door het verstrekken van financiële middelen of hulpgoederen;
  • het ontplooien van eigen initiatieven ter plekke, zoals:
    • het opzetten van een basisschool in Cartagena;
    • het versterken van de psychologische en sociale ontwikkeling en het welzijn van kansarme kinderen, bijvoorbeeld door het organiseren van creatieve, muzikale of sportieve activiteiten;
  • het creëren van bewustzijn en genereren van steun voor de problematiek van kansarme kinderen in Colombia.

De missie van La Vecina is het bieden van een betere toekomst aan de kinderen in de marginale wijk van La Boquilla in Cartagena door het bieden van kwaliteitsonderwijs. Zij doet dit door educatie op integraal niveau, gericht op persoonlijke ontwikkeling, het vermogen van de capaciteiten op zowel fysiek, intellectueel, cultureel en moreel vlak. Door het onderwijs te combineren met buurtactiviteiten gericht op het verbeteren van de omgeving van de kinderen, wil La Vecina zich in zo breed mogelijke zin inzetten voor hun ontwikkeling. Het potentieel van kinderen kan slechts volledig tot bloei komen door een integrale aanpak.
Kortom: dit avondmaalsproject heeft uw steun hard nodig!

Dienst zondag 22 november, Gedachtenisdienst
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang dienst: 10:00 uur
M.m.v. de Cantorij o.l.v. Elly Bakker

De Herberg is zondagmiddag geopend!
Vanaf 15.00 uur (tot ongeveer 17.00 uur) de Herberg weer geopend in de Dorpskerk. Gerard van Herk is onze gast. Enkele seizoenen geleden heeft hij prachtige natuurfoto’s vertoont. We kijken naar zijn nieuwe foto’s uit. U bent van harte welkom, wij zorgen ervoor dat de koffie en thee klaar staat.
Annie van Maanen en Liesbeth van Wijnen

Gemeenteavond woensdag 18 november a.s. in de Dorpskerk

De agenda ziet er als volgt uit:
  1. Opening door Nita uit Marcus 8 : 27-29 met behulp van een werkvorm
die ons tijdens het kerkenraadsweekend op 16 oktober is aangereikt;
  1. Bespreken van de begroting 2016  van de Kerkrentmeesters;
  2. Bespreken van de begroting 2016  van de Diaconie;
  3. Rondvraag;
  1. Verdieping: De bal moet rollen. Hoe zijn we kerk in de toekomst, anno 2025?;
  2. Sluiting.
  We rekenen op een grote opkomst.

Aanvang 20.00 uur, koffie/thee staat vanaf 19.30 uur voor u klaar.

Onderwerp gemeenteavond toegelicht.
Het onderwerp van de Gemeenteavond na de pauze is gewijzigd:

De bal moet gaan rollen. Hoe zijn we kerk anno 2015.

De oude term anno 2025 komt van Arjan Pleijsier, scriba van de PKN om een proces van verandering op gang te brengen om anders kerk te zijn. De tijd vraagt erom. Om dit goed in kaart te kunnen brengen willen we
starten met de discussie: "Hoe zijn we kerk anno 2015 en hoe willen we kerk zijn en wat is onze geloofsbeleving daarbij.

Aan het rapport van Arjan Pleijsier is uitgebreid aandacht besteed in verschillende kranten.

ds. Nita van der Horst