PGO Nieuwsbrief 2015 - 6 november
Najaarszendingsdienst
Zondag zal in de dienst door Petra Hagendoorn een presentatie gegeven worden over het werk van Artsen zonder Grenzen.

1e collecte: Artsen zonder grenzen

Uitgangscollecte t.b.v. Kerk in Actie - Diaconaat: Wereldhuis, een veilige plek
De protestantse diaconie van Amsterdam opende in 2008 het Wereldhuis, een plek waar mensen zonder verblijfspapieren hulp krijgen en een luisterend oor vinden. Volgens schatting leven er in Amsterdam 15.000 mensen zonder een verblijfsvergunning.
In het Wereldhuis komen vooral arbeidsmigranten. Een klein deel van de bezoekers is uitgeprocedeerde vluchteling. Daarnaast zijn er ook slachtoffers van mensenhandel of mislukte huwelijksmigratie in het Wereldhuis te vinden.
Het Wereldhuis is voor hen een plek om even op adem te komen en nieuwe vrienden te maken. Maar zij kunnen er ook terecht voor juridisch advies, een platform van belangenbehartiging, taalcursussen, fietslessen, medische zorg en starterstrainingen voor wie een eigen bedrijf wil beginnen. Iedere week is er een dag speciaal voor vrouwen. Het Wereldhuis wil de mensen zo helpen, dat ze op
eigen kracht verder aan hun toekomst kunnen bouwen.

De bloemen uit de dienst gaan als groet namens de gemeente naar de heer Bisschop, Elisabethhof 75

Zondagmiddag 8 november is er een kinderdienst speciaal voor de jongste kinderen van de kerk. De dienst is in de Dorpskerk en begint om 15.00 uur.
We sluiten aan bij het jaarthema “passie” want het thema is dit keer:

“Dit kan ik goed!”

We gaan kijken en luisteren naar een verhaal over Slompie een spin met 5 poten. We gaan liedjes zingen, bidden en we halen geld op voor de stichting NSGK.
Willen alle kinderen een foto van zich zelf meenemen waarop je kunt zien waar jij goed in bent?
Na afloop gaan we natuurlijk iets knutselen en is er koffie en thee voor de grote mensen en voor de kinderen limonade met iets lekkers.
Iedereen is van harte welkom.

Dus kinderen, neem je papa, mama, broers, zussen, opa en oma mee naar de kerk.
Groetjes van Esther, Karin, Charlotte en Ingrid

Dienst zondag 15 november, dienst van Schrift & Tafel
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst, aanvang dienst: 10:00 uur

De Herberg volgende week zondag weer open!
Zondagmiddag 15 november vanaf 15.00 uur is de Herberg weer geopend. Gerard van Herk is onze gast. Hij laat ons prachtige natuurfoto’s zien.
Annie van Maanen en Liesbeth van Wijnen

De Geest krijgen – thema-avond voor jong en oud op 11 november
We hebben het niet vaak over de Geest in de kerk.
Toch  is het juist die inspiratie, dat enthousiasme (letterlijk: de geest van God in ons), de hartstocht  van de Eeuwige, die ons gaande houdt.
De Geest krijgen is niet voor niets één van de proeven van passie van Bijbelse  levenskunst.
Waar krijg jij de geest van?  Wat geeft jou enthousiasme? Wat heb je nodig om geïnspireerd op weg te kunnen blijven gaan?  Wat zit je in de weg?  Over dit soort vragen gaan we met elkaar in gesprek.
Jan Prij, publicist en lekenpreker zal ons op deze avond enthousiast en gepassioneerd iets vertellen over dit thema (zie ook www.janprij.nl).
U en jij bent van harte welkom op woensdag 11 november in de Dorpskerk. De avond start om 20.00 uur en is voor iedereen, jong én oud. Voor vragen of meer informatie: Barbara Broeren, jeugdwerker@kerkoostvoorne.nl of 06-30746599.

Gemeenteavond woensdag 18 november a.s. in de Dorpskerk

De agenda ziet er als volgt uit:
  1. Opening door Nita uit Marcus 8 : 27-29 met behulp van een werkvorm die ons tijdens het kerkenraadsweekend op 16 oktober is aangereikt;
  2. Bespreken van de begroting 2016 en jaarplan van de Kerkrentmeesters;
  3. Bespreken van de begroting 2016 en jaarplan van de Diaconie;
  4. Rondvraag;
  1. Verdieping: De bal moet gaan rollen. Hoe zijn we kerk anno 2015
Het onderwerp van de Gemeenteavond voor na de pauze is gewijzigd:De bal moet gaan rollen. Hoe zijn we kerk anno 2015.
De oude term anno 2025 komt van Arjan Pleijsier, scriba van de PKN om een proces van verandering op gang te brengen om anders kerk te zijn. De tijd vraagt erom. Om dit goed in kaart te kunnen brengen willen we starten met de discussie: "Hoe zijn we kerk anno 2015 en hoe willen we kerk zijn en wat is onze geloofsbeleving daarbij. Aan het rapport van Arjan Pleijsier is uitgebreid aandacht besteed in verschillende kranten.
  1. Sluiting.

Noteert u deze datum vast in uw agenda; we rekenen op een grote opkomst.

Aanvang 20.00 uur, koffie/thee staat vanaf 19.30 uur voor u klaar.

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur

mw. A. Klavers