PGO Nieuwsbrief 2015 - 23 oktober

Voorganger is Barbara Broeren
Organist is Jolanda Zwoferink
Aanvang dienst: 10:00 uur

De bloemen uit de dienst gaan als groet van de gemeente naar Familie Stolk, Vogelenzangweg 3, 3235 LM  Rockanje

Zondag 1 november, voorganger is ds. H. Doornbos
Aanvang dienst: 10:00 uur

De uitgangscollecte a.s. zondag staat in het teken van Hervormingsdag:
De Protestantse Kerk helpt plaatselijke gemeenten
Bij kerk-zijn komt plaatselijk heel wat kijken. Het maken van beleid, het beheren van gebouwen en bezittingen, en het voeren van de administratie vragen om inzicht en een heldere aanpak. In ons aller belang.
De medewerkers van de Protestantse Kerk en haar dienstenorganisatie assisteren en adviseren plaatselijke gemeenten, zoals de onze, op administratief, organisatorisch, juridisch en kerkordelijk terrein.
Om die ondersteuning mogelijk te maken collecteren wij zondag.
Van harte aanbevolen!

Nederlandse Evensong
Op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november aanstaande organiseren de Sint-Catharijne Cantorij en de Cantorij van Oostvoorne weer een Nederlandse Evensong.
Op zaterdag wordt er de hele dag geoefend in de Sint-Catharijnekerk waarna om 17.00 uur de evensong plaatsvindt.

Op zondag 1 november klinkt om 17.00 uur deze evensong in de Dorpskerk van Oostvoorne.
Met onder andere het Magnificat & Nunc Dimittis van J.B. Dykes en vaste gezangen voor een avondgebed volgens de anglicaanse traditie.

In het (nieuwe) Liedboek  Zingen en bidden in huis en kerk zijn deze avondgebeden opgenomen onder het gedeelte Getijden van de dag.
De Sint-Catharijne Cantorij staat onder leiding van Rinus Verhage en de Cantorij van Oostvoorne staat onder leiding van Elly Bakker.
De toegang is gratis (collecte bij de uitgang).
U bent van harte welkom!

Kinderdienst
Op zondag 8 november is er weer een kinderdienst speciaal voor de jongste kinderen van de kerk.
De dienst is in de Dorpskerk en begint om 15.00 uur.
We sluiten aan bij het jaarthema “passie” want het thema is dit keer:

“Dit kan ik goed!”

We gaan kijken en luisteren naar een verhaal over Slompie een spin met 5 poten.  We gaan liedjes zingen, bidden en we halen geld op voor de stichting NSGK.
Willen alle kinderen een foto van zich zelf meenemen waarop je kunt zien waar jij goed in bent?
Na afloop gaan we natuurlijk iets knutselen en is er koffie en thee voor de grote mensen en voor de kinderen limonade met iets lekkers.
Iedereen is van harte welkom. Dus kinderen, neem je papa, mama, broers, zussen, opa en oma mee naar de kerk op 8 november.
Groetjes van Esther, Karin, Charlotte en Ingrid

Gemeenteavond woensdag 18 november a.s. in de Dorpskerk

De agenda ziet er als volgt uit:
  1. Opening door Nita uit Marcus 8 : 27-29 met behulp van een werkvorm
  2. die ons tijdens het kerkenraadsweekend op 16 oktober is aangereikt
  3. Bespreken van de begroting 2016 en jaarplan van de Kerkrentmeesters
  4. Bespreken van de begroting 2016 en jaarplan van de Diaconie
  1. Verdieping: De bal moet rollen. Hoe zijn we kerk in de toekomst, anno 2025?
Noteert u deze datum vast in uw agenda; we rekenen op een grote opkomst.

Aanvang 20.00 uur, koffie/thee staat vanaf 19.30 uur voor u klaar.

Grieks Orthodox Paasfeest op het eiland Evia, Griekenland
In 2016 valt het Grieks-Orthodoxe Paasfeest op 1 en 2 mei.
Een late Pasen dus. Voor mij de reden om een wens in vervulling te laten gaan: één keer Pasen vieren in Griekenland.
Ik heb een 13-daagse rondreis geboekt naar het eiland Evia voor de kust van Athene, met Prinos reizen.

Ik ga alleen, maar gezien de reisgeschiedenis van medekerkleden, zijn er misschien nog wel meer mensen in Oostvoorne of omgeving die het een mooie reis lijkt. Vandaar dit berichtje.
Op de site van Prinos reizen vind je alle informatie en anders kan je mij bellen:
Wil Stolk-van Gijzen, tel. 480609.

Wintertijd
– de klok een uurtje terugzetten (zondag 25 oktober).
Het is weer bijna zover: de klok wordt weer een uur teruggezet!