PGO Nieuwsbrief 2015 - 17 oktober

Dienst zondag 18 oktober – doopdienst
Deze zondag wordt Floor Eggink gedoopt, dochter van Martijn en Anita Eggink.
Voorganger is ds. AE. Wassenaar, organist is Marco ’t Hart
De dienst begint om 10:00 uur

De bloemen uit de dienst
gaan als groet van de gemeente naar  de doopouders Martijn en Anita Eggink, Burchtlaan 25.

1e collecte bestemd voor Kerk in Actie - Werelddiaconaat
Duurzame rurale ontwikkeling en voedselzekerheid - Bolivia
De organisatie Sartawi Sayariy - opgezet vanuit de Lutherse Kerk - ondersteunt al jaren kleine boeren op de Boliviaanse hoogvlakte.
Er zijn onder andere (vrouwelijke) leiders getraind, irrigatiesystemen aangelegd en de productieketen is versterkt. Verdere verbetering van de voedselzekerheid en van de marktafzet van landbouwproducten is nodig, zodat op termijn de boerengemeenschappen geheel autonoom kunnen functioneren.
De hoogvlakte van Bolivia is bijna even plat als ons land en goed geschikt voor veeteelt. Toch kunnen de boeren er nauwelijks overleven. Want de vlakte ligt op 4000 meter hoogte. Het is er kurkdroog en het waait altijd hard. De organisatie Sartawi helpt de boeren om op deze bijzondere plek toch een bestaan op te bouwen. Er wordt hard gewerkt aan een betere watervoorziening en de boeren leren hoe zij het beste hun land kunnen bewerken. Ook leren de boeren hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun lama’s en alpaca’s meer wol opbrengen of hun koeien meer melk produceren. Een van de boeren vertelt: "Mijn vrouw maakt nu de lekkerste kaas en yoghurt. Met de opbrengst van haar handel kunnen wij het schoolgeld van de kinderen betalen." Kerk in Actie steunt dit project voor de boeren in Bolivia. En vraagt u om uw bijdrage voor dit project en andere diaconale projecten wereldwijd.

Zondagmiddag 18 oktober - De Herberg is weer geopend!
Vanaf 15.00 uur (tot ongeveer 17.00 uur) is de Herberg weer geopend in de Dorpskerk.
Anita Mak is onze gast. Ze komt ons van alles laten zien en vertellen over sieraden maken.
In Nigeria, tijdens een workshop van de kerk, maakte ze haar eerste sieraad. Inmiddels staat ze, hier in Oostvoorne of omgeving, vaak op markten en braderieën.
U bent van harte welkom, wij zorgen ervoor dat de koffie en thee klaar staat.

Annie van Maanen en Liesbeth van Wijnen

Zondag 25 oktober, voorganger is Barbara Broeren
Aanvang van de dienst 10:00 uur

Nederlandse Evensong
Op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november aanstaande organiseren de Sint-Catharijne Cantorij en de Cantorij van Oostvoorne weer een Nederlandse Evensong.
Op zaterdag wordt er de hele dag geoefend in de Sint-Catharijnekerk waarna om 17.00 uur de evensong plaatsvindt.

Op zondag 1 november klinkt om 17.00 uur deze evensong in de Dorpskerk van Oostvoorne.
Met onder andere het Magnificat & Nunc Dimittis van J.B. Dykes en vaste gezangen voor een avondgebed volgens de anglicaanse traditie.

In het (nieuwe) Liedboek  Zingen en bidden in huis en kerk zijn deze avondgebeden opgenomen onder het gedeelte Getijden van de dag.
De Sint-Catharijne Cantorij staat onder leiding van Rinus Verhage en de Cantorij van Oostvoorne staat onder leiding van Elly Bakker.
De toegang is gratis (collecte bij de uitgang).
U bent van harte welkom!

Kinderdienst
Op zondag 8 november is er weer een kinderdienst speciaal voor de jongste kinderen van de kerk.
De dienst is in de Dorpskerk en begint om 15.00 uur.
We sluiten aan bij het jaarthema “passie” want het thema is dit keer:

“Dit kan ik goed!”

We gaan kijken en luisteren naar een verhaal over Slompie een spin met 5 poten.  We gaan liedjes zingen, bidden en we halen geld op voor de stichting NSGK.
Willen alle kinderen een foto van zich zelf meenemen waarop je kunt zien waar jij goed in bent?
Na afloop gaan we natuurlijk iets knutselen en is er koffie en thee voor de grote mensen en voor de kinderen limonade met iets lekkers.
Iedereen is van harte welkom. Dus kinderen, neem je papa, mama, broers, zussen, opa en oma mee naar de kerk op 8 november.
Groetjes van Esther, Karin, Charlotte en Ingrid

Wintertijd
– de klok een uurtje terugzetten (zondag 25 oktober).
Over een week is het weer zover: de klok wordt weer een uur teruggezet.