PGO Nieuwsbrief 2015 - 9 oktober

Morgen (zaterdag 10 oktober): Verbeelden en ontmoeten
Tussen 9.30 uur en 12.30 uur is de Dorpskerk een plaats van ontmoeting waarbij de lokale bloemschikgroep de symbolische schikkingen tentoonstelt voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de 4 adventszondagen en Kerst

Deze ochtend staat in het teken van “Verbeelden en Ontmoeten”.
De nieuwe brochure, uitgegeven door de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) met de schikkingen voor deze periode zal op deze dag beschikbaar zijn.
Bij onze bloemschikgroep groeide de wens om deze dag te organiseren en de inspiratie gaande te houden, de schikkingen te tonen en leden van vele gemeenten in de regio de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten en te bezielen.
De Wereldwinkel uit Brielle is deze dag weer te gast.
Uiteraard is de toegang vrij maar als u een bijdrage aan de uitgang wilt geven als tegemoetkoming in de onkosten, kunnen deze dagen in de toekomst opnieuw
georganiseerd worden.

U bent morgen van harte welkom!
Zie ook de informatie op de PKN site via DEZE LINK
Voor vragen: mw. A. Nuijten, 0181-773144

Klik HIER om naar het stukje op onze eigen site te gaan

Dienst zondag 11 oktober: afscheid van de vertrekkende ambtsdragers en bevestiging nieuwe ambtsdragers.
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst
Organist is Jolanda Zwoferink

De bloemen uit de dienst gaan als groet van de gemeente naar Johan van de Berg, Zandweg 73.

Zondagavond (11/10) Taizéviering – 19:30 uur
De liederen worden van te voren geoefend. Het inzingen begint om 18.45 uur, waarvoor u van harte wordt uitgenodigd. Elly Bakker als cantrix dirigeert en speelt fluit en Ron van Halen bespeelt het orgel. De viering zelf begint om 19.30 uur.
De vesper wordt geleid door ds. Nita van der Horst.

Zondag 18 oktober - doopdienst
Op 18 oktober wordt Floor Eggink gedoopt, dochter van Martijn en Anita Eggink.
De dienst start om 10.00 uur en wordt geleid door ds. Ebi Wassenaar.
Een ieder is welkom om dit feestelijke moment met hen mee te vieren.

13 oktober - Leeskring
Dinsdag 13 oktober van 20.00 - 21.30 uur is er leeskring uit het boek van Piet Schelling: "Vreemd en bizar". Met de groep van de vorige keer is afgesproken om de tegenstellingen in Psalm 137 te lezen en te bespreken: "Een afschuwelijke oorlogstactiek". De avond wordt geleid door ds. Nita van der Horst.

15 oktober - Bijbelgespreksgroep
Donderdagmorgen van 10.00 -11.30 uur met als onderwerp het 3e wonder/teken van het Johannesevangelie. De ochtend wordt geleid door ds. Nita van der Horst.

18 oktober - De Herberg volgende week weer open!
Zondagmiddag 18 oktober vanaf 15.00 uur is de Herberg weer geopend. Anita Mak is onze gast. Ze verteld over de sieraden die ze zelf maakt.
Annie van Maanen en Liesbeth van Wijnen

(Verjaardags)kaarten gevraagd
Wekelijks worden er bij de inloop (meerdere) kaarten geschreven en verstuurd naar gemeenteleden als teken van medeleven. Cobi Emmerzael maakt van gebruikte kaarten nieuwe kaarten. Helaas is de voorraad gebruikte kaarten aan het opraken. Daarom dit verzoek aan u, als u nog kaarten heeft liggen die u op wilt ruimen denk dan aan ons. U kunt het geschreven gedeelte eraf knippen, het gaat alleen om de afbeeldingen.
Kerstkaarten zijn er nog genoeg in voorraad maar bloemen-, dieren- of andere kaarten zijn welkom.
U kunt de kaarten inleveren bij Cobi Emmerzael, Riet Eggink of Liesbeth van Wijnen