Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
PGO Nieuwsbrief 2015 - 26 september

Zondag 27 september - Dienst van Schrift & Tafel
Voorganger is ds. Piet Schelling
Liturgie

 
De bloemen uit de dienst gaan als groet van de gemeente naar mevrouw Mimi Witter-Winkelman, Duinlaan 28a

 
Collecte tijdens het avondmaal: Avondmaalsproject
Dit jaar is ons avondmaalsproject zoals bekend voor de Stichting La Vecina (dat buurvrouw betekent) in Cartagena (Colombia). Tijdens de dienst zal een vertegenwoordiger van de stichting ons er iets over vertellen.
Deze stichting in 2005 opgerichte stichting helpt kansarme kinderen in deze Colombiaanse stad met opvang en onderwijs. Zodat ze écht een toekomst hebben.
La Vecina tracht haar doel te verwezenlijken door:
- het stimuleren van lokale initiatieven die hulp of steun bieden aan kansarme kinderen door het verstrekken van financiële middelen of hulpgoederen;
- het ontplooien van eigen initiatieven ter plekke, zoals:
            * het opzetten van een basisschool in Cartagena;
* het versterken van de psychologische en sociale ontwikkeling en het welzijn van kansarme kinderen, bijvoorbeeld door het organiseren van creatieve, muzikale of sportieve activiteiten;
- het creëren van bewustzijn en genereren van steun voor de problematiek van kansarme kinderen in Colombia.
De missie van La Vecina is het bieden van een betere toekomst aan de kinderen in de marginale wijk van La Boquilla in Cartagena door het bieden van kwaliteitsonderwijs. Zij doet dit door educatie op integraal niveau, gericht op persoonlijke ontwikkeling, het vermogen van de capaciteiten op zowel fysiek, intellectueel, cultureel en moreel vlak. Door het onderwijs te combineren met buurtactiviteiten gericht op het verbeteren van de omgeving van de kinderen, wil La Vecina zich in zo breed mogelijke zin inzetten voor hun ontwikkeling. Het potentieel van kinderen kan slechts volledig tot bloei komen door een integrale aanpak.
Kortom: dit avondmaalsproject heeft uw steun hard nodig!

 
Uitgangscollecte: Vredeswerk - Vrede verbindt
Tijdens de Vredesweek vraagt de Protestantse Kerk de aandacht voor het vredeswerk van Kerk in Actie en PAX.
In Mali steunt Kerk in Actie het werk van radiojournalist Adjan en de imam Wangara. Samen maken zij radioprogramma’s over vrede en verzoening. De radicale islam is sterk in opkomst in dit door geweld geteisterde land. Moslims en christenen wantrouwen elkaar. Adjan gelooft in de kracht van radio: “Radio heeft een enorm bereik, ook in de dorpjes ver buiten de stad. De stem van deze tolerante imam kan hierdoor heel ver dragen.” 
In Zuid-Sudan stichtte Bisschop Taban met steun van PAX het vredesdorp Kuron. Verschillende bevolkingsgroepen bouwen vanuit dit dorp samen aan vrede en gerechtigheid. Veiligheidscomités worden opgeleid en jongerengroepen maken theaterstukken over moeilijke onderwerpen als veeroof, huiselijk geweld of alcoholisme.
Kortom: ook dit doel heeft uw steun hard nodig!

 
Solidariteitskas 2015: dringend verzoek om enkele brieven rond te brengen!!!
Bij de ingang van de kerkzaal liggen de op wijken gesorteerde brieven voor de Solidariteitskas 2015 te wachten om rond gebracht te worden. Uw hulp roepen wij – evenals in voorgaande jaren – daarbij dringend in. Wilt u een wijk in uw buurt rondbrengen? Immers: Vele handen maken licht werk!
Hartelijk dank vast. De kerkrentmeesters.

 
Dienst zondag 4 oktober
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst m.m.v. de Cantorij o.l.v. Elly Bakker
Let op: vanaf 4 oktober beginnen de ochtend diensten weer om 10:00 uur
 


Van de Diaconie
Sam's kledingactie voor Mensen in Nood.
Zoals al eerder in het kerkblad is aangekondigd, vindt de jaarlijkse kledinginzameling plaats op zaterdag 3 oktober. Sam's kledingactie is blij met uw goede, nog draagbare kleding, schoenen en huishoudtextiel, graag verpakt in gesloten plastic zakken. De Dorpskerk is het inleverpunt en zal van 10.00 uur tot 13.00 uur geopend zijn. De opbrengst van de kleding gaat naar ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood.
Bij voorbaat dank voor uw bijdrage.
 
Schrijfactie
Graag herinneren wij u nog even aan de schrijfactie:"Week tegen Eenzaamheid".
Heeft u de kaart al geschreven en op de post gedaan?
Het kan nog deze hele week.
 

Verbeelden en ontmoeten - 10 oktober 2015
Op zaterdag 10 oktober 2015, tussen 9.30 uur en 12.30 uur is de Dorpskerk een plaats van ontmoeting waarbij de lokale bloemschikgroep de symbolische schikkingen tentoonstelt voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de 4 adventszondagen en Kerst
Deze ochtend staat in het teken van “Verbeelden en Ontmoeten”.
De nieuwe brochure, uitgegeven door de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) met de schikkingen voor deze periode zal op deze dag beschikbaar zijn.
Bij onze bloemschikgroep groeide de wens om deze dag te organiseren en de inspiratie gaande te houden, de schikkingen te tonen en leden van vele gemeenten in de regio de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten en te bezielen.
De Wereldwinkel uit Brielle is deze dag weer te gast.
Uiteraard is de toegang vrij maar als u een bijdrage aan de uitgang wilt geven als tegemoetkoming in de onkosten, kunnen deze dagen in de toekomst opnieuw
georganiseerd worden.
U bent van harte welkom op 10 oktober 2015
U kunt binnenkort ook informatie hierover vinden op de website van de PKN vinden: www.protestantsekerk.nl
voor vragen: mw. A. Nuijten, 0181-773144
Klik HIER om naar het stukje op onze eigen site te gaanTaizéviering
Op 11 oktober a.s. is er weer een Taizéviering in de Dorpskerk van Oostvoorne.
De liederen worden van te voren geoefend. Het inzingen begint om 18.45 uur, waarvoor u van harte wordt uitgenodigd. Elly Bakker als cantrix dirigeert en speelt fluit en Ron van Halen bespeelt het orgel.
De viering zelf begint om 19.30 uur.
De vesper wordt geleid door ds. Nita van der Horst.UITNODIGING - Combo Eljakim 40 jaar
In 1975 besloten een paar enthousiaste jongeren uit Hoogvliet hun geloof uit te dragen door middel van zang en muziek door het oprichten van een jongerenkoor.
Zij kozen de toepasselijke naam ELJAKIM – “God richt op”.
Nu, 40 jaar later, is het jongerenkoor uitgegroeid tot een volwassen combo dat met onveranderd enthousiasme en met zorgvuldig gekozen woorden en muziek, haar bijdrage levert aan kerkdiensten binnen en tot ver buiten de regio Hoogvliet.
 
Om dit 40 jarig bestaan te vieren, organiseren wij op 3 oktober 2015 ons jubileum concert in de Antwoordkerk aan de Kruisnetlaan 200 te Hoogvliet.
 
Het concert begint om 20.00 uur, de kerkzaal is open om 19.30 uur.
De toegang is gratis.
 
Wij nodigen u / jullie uit om deze feestelijke avond met ons mee te vieren, en hopen u / jullie te mogen begroeten op zaterdag 3 oktober aanstaande.
 
Wij vernemen graag of u aanwezig kunt zijn via ons e-mail adres:
jubileum@combo-eljakim.nl  / www.combo-eljakim.nl

Klik HIER voor dit bericht via onze site met daarin de digitale uitnodiging


 
 
 
 

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.