PGO Nieuwsbrief 2015 - 19 september

PKN gemeenten Westvoorne sturen gezamenlijke brief aan (burgelijke) gemeente Westvoorne
Er is namens de plaatselijke PKN-gemeenten een brief gestuurd naar de (burgerlijke) gemeente Westvoorne.

Hiermee willen de PKN-gemeenten aangeven de burgerlijke gemeente Westvoorne te steunen in het voornemen op zoek te gaan naar ruimtes waar een AZC gevestigd kan worden:
„Ook de landelijke kerk roept haar leden op om naast de vluchteling te gaan staan en vluchtelingen niet tevergeefs aan onze deur te laten kloppen.  Wij zijn er van overtuigd dat er gemeenteleden gevonden zullen worden die bereid zijn  om hun handen uit de mouwen te steken als u de ruimte gevonden heeft.”

Klik HIER om de brief te downloaden

Zondag 20 september - Een startdienst vol passie!
We trappen het seizoen af met het thema “Passie!”.
Muzikale begeleiding door Free Choice (vocalgroep) en Marco ’t Hart (orgel), met een enorm leuk spel voor de kinderen, veel afwisseling en natuurlijk ook een terugblik op het hele startweekend.
Na de dienst drinken we lekker koffie en dan nóg is het startweekend niet afgelopen, maar gaan we nog even verder.
Voorganger is Barbara Broeren, aanvang 9:30 uur

Neem een jaarkalender mee!
Er is voor elk gezin (en andere belangstellenden) een jaarkalender beschikbaar met alle activiteiten voor kinderen, tieners en gezinnen. Deze liggen in de consistorie, graag even aangeven op de lijst als je er 1 mee hebt genomen zodat alle gezinnen er uiteindelijk 1 krijgen (ook zij die niet aanwezig waren bij de startdienst).
Meer informatie bij Barbara Broeren.
Kijk op onze site voor de jaarkalender of download de jaarkalender HIER.

De bloemen uit de dienst gaan als groet van de gemeente naar Johan van de Berg, Zandweg 73

Vandaag is  de collecte van de diaconie bestemd  voor “Mediterranean Hope”.
Deze organisatie is een project van de Italiaanse Protestantse kerken en biedt bootvluchtelingen hulp en opvang op het eiland Lampedusa.
Lampedusa ligt in de Middellandse Zee en staat symbool voor alle vluchtelingen die verdrinken in hun wanhopige vlucht uit Afrika of het Midden-Oosten.
Kerk in Actie vraagt u dit project te steunen om zoveel mogelijk mensen verder te kunnen helpen.

Dienst zondag zondag 27 september – Dienst van Schrift & Tafel
Voorganger is ds. Piet Schelling
Deze zondag komt Nathalie Rietman, oprichter en directeur van stichting La Vecina in Colombia, ons in de dienst iets vertellen over haar werkzaamheden en het avondmaalsproject (het project dat wij ondersteunen d.m.v. de avondmaal collecte).
Naast de informatie op onze site  kunt u ook kijken bij: www.fundacionlavecina.org

LET OP!: aanvangstijd kerkdiensten wijzigt
Vanaf zondag 4 oktober beginnen de diensten weer om 10:00 uur

Verbeelden en ontmoeten - 10 oktober 2015
Op zaterdag 10 oktober 2015, tussen 9.30 uur en 12.30 uur is de Dorpskerk een plaats van ontmoeting waarbij de lokale bloemschikgroep de symbolische schikkingen tentoonstelt voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de 4 adventszondagen en Kerst
Deze ochtend staat in het teken van “Verbeelden en Ontmoeten”.
De nieuwe brochure, uitgegeven door de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) met de schikkingen voor deze periode zal op deze dag beschikbaar zijn.
Bij onze bloemschikgroep groeide de wens om deze dag te organiseren en de inspiratie gaande te houden, de schikkingen te tonen en leden van vele gemeenten in de regio de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten en te bezielen.
De Wereldwinkel uit Brielle is deze dag weer te gast.
Uiteraard is de toegang vrij maar als u een bijdrage aan de uitgang wilt geven als tegemoetkoming in de onkosten, kunnen deze dagen in de toekomst opnieuw
georganiseerd worden.
U bent van harte welkom op 10 oktober 2015
U kunt binnenkort ook informatie hierover vinden op de website van de PKN vinden: www.protestantsekerk.nl
voor vragen: mw. A. Nuijten, 0181-773144
Klik HIER om naar het stukje op onze eigen site te gaan

Taizéviering
Op 11 oktober a.s. is er weer een Taizéviering in de Dorpskerk van Oostvoorne.
De liederen worden van te voren geoefend. Het inzingen begint om 18.45 uur,
waarvoor u van harte wordt uitgenodigd. Elly Bakker als cantrix dirigeert en
speelt fluit en Ron van Halen bespeelt het orgel.
De viering zelf begint om 19.30 uur.
De vesper wordt geleid door ds. Nita van der Horst.

UITNODIGING - Combo Eljakim 40 jaar
In 1975 besloten een paar enthousiaste jongeren uit Hoogvliet hun geloof uit te dragen door middel van zang en muziek door het oprichten van een jongerenkoor.
Zij kozen de toepasselijke naam ELJAKIM – “God richt op”.
Nu, 40 jaar later, is het jongerenkoor uitgegroeid tot een volwassen combo dat met onveranderd enthousiasme en met zorgvuldig gekozen woorden en muziek, haar bijdrage levert aan kerkdiensten binnen en tot ver buiten de regio Hoogvliet.

Om dit 40 jarig bestaan te vieren, organiseren wij op 3 oktober 2015 ons jubileum concert in de Antwoordkerk aan de Kruisnetlaan 200 te Hoogvliet.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerkzaal is open om 19.30 uur.
De toegang is gratis.

Wij nodigen u / jullie uit om deze feestelijke avond met ons mee te vieren, en hopen u / jullie te mogen begroeten op zaterdag 3 oktober aanstaande.

Wij vernemen graag of u aanwezig kunt zijn via ons e-mail adres:
jubileum@combo-eljakim.nl  / www.combo-eljakim.nl

Klik HIER voor dit bericht via onze site met daarin de digitale uitnodiging