PGO Nieuwsbrief 2015 - 30 mei

Dienst zondag 31 mei – aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. D. Smink uit Alblasserdam
Organist Jolanda Zwoferink

De bloemen uit de dienst gaan als groet van de gemeente naar mevr. J. Groenewegen, Slotlaan 30

Kerkdiensten zondag 7 juni – 9:30 uur
Overstapdienst – aanvang 9:30 uur, voorganger is ds. Nita v.d. Horst
Een dienst m.m.v. kinderkerk en CJO

Taizéviering – aanvang 19:30 uur
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst

1e collecte: Kerk in Actie Werelddiaconaat - Geef een ?ets aan een gezondheidswerker
Zorg moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook in Kenia. Daarom heeft de overheid een aantal gezondheidscentra ingericht. Ze functioneren goed, dankzij de vele vrijwillige medewerkers. Deze vrijwilligers bezoeken gezinnen in de omliggende dorpen. Ze beantwoorden vragen over hygiëne en voeding en weten hoe ze klachten moeten interpreteren. Maar de afstanden zijn groot.
De organisatie CooP-Africa, partner van Kerk in Actie, zorgt er via Bike4Care voor dat de ruim 800 vrijwilligers een ?ets krijgen, zodat ze meer gezinnen kunnen bereiken met medische zorg en advies. De gezondheidswerkers krijgen een training ?etsonderhoud. Een kwart van de kosten betalen ze zelf. De medewerkers kunnen ook sparen voor een ?etsambulance.

Aanbeveling nieuwe ambtsdragers
Per oktober 2015 zullen er in de kerkenraad maar liefst een achttal vacatures zijn: vier voor het ambt van ouderling, één voor het ambt van jeugdouderling en drie voor het ambt van ouderling-kerkrentmeester.
De kerkenraad vraagt aan belijdende leden van de PGO, doopleden van 18 jaar en ouder, alsmede aan gastleden om aanbevelingen te doen voor deze ambten.
Tot en met zondag 21 juni 2015 kunt u aangeven wie u voor genoemde ambten wilt voordragen.
Het aanbevelingsformulier is beschikbaar in de kerk en op de website.
U kunt uw formulier, ondertekend en in gesloten envelop inleveren bij:

scriba H. Hoedemaker,  Postbus 320, 3233 ZG  Oostvoorne
of in zijn postvak in de consistorie.
De kerkenraad doet een dringend beroep op u!

Jongerenwerker op Facebook
Wist je dat de kerk in Oostvoorne een eigen facebookpagina heeft?
De jongerenwerker post hierop allerlei berichtjes die alles te maken hebben met de diensten voor jong en oud, activiteiten voor bijv. gezinnen of leuke tips rondom de Bijbel en geloof.
Like de pagina via deze link en blijf op de hoogte van alle ins en outs rondom het jongerenwerk.