PGO Nieuwsbrief 2015 - 23 mei
Voorganger is ds. Nita v.d. Horst
Organist is Jolanda Zwoferink
De dienst begint om 9:30 uur

De bloemen uit de dienst gaan als groet van de gemeente naar mevr. Priester, de Ruy 78

De 1e collecte (van de diaconie) - Stichting Sumbing Bibir in Tanzania.
Van de opbrengst van deze collecte zullen speciale zuigflessen voor kinderen met schisis (gehemeltespleet/hazenlip) worden aangeschaft. De kinderen die deze aandoening hebben kunnen moeilijk drinken, verzwakken vervolgens en kunnen daardoor niet geopereerd worden. De oplossing is een z.g. Habermannfles, maar die zijn in Tanzania niet te koop. Binnenkort gaat iemand van de stichting Sumbing Bibir naar Tanzania en deze zou graag een aantal van deze zuigflessen meenemen. Op de beamer is tijdens de collecte zo'n Habermannfles te zien.
Van harte bij u aanbevolen.

Uitgangscollecte: Kerk in Actie Pinksteren Geef de Bijbel in eigen taal!
Jarenlang hebben christenen en moslims van het Institute for Bible Translation hard gewerkt aan de vertaling van de Bijbel in het Krim Tataars. De Krim Tataren vormen sinds enkele eeuwen een kleine minderheid in de smeltkroes van culturen op de Krim. Veel Krim Tataren zijn tijdens een jarenlange ballingschap christen geworden. Een Bijbel in de eigen taal was er niet. En dat terwijl een Bijbel in eigen taal zo belangrijk is voor hun identiteit en voor de opbouw van hun kerken en gemeenschappen. Op dit moment is de vertaalde Bijbel digitaal en in gesproken versie beschikbaar en zijn enkele bijbelboeken gedrukt. Het Institute wil graag de volledige Bijbel in het Krim Tataars drukken en uitgeven. Kerk in Actie helpt mee om dat mogelijk te maken.

Kerkdienst zondag 31 mei
Voorganger is ds. D. Smink (Alblasserdam), aanvang 9:30 uur

Gevonden voorwerpen (herhaalde oproep)
Er zijn de afgelopen maanden verschillende achtergebleven voorwerpen in de Dorpskerk gevonden!
Een overzichtje van de voorwerpen met foto’s daarbij hangt in de consistorie.
Het gaat om zaken als: broche, ketting / armband, sjaalbroche, jas (Gaastra maat 152), diverse sjaals / omslagdoeken, gehaakt tasje, kinder broekrok (merk Cake Walke mt 116),  Petje, telefoonhoesje, handschoenen en wanten.
Misschien zit er wel iets bij wat van u is.
Klik HIER om direct naar het artikel op onze site te gaan.
Informatie bij de koster