Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
PGO Nieuwsbrief 2015 - 8 mei
 
Zondag 10 mei - dienst voor jong en oud, voorganger is Barbara Broeren, aanvang 9:30 uur
Organist: Jolanda Zwoferink
Liturgie

 
Samen met één van de gesprekskringen hebben we gekozen voor het thema "Jona en de vis".
Je kent het wel: kinderen die je moeilijke vragen stellen.
Wat te denken van de vraag hoe Jona toch kon overleven in die walvis?
Maar het Bijbelboek Jona staat vol wonderen en bijzondere gebeurtenissen.
Wat heeft dit Bijbelboek ons nog te vertellen?
Ontdek het op 10 mei en ontmoet elkaar na deze dienst onder het genot van een kop koffie of thee.
 
Tienerdienst
Aanstaande zondag 10 mei is er weer tienerkerk. Let op: deze keer begint de dienst weer om 9.30!!!
We gaan het hebben over Hemelvaart en Pinksteren ofwel Jezus gaat undercover in jouw leven.

Hopelijk hebben jullie een fijne vakantie gehad en komen jullie allemaal.
Zoals gewoonlijk staan de koeken klaar en is er ook iets te drinken.
 
 
De bloemen uit de dienst gaan als groet van de gemeente naar Fam. van Halen, Middellandweg 53
 
 
1e collecte: Bestemd voor de Kerktelefoon
De kerktelefoon is bedoeld voor iedereen die graag de plaatselijke kerkdiensten wil volgen maar niet in staat is de kerk te bezoeken. Meerdere gemeenteleden zijn al aangesloten. Mocht u een aansluiting wensen voor uzelf of voor een ander gemeentelid dan kunt u contact opnemen met één van de diakenen en dan wordt KerkWebRadio op het gewenste adres aangesloten. Deze aansluiting en het gebruik ervan brengen kosten met zich die voor een deel door de gebruiker betaald worden. De extra kosten komen voor rekening van de diaconie.
En om in deze extra kosten te voorzien is deze collecte bedoeld.
Van harte aanbevolen!
 
 
Uitgangscollecte bestemd voor de aardbevingsramp in NEPAL
Na de verwoestende aardbeving in Nepal is ICCO/Kerk in Actie volop bezig om de noodhulp op gang te brengen voor 10.000 gezinnen in de Kathmandu-vallei. Op dit inventariseren onze medewerkers en partnerorganisaties wat de behoeften zijn van de overlevenden. De noodhulp zal in elk geval bestaan uit noodonderkomens, voedselpakketten, dekens, waterzuiveringstabletten, medicijnen en psychosociale hulp.
De aardbeving op 25 april kostte het leven aan naar schatting 5.000 Nepalezen. Ruim 8.300 mensen zijn gewond geraakt en twee miljoen mensen zijn ontheemd. Overlevenden van de aardbeving zoeken hun toevlucht bij familie of in door de overheid aangewezen tentenkampen. De komende dagen zullen daar naar schatting 50.000 mensen naar toe gaan. Door de regen en de afwezigheid van schoondrinkwater en sanitaire voorzieningen, is de kans op infectieziekten en epidemieën groot.
De noodhulp van ICCO/Kerk in Actie wordt uitgevoerd door lokale partners die actief zijn in de ACT Alliance, een wereldwijd noodhulpnetwerk. Hiervoor heeft ICCO/Kerk in Actie 100.000 euro beschikbaar gesteld. Daar komt nog 442.194,- euro bij (van 4 miljoen euro) dat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft toegezegd aan de Dutch Relief Alliance, een samenwerkingsverband van Nederlandse organisaties die noodhulp bieden, waaronder ICCO Cooperation.
Via Giro555 vraagt ICCO/Kerk in Actie samen met andere hulporganisatie om financiële steun, zodat de slachtoffers snel en goed kunnen worden geholpen, zoals Sunita die in het ziekenhuis ligt met een gebroken nek. Terwijl ze aan het werk was in haar restaurant, begon de grond te trillen en te beven. Ze wilde wegrennen, maar er vielen stenen op haar. Nu is haar nek gebroken en heeft ze veel pijn. Inmiddels ligt ze in het ziekenhuis in de stad. Daar heeft ze nog geluk mee, want de ziekenhuizen liggen overvol en gewonden liggen op straat te wachten op hulp.
Laten wij helpen hun nood te lenigen!
 
 
Diensten de komende tijd
Donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) - ds. A. Worst - de Groot, aanvang 9:30 uur
 
Zondag 17 mei - ds. N. v.d. Horst - Kattenberg, aanvang 9:30 uur
 
 
Nieuws van de kerkrentmeesters: kringloopwinkel + consistorie
 
Kringloopwinkel “Het Vervolg”
De kringloopwinkel “Het Vervolg” is gevestigd in het pand Kerkplein 12-14. De opbrengst van de kringloopwinkel is bestemd voor het onderhoud van de Dorpskerk. Begin dit jaar bleek het pand waarin de kringloopwinkel gevestigd is te koop te komen. De kerkrentmeesters hebben de kerkenraad geadviseerd het pand als langetermijninvestering aan te kopen. De aankoopakte is ondertussen gepasseerd en de PGO is nu eigenaar van het gebouw dat ze verhuurt aan de kringloopwinkel. De huurpenningen  daarvan komen nu ook ten goede aan de PGO.
Ruim een jaar geleden heeft de stichting, die de kringloopwinkel beheert, een groot legaat ontvangen van een overleden gemeentelid. Dit legaat had als bestemming meegekregen dat het besteed moet worden aan restauratie en instandhouding van de Dorpskerk van Oostvoorne. Het legaat is overgemaakt naar de PGO. Dit geld is in het onderhoudsfonds voor de Dorpskerk opzij gezet.  
 
Consistorie
De kerkrentmeesters zijn al vele jaren met diverse overheidsinstanties aan het werk om verbouwplannen van de consistorie van de Dorpskerk goedgekeurd te krijgen. Na veel overleg over de verschillende ontwerpen die hiervoor gemaakt zijn, leek er eindelijk een doorbraak te zijn. Het laatste ontwerp, waarbij er via een glazen tussengang een extra zaal achter de consistorie gebouwd zou worden, had de goedkeuring van de monumentencommissie van de gemeente Westvoorne. Deze plannen zijn daarna verder uitgewerkt. De gemeente Westvoorne heeft steeds constructief met de PGO meegedacht om tot een voor alle partijen aanvaardbare oplossingen te komen. De weg leek tot voor kort vrij voor de aanvraag van een bouwvergunning. Nu is er onverwacht toch weer een tegenslag. De nieuwe wethouder voor ruimtelijke ordening heeft in een gesprek met onze architecten laten weten dat hij bezwaren heeft tegen het bouwen bij de kerk. De kerkrentmeesters zijn zeer teleurgesteld over deze gang van zaken en beraden zich op verdere stappen.
 
 
De vlag op de kerktoren
Sommigen van u zullen het wel gemerkt hebben: van de kerktoren wapperde het voorbije weekend geen vlag. Het vlaggen op de kerktoren is een aangelegenheid van de burgerlijke gemeente. Wie ooit de kerktoren beklommen heeft zal beamen dat het hier en daar nogal nauw is en dat de trappen redelijk stijl zijn.
Het blijkt dat door de Arbo-regelgeving het vlaggen voorlopig niet op de kerktoren mag plaatsvinden. De burgerlijke gemeente kijkt wat daaraan te doen valt.
Voorlopig is er een vlaggenmast in de kerk tuin geplaatst.
Een vlag op de torenspits is wat opvallender maar het moet maar even zo.
 
 
Dauwtrappen op Hemelvaartsdag in Rockanje
Op Hemelvaartsdag 14 mei om 6.45 uur staan de liefhebbers aan het Pan pad, Rondeweiweg te Rockanje klaar om te genieten van onze prachtige duinen.
Terwijl ze wandelen, krijgen ze van alles te horen van de flora en de fauna.
Daarna om 8 uur bent u van harte welkom aan ons overheerlijk ontbijt waar het thema ‘Wolken’ dit jaar de hoofdrol speelt. Voor € 2,50 (voor kinderen € 1,25) kunt u heerlijk smullen.
In Rockanje is er een viering om 9.30 uur waarin Ds. J.M. Wilschut voorgaat.
In Oostvoorne gaat voor ds. A. Worst - de Groot aanvang 9.30 uur
Wilt u meegenieten? Een telefoontje naar 402162 of een mail naar scribaat@welkomkerk-rockanje.nl en we heten u van harte welkom!! De dauwtrapcommissie RockanjeKerkblad digitaal
Klik HIER om het nieuwe kerkblad te downloaden

 
 
 
 

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.